Goud inruilen voor geld

Goud inruilen voor geld Goud is een metaal dat al eeuwen wordt gewaardeerd over de gehele wereld. In moeilijke tijden is het altijd een product geweest waar men op terug kon vallen.

Goud

Goud is de koning der metalen. Al eeuwen gewaardeerd door verschillende culturen en volkeren. Gebruikt als versiering van graftombes tot sieraden en munten. Hele volksverhuizingen hebben plaatsgevonden om goud te gaan delven, met als grootste negatieve bijwerkingen de goudkoorts. Goud is in ieder geval altijd een zeer gewaardeerd product geweest.

Goud inwisselen

Het kan ieder mens overkomen. Je bankrekening is leeg, maar je hebt nog een stukje maand over. Veel mensen vallen dan terug op het inwisselen van hun goud. Goud kan een manier zijn om eenmalig toch een bedrag in handen te krijgen door het in te ruilen tegen geld. Vandaag de dag is het slim om dit via internet te doen. Via internet krijg je de laatste jaren een hogere vergoeding dan bij de juwelier in de stad. Dus mocht je toch beslissen om je mooie sieraden, munten of andere gouden voorwerpen in te ruilen, zoek dan een betrouwbaar internetbedrijf. Het is uiteraard aan te raden goed na te denken om kostbare stukken weg te doen. Zorg dat je later geen spijt krijgt, omdat je toen zo nodig wat extra geld nodig had. Als je echt van die sieraden of ander goud bezit wat al jaren ongezien en ongedragen in een laatje ligt te verstoffen is het geen gek idee om er geld voor terug te krijgen dat je voor iets noodzakelijks kan gebruiken.

Wat voor goud inruilen

Wanneer je beslist je goud in te ruilen kijk dan eerst wat voor goud je in je bezit hebt. Er is een verschil in prijs vanwege het aantal karaat (vierentwintig karaat is 'zuiver' goud, bij twaalf karaat is 50% van de totale massa zuiver goud), maar ook in het soort voorwerp waarin het goud is verwerkt. Er is ook een verschil in prijs per gram bij verschillende aanbieders. Kijk dus eerst goed rond voordat je de stap neemt.

Soorten goud

voorwerpen waarin goud is verwerkt:

  • Munten
  • Horloges
  • Sieraden

Munten inruilen

Bij het inruilen van gouden munten moet je toch even verder denken in plaats van meteen naar een juwelier te rennen. De waarde van gouden munten ligt over het algemeen hoger dan alleen de goudprijs zelf. Dit komt mede door verzamelaars die graag wat extra betalen om hun collectie uit te breiden.

Horloges

Bij het inruilen van horloges is het altijd slim om even te informeren of het gaat om een 'normaal' gouden horloge of een horloge van een bekende horlogemaker. De topproducten van een bekende horlogebouwer zullen de prijs van het horloge uiteraard flink doen stijgen.

Sieraden

Let bij sieraden op of er ook nog materialen als diamantjes of edelstenen in het sieraad verwerkt zijn. Deze geven uiteraard een meerprijs bovenop de waarde van het goud.

Goudprijs

In onzekere tijden en een onstabiele markt zie je vaak een stijging van de waarde van goud. Goud wordt toch vaak gezien als een stabiel product en in onzekere tijden kiezen beleggers vaak voor een wat veiligere investering. Dit is een terugkerende situatie die zich keer op keer herhaalt (oorlog in Irak, financiële crisis). Het is dus slim om als je toch je goud wilt inwisselen dit op zo'n moment te doen en er een aardig hogere prijs voor binnen te slepen. Ook de opkomende landen als India en China waar mensen ook wel van wat goud houden zorgt voor een hogere waarde per gram.

Lees verder

© 2013 - 2024 Tomb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het inruilen van (oud) goudHet inruilen van (oud) goudHeb je thuis nog wat goud liggen? Een erfenis missschien, of wat sieraden die je niet meer gebruikt? Hier wat tips die j…
Goud belenen  direct contant geldGoud belenen direct contant geldGoud belenen is interessant. Het levert direct contant geld op, ook al is de goudkoorts even voorbij. Zet uw goud om in…
Goud en diamanten verkopen, hoe zit dat?Als je geld nodig hebt dan kun je goud verkopen. Gouden sieraden bevatten vaak echt goud en zijn soms veel geld waard. O…
Oud goud verkopenOud goud verkopenHet ontbreekt er nog maar aan dat de rente op spaarrekeningen een minteken krijgt. Maar als financiële onzekerheid en an…

Space! Nieuw geld is te vinden in de ruimteSpace! Nieuw geld is te vinden in de ruimteHet heelal is hot en booming. Steeds meer bedrijven ontpoppen zich tot ware space bedrijven en zien nieuwe kansen in de…
Tomb (22 artikelen)
Gepubliceerd: 29-01-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.