Rijk worden? Dat doet u zo!

Rijk worden? Dat doet u zo! Rijkdom betekent niet gelijk dat men ook gelukkig is, wel helpt veel geld vaak om het leven wat makkelijker te maken. Rijk wordt u echter meestal niet zomaar. Rijk worden kost veel tijd en oud worden is dan ook een van de vele tips voor het verkrijgen van veel geld. In dit artikel leest u meer tips hoe u rijk kunt worden.

Word geboren als man

Ondanks dat vrouwen veel meer werken dan vroeger en steeds vaker een top carrière hebben zijn het toch nog steeds de mannen die het rijkst zijn. Vrouwen krijgen ook nog steeds vaak minder betaald voor dezelfde functie als een man. In 2012 was er in de lijst met rijkste mensen in de top 10 geen enkele vrouw terug te vinden. Daarbij zijn de rijkere vrouwen vaak vrouwen die een rijke man hebben of geld hebben geërfd.

Start een eigen bedrijf

In de lijst van de 100 rijkste mensen is er een overeenkomst te zien, ze hebben allemaal een eigen onderneming. Zelfs met een goede opleiding en een topfunctie zult u niet tot de allerrijkste komen. Het maakt niet uit wat voor bedrijf het is, soms kan zelfs een winkelketen of fabriek uitmonden in rijkdom. Als u slim kiest, kiest u wel iets uit waar u uniek in kunt zijn. Door uzelf te onderscheiden tussen alle andere bedrijven kunt u wellicht diegene worden die er miljoenen mee gaat maken. De meeste rijke mensen bevinden zich echter in de financiële sector, zoals een bankeigenaar of een verzekeringsmaatschappij. Een eigen bedrijf neemt uiteraard wel veel tijd in beslag, vooral bij het opstarten. Dit geeft echter niks als u rijk wilt worden. Vroeger waren de mensen die het meeste werkte vaak diegene die het minste verdiende, tegenwoordig werken vaak de rijke mensen meer uren. Uit onderzoek is gebleken dat elk uur dat u meer werkt uw eigen bedrijf de productiviteit van het bedrijf zal stijgen. Dit betekent dat als het goed gaat, de eigenaar er uiteindelijk meer aan zal verdienen. U kunt wel het beste een bedrijf beginnen in het buitenland. Nederland staat in de top 20 qua rijkste landen ter wereld, maar van de 100 rijkste mensen op de wereld is er geen van in Nederland te vinden. De meeste rijke mensen komen uit Amerika gevolgd door Rusland en Duitsland. U kunt dus naar ons buurland verhuizen, maar in Amerika liggen de meeste kansen.

Wees lang en oud

Verschillende onderzoeken wijzen uit op het feit dat lange mensen rijker zijn. De meeste rijke mensen zijn ongeveer 7,5 centimeter groter dan de gemiddelde lengte in hun land. Daarbij is niet alleen lang worden belangrijk, maar ook oud worden. Om een vermogen op te bouwen is er namelijk veel tijd nodig. De gemiddelde leeftijd van de rijkste mensen ligt op 65 jaar. Als iemand ouder wordt heeft diegene simpelweg ook meer tijd gehad om te sparen en investeren. Als men dan langer wilt profiteren van het geld, kan men misschien alsnog beter een vrouw worden. Tenslotte leven vrouwen vaak langer dan mannen. Leef vooral gezond en ga niet dood op jonge leeftijd. De kans om jong rijk te zijn is er vaak enkel voor mensen die veel geld erven. Dit maakt deze mensen echter vaak niet tot de rijkste ter wereld.

Kies voor het rijkdom

Als u rijk wilt worden kunt u hier het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen. Als mensen opeens veel geld verdienen kan het zijn dat, nu ze eindelijk wat geld hebben, het geld ook heel snel wordt uitgegeven. Mensen gaan vaak gauw leven naar het geld wat wordt verdiend. Het beste is eigenlijk om eerst genoegen te nemen met kleine dingen. Kies bijvoorbeeld voor:
  • een goed betaalbaar koophuis, niet groter dan gelijk nodig is
  • als u een auto nodig heeft, kies er dan een die weinig maandlasten met zich meeneemt
  • maak niet onnodig meer uitstapjes dan u daarvoor maakte
  • wacht nog even met dure kleren en verre reizen

Als u standaard elke maand een bepaald percentage van het salaris kunt missen en op de spaarrekening plaatst zult u met de rente die u opbouwt als u met pensioen gaat wellicht een mooie spaarpot hebben. Daarbij wordt over het algemeen losgeld sneller uitgegeven. Als u muntgeld heeft kunt u dit in de spaarpot doen, bij veel mensen kan dit zo rond de 150 per jaar opleveren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die al op hele vroege leeftijd echt aangeven rijk te willen worden ook meer kans hebben om daadwerkelijk rijk te worden. Misschien geen miljonair, maar in de meeste gevallen wel rijker dan de mensen die er destijds niet zoveel om gaven. U heeft dus met een eigen bedrijf de meeste kans op rijkdom, maar om het helemaal op te bouwen kunt u hier het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen zodat u zo snel mogelijk winst zal gaan maken.
© 2013 - 2023 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe word je rijk?Meer geld krijgen, dat wil iedereen wel. Maar hoe kun je dit voor elkaar krijgen? Het is nog lang niet zo makkelijk, maa…
De beste tien stappen om miljonair te wordenDe beste tien stappen om miljonair te wordenMiljonair worden is geen kwestie van geluk. De meeste miljonairs hebben er hard voor gewerkt om financieel onafhankelijk…
De rijkste selfmade miljonairsSelfmade miljonairs hebben hun vermogen zelf weten op te bouwen. Deze miljonairs zijn in tegenstelling tot veel andere m…

Gevaarlijk lage renteGevaarlijk lage renteDe centrale banken hebben een omgekeerde wereld gecreëerd: geld is bijna gratis. Sparen loont niet meer. Spaarders hebbe…
Erven en samenwonen in 2020 en 2021: gevolgen partnerErven en samenwonen in 2020 en 2021: gevolgen partnerWie erft er van wie, als u gaat samenwonen? Wie in 2022 of 2023 gaat samenwonen, een LAT-relatie heeft of eerder ging sa…
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 06-05-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.