De beste tien stappen om miljonair te worden

De beste tien stappen om miljonair te worden Miljonair worden is geen kwestie van geluk. De meeste miljonairs hebben er hard voor gewerkt om financieel onafhankelijk te worden. Hoe jij ook miljonair kunt worden lees je hier.

Hoe kan ik miljonair worden?

Er is waarschijnlijk geen belangrijkere beslissing dan die over jouw eigen financiële toekomst. We leven in een wereld met vele mogelijkheden, maar velen van ons zitten in de schulden. We zien om ons heen mensen die rijk worden, maar we weten dat wij en velen met ons waarschijnlijk nooit rijk zullen worden. Jij kunt net zo rijk worden als jij jezelf wenst. Ook jij kunt miljonair worden! Lees hier de tien belangrijkste stappen om financieel onafhankelijk te worden:

1) Besluit om financieel onafhankelijk te worden

Dit is anders dan graag willen, wensen, hopen en zelfs verlangen. Maak een toezegging dat dit gaat gebeuren. Financieel onafhankelijk worden gebeurd niet bij toeval en is geen kwestie van geluk. Neem voor jezelf het besluit dat je miljonair gaat worden en dat je het ook gaat lukken om miljonair te worden!

2) Begrijp hoe geld werkt

De meeste mensen hebben maar weinig over financiën geleerd op school. Om dit onder de knie te krijgen moet je leren hoe het werkt. Veel lezen. Lees boeken over wat miljonairs hebben gedaan en nog steeds doen om hun doelen te bereiken. Of doe wat cursussen over financiële onderwerpen.

3) Ken je relatie met geld

Sommigen geven geld uit voor opwinding en anderen geven geld uit puur om anderen te laten zien dat ze het zich kunnen veroorloven. Er zijn ook mensen die verslaafd zijn aan geld uitgeven en anderen geven gewoon geld uit zonder er verder bij na te denken. Wat jouw relatie met geld ook is, zorg dat je weet wat jouw relatie met geld is en ontwikkel daarna een relatie met geld van respect, waardering en dankbaarheid. Gebruik jouw geld i.p.v. dat jouw geld controle krijgt over jouw leven.

4) Rijk worden door het stellen van specifieke doelen

Jouw doelen moeten uitdagend zijn, maar niet ongeloofwaardig, net buiten bereik maar niet uit het zicht. Daag jezelf uit om vrij van schulden te zijn op een specifieke datum. Maak een afspraak met jezelf om een bepaald bedrag per maand te sparen.
Miljonair worden doe je door stap voor stap jouw doelen te bereiken.

5) Ontwikkel een budget om miljonair te worden

Door middel van een budget leer je echt hoe je geld wilt gebruiken ten gunste van je gezin en de inrichting van je leven. Koop alleen de dingen die je echt graag wilt en sluit impulsaankopen uit. Impulsaankopen verspillen grote delen van het inkomen van heel veel mensen. Een budget is een belangrijk hulpmiddel gebleken voor veel miljonairs op hun weg naar financiële onafhankelijkheid.

6) Verminder jouw uitgaven

Het verminderen van jouw uitgaven begint na het maken van een budget, want wanneer je controle over jouw financiën begint te krijgen (i.p.v. andersom), heb je goede redenen om minder uit te geven. De meeste miljonairs die op eigen kracht miljonair zijn geworden leven ver beneden hun financiële mogelijkheden! Dit zou jij ook moeten doen.

7) Begin met investeren zoals alle miljonairs doen

De meeste mensen geven het geld uit of ze speculeren, maar investeren is de verstandigste manier als je rijk wilt worden. Investeer in dingen die je begrijpt. Investeer voorzichtig, verstandig en regelmatig. Het doel is niet om in één keer een grote klapper te maken maar om rijk te worden gedurende een langere periode. Wil je fiancieel onafhankelijk worden dan moet je het onderscheid beseffen tussen gokken en het geld voor je laten werken.

8) Laat activa geld voor je verdienen

De meeste mensen proberen hun inkomen te verhogen om rijk te worden, maar dat is een vergissing. Meer geld verdienen betekent ook meer belasting betalen, het kost tijd en er moet hard voor worden gewerkt. En als de rijkdom komt in de vorm van geld is de verleiding weer groot om het te spenderen. Miljonairs kopen bijvoorbeeld aandelen, gebouwen e.d. en deze activa zorgen ervoor dat ze rijker worden.

9) Verlaag de belastingen

Veel mensen betalen meer aan belastingen dan aan voeding, kleding en huisvesting bij elkaar. De lagere en de middeninkomens realiseren zich vaak niet hoeveel zij aan belasting betalen omdat het grootste deel wordt ingehouden op het loon of de uitkering. De rijken weten dat er legale en geschikte manieren zijn om hun inkomen onder te brengen, om op maatschappelijk verantwoorde wijze te investeren en dat de fiscale wetgeving dit stimuleert. Leer deze belastingwetten en gebruik ze in jouw voordeel. Zie je dit niet zitten dan zou je een betrouwbare financieel adviseur kunnen inschakelen.

10) Gebruik jouw rijkdom verstandig

Ooit heeft iemand gezegd: “De reden waarom het merendeel van ons niet rijk is, is dat we alles uitgeven voor ons zelf”. Geef, deel en help anderen. Wanneer jij geld gebruikt om het verschil te maken, iets positiefs te doen, dan krijg je de kans om meer te doen. Door inhalig en egoïstisch te zijn zul je niet rijker worden, door verstandig te investeren in de gemeenschap wel.

Om te beginnen zul je meer moeten leren over geld en ik kan je sterk aanraden om enkele boeken te lezen over mensen die op eigen kracht miljonair zijn geworden. Door het lezen van ervaringen van deze miljonairs zul jij jouw eigen plan kunnen maken. Ik wens je veel succes om in de toekomst miljonair te worden.
© 2009 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Als miljonair leven voor beginnersEindelijk is het gelukt u bent miljonair. U bezit een vermogen van meer dan één miljoen euro. Wat kosten de speeltjes va…
Van miljonair naar krantenjongenDe meest miljonairs die de miljoenen zelf verdienen, hebben vaak veel risico’s genomen om het vermogen te vergaren. Er z…
Hoe snel bent u miljonair?Hoe snel bent u miljonair?Rente op rente krijgen, procent sommen maken, rente verdubbelen, niets gaat sneller dan rente op rente (behalve de bitco…
De rijkste selfmade miljonairsSelfmade miljonairs hebben hun vermogen zelf weten op te bouwen. Deze miljonairs zijn in tegenstelling tot veel andere m…

Startsalaris per opleiding en sectorStartsalaris per opleiding en sectorDe website van Studiekeuze123 wil studenten nog een extra overweging meegeven voordat ze gaan studeren: een indicatie va…
Zeven tips om financiële welvaart te creërenZeven tips om financiële welvaart te creërenWaarom leven andere mensen in financiële welvaart en jij niet? Lees hier zeven tips die jou kunnen helpen om financiële…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 29-03-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.