Wat is een debitcard?

Wat is een debitcard? Een debitcard biedt gemak bij het online kopen en bij het kopen in fysieke winkels. Niet voor iedereen heeft de kaart een toegevoegde waarde. Een debitcard is het beste te vergelijken met een creditcard. Het grote verschil is dat u de debitcard moet opwaarderen. Het is eigenlijk een prepaid creditcard. De kaart is een officieel betaalmiddel die geaccepteerd wordt waar u ook met Mastercard kunt betalen. U kunt door te pinnen ook geld opnemen met de debitcard.

Vooraf opladen

Het grote voordeel ten opzichte van de creditcard is dat de debitcard vooraf opgeladen moet worden. de creditcard werkt net andersom, u geeft eerst geld uit en vult het later weer aan. Zolang er geld staat op de debitcard kunt u betalingen met de kaart verrichten. U kunt dus geen schulden maken. Bij Viabuy kunt u de kaart kopen. Na aankoop dient de kaart eerst geactiveerd te worden. Na activering kunt u opwaarderen. U kunt geld op de kaart storten door een overboeking vanaf een bankrekening. U kunt hiervoor ook terecht bij de Primera.

Debitcard ook mogelijk bij een BKR registratie

De debitcard is ook te vergelijken met een portemonnee. U moet geld op de kaart zetten. Zodra het geld op is heeft de kaart geen functie meer. Een kredietcheck is voor een debitcard dus niet noodzakelijk. Consumenten die door BKR registratie geen creditcard kunnen krijgen, hebben dus wel de mogelijkheid om gebruik te maken van de debitcard. Bij het aanvragen van de kaart zal er ook geen inzage in het BKR register noodzakelijk zijn. Een voorwaarde is wel dat u minimaal 18 jaar oud moet zijn, en u moet binnen de EU wonen.

Veilig geld storten via een gratis online account

Op het internet kunt u het tegoed en de kaart beheren. Via uw account kunt u ook eenvoudig geld op de debitcard storten. De kaart is niet verbonden met uw bankrekening. Hierdoor zijn uw bankgegevens afgeschermd.

Wat is de toegevoegde waarde van de debitcard?

Voor de meeste mensen voegt deze kaart niets toe. Waarom zou u geldstromen laten lopen via een dergelijke kaart? Je kunt toch ook gewoon de pinpas gebruiken van de betaalrekening? De kaart is nuttig in bepaalde situaties. Mensen die onder financieel toezicht staan kan een debitcard verstrekt worden. Wekelijks wordt op de kaart het noodzakelijke bedrag voor bijvoorbeeld de boodschappen gestort. Zodra het tegoed op is, kunnen er geen betalingen meer verricht worden.

Een andere mogelijkheid is om de kaart mee te geven aan uw kind die nog niet oud genoeg is voor een eigen pinpas. Als ze bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, kunt u ze een debitcard meegeven met 30 aan tegoed op de kaart. Als ze het verliezen blijft de schade beperkt, want het tegoed is beveiligd met een pincode. Bij het verliezen van een pinpas zijn de gevolgen groter. Op deze manier kan zelfs zakgeld worden gegeven. Het tegoed kunnen ze ook online besteden.

De debitcard gebruiken bij het opvragen van creditcardgegevens

Online wordt er steeds vaker gevraagd om gegevens van uw creditcard. Het kan gevaarlijk zijn om deze gegevens te verstrekken. Door de debitcard te gebruiken kunt u voorkomen dat er grote bedragen geïncasseerd worden. Zodra het tegoed op is, stoppen de onttrekkingen.
© 2014 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Creditcard, DebitCard en BKR toetsingCreditcard, DebitCard en BKR toetsingDe tijd is allang voorbij dat alleen zakenmensen en mensen met een hoog inkomen over een creditcard beschikten. Creditca…
Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Een creditcard is handig in gebruik, maar heeft meestal hoge kosten. De Visa creditcard is de bekendste creditcard. Bove…
Creditcard universeel betaalmiddelCreditcard universeel betaalmiddelDe creditcard, een lucratieve vorm van consumentenkrediet, bevindt zich in de portemonnee van miljoenen burgers. Betalen…

Contant betalen in DuitslandContant betalen in DuitslandNergens is contant betalen zo populair als in Duitsland. Dat maakt het leven voor producenten van betaalautomaten niet b…
Maximaal geld opnemen en pinnen per dag per bank: overzichtMaximaal geld opnemen en pinnen per dag per bank: overzichtMaximaal geld opnemen bij de bank. Wil je een groot geldbedrag opnemen bij een geldautomaat? Dan is het handig om eerst…
Bronnen en referenties
  • http://mijndebitcard.nl/
  • http://mijndebitcard.nl/veel-gestelde-vragen/#wat-kost-het
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 01-01-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.