Hoe word je rijk?

Meer geld krijgen, dat wil iedereen wel. Maar hoe kun je dit voor elkaar krijgen? Het is nog lang niet zo makkelijk, maar toch zijn er veel tips om meer geld op je bankrekening te krijgen.

Rijkdom

We hebben allemaal wel een bepaald droombeeld voor ogen. Die fantastische vakantie, die een vermogen lijkt te kosten. Dat huis aan zee, met een eigen zwembad of misschien wel de totale financiële onafhankelijkheid. Om rijk te worden, moet je echter wel doorzetten. Niemand is met een dag rijk en je zult veel tegenslagen hebben op je weg naar rijkdom. En slapend rijk worden, dat is amper te realiseren. Toch zijn er tips om rijk te worden en om beter met je geld om te kunnen gaan.

Rijk door te besparen

Het is een feit dat de meeste miljonairs amper geld uitgeven. Ze besparen geld uit door de aanbiedingen in supermarkten te kopen, door bij goedkope kledingwinkels te komen en alleen het broodnodige te kopen. Wanneer je alleen die dingen koopt die voor jou van belang zijn, kun je je spaarrekening laten groeien. Pas vooral op met impulsaankopen. Een nieuwe tv is leuk, maar niet nodig. Hetzelfde geldt voor stapels boeken, nieuwe cdís, concertkaartjes en andere dingen die je kunt kopen. Ook het uitgaan kan erg duur zijn: hoeveel drankjes werk je weg op een avond en hoeveel kost dit eigenlijk? Hoe meer je bespaart, hoe meer je kunt sparen.

Zet geld op je spaarrekening

Zet elke maand een bepaald bedrag van je salaris op je spaarrekening. Op het moment dat je meer geld ontvangt, bijvoorbeeld door een bonus of loonsverhoging, dan zet je dit uiteraard ook op de spaarrekening. Hoe meer je spaart, hoe hoger je spaarrekening uiteindelijk wordt.


Blijf positief

Het wordt vaak gezegd: wanneer jij echt gelooft dat je rijk kunt worden, dan gaat het je ook echt lukken. Hetzelfde geldt voor andere dingen: vind jij jezelf een niksnut, dan zul je dat ook altijd blijven. Wees dus positief wanneer je rijk wilt worden.

Vind extra inkomen

Er zijn veel manieren om meer geld te ontvangen. Verkoop bijvoorbeeld spullen waar je toch niets meer mee doet, of schrijf bijvoorbeeld teksten op internet waar je weer geld voor kunt krijgen. Zelfs een paar tientjes extra kan al zorgen voor een stap in de goede richting. Wees creatief om extra geld te kunnen krijgen. Misschien kun je je talent gebruiken om geld te verdienen, of misschien heb je wel een heel origineel idee om rijk te worden.

Wat is voor jou rijkdom?

Je hebt waarschijnlijk je eigen doelen: een huis met zwembad, een prachtige vakantie, een enorme kledingkast vol. Weinig mensen zien rijkdom als een x-bedrag op hun spaarrekening. Maar ook met de doelen die je wilt bereiken, is het van belang dat je voldoende geld hebt. Anders kun je nooit de dingen realiseren die je graag wilt. Bedenk dus goed wat jouw doelen zijn en ga ook doelgericht aan de slag.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rijk worden, hoe doe je dat?Rijk worden, hoe doe je dat?We dromen er allemaal van, rijk te worden. Doen waar we zin in hebben zonder ons ergens druk om te maken. Kunnen kopen w…
Slapend rijk worden met auteursrecht, royalties & websitesSlapend rijk worden met auteursrecht, royalties & websitesSlapend rijk worden klinkt voor veel mensen als een droom, en dat blijft het ook vaak. Toch zijn er manieren om slapend…
Rijk worden: de 6 geheime regels van rijkdom van KiyosakiRijk worden: de 6 geheime regels van rijkdom van KiyosakiRobert Kiyosaki onthult de zes geheime regels die mensen die rijk zijn hun kinderen meegeven. Leer hoe je door je activa…
Goedkoop overnachten op vakantieGoedkoop overnachten op vakantieGa jij op vakantie? Dan weet je vast wel dat de kosten soms behoorlijk kunnen oplopen. Het is niet goedkoop om een paar…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.