Rabobank telebankieren en de mogelijkheden

Rabobank telebankieren en de mogelijkheden Bijna alle Nederlandse banken bieden om de mogelijkheid om alle bankzaken via het Internet te regelen. De Rabobank is hier geen uitzondering en biedt Rabo Internetbankieren service aan waarbij klanten alle bankzaken online kunnen afhandelen.

Wat is de Rabobank?

De Rabobank oftewel Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A. is een Nederlandse bank die ontstaan is in het jaar 1972 door een fusie. De bank staat bekend als de bank voor boeren en bestaat uit 141 zelfstandige coöperaties en die samen 911 vestigingen hebben verdeelt over geheel Nederland (2010). De Rabobank is onderdeel van de Rabobank Groep die wereldwijd actief is.

Het aanvragen van Rabobank Telebankieren

Rabobank Telebankieren is alleen beschikbaar voor mensen die een bankrekening of ander product bij de Rabobank heeft. Telebankieren kan worden aangevraagd via het internet of via de klantenservice van de Rabobank.

Waarvoor kan Telebankieren gebruikt worden?

Telebankieren van de Rabobank kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden van het inzien van overschrijvingen tot aan het bestellen van vreemde valuta. Hieronder een kort overzicht van de meest gebruikte functies:
  • Het overboeken van geld naar een andere rekening of eigen rekening (spaar/belegging)
  • Actuele saldo bekijken
  • Inzien van bij en afschrijvingen
  • Inzien van hypotheek, verzekeringen, lening (creditcard) en beleggingen
  • Betaalopdrachten instellen voor latere datum
  • Betalingen verrichtingen naar het buitenland

Inloggen Telebankieren Rabobank

Inloggen op de Telebankieren van de Rabobank gaat via het internet en via de internetpagina van de Rabobank. Op de pagina van Telebankieren moet de klant zijn of haar rekeningnummer van de bankpas opgegeven. Daarnaast moet het pasnummer van de bankpas worden ingevuld. Inloggen kan niet zonder de Random Reader. Dit is een apparaatje wat bij het aanvragen van Telebankieren wordt verstrekt door de Rabobank. De bankpas dient in het apparaat te worden gestoken en vervolgens moet de pincode van de bankpas worden opgegeven. De Random Reader geeft vervolgens een Toegangscode die op de internetpagina dient te worden opgegeven.

Wanneer je bent ingelogd krijg je gelijk een overzicht te zijn van alle betaal en spaar producten met daarbij het rekeningnummer, omschrijving, ten name van en het saldo. Hier zijn gelijk enkel zaken te regelen als overboeken, maar ook kan elke transactie in detail bekeken worden.

Andere mogelijkheden Telebankieren

Gegevens downloaden

Met Telebankieren heeft men de mogelijkheden om alle rekeningoverzichten/transacties te downloaden naar de computer van een bepaalde periode.

Digitale afschriften

Bankafschriften worden normaal gesproken via papier ontvangen, maar deze kunnen ook digitaal aangeboden worden. Met telebankieren krijgt de klant deze mogelijk om de bankafschriften te downloaden in het PDF formaat naar de computer.

Rabo alerts

Rabo alerts zijn waarschuwingen die via de SMS en/of e-mail kunnen worden verstuurd. Het gaat hier om waarschuwingen wanneer bijvoorbeeld het salaris is gestort of wanneer men in het rood is komen te staan. Deze Rabo alerts kunnen ingesteld worden via Telebankieren.

Minitix

De gebruiker van telebankieren krijgt toegang tot een service genaamd Minitix. Minitix is geschikt voor betalingen via het Internet tot 150 euro. Deze Minitix kan als een chipknip worden opgeladen met een betaald bedrag wat gebruikt kan worden in webwinkels met het logo van Minitix.

Creditcard

Met telebankieren heeft de gebruiker ook toegang tot zijn of haar creditcard. De gebruiker kan hier onder andere zijn bestedingslimiet bekijken.
© 2011 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rabobank, de Rabobank en tv bankierenRabobank, de Rabobank en tv bankierenDe Rabobank timmert met allerlei vormen van betalen en financieren aan de weg. Wat nog minder bekend is, is de mogelijkh…
Bankieren voor blinden en slechtziendenBankieren voor blinden en slechtziendenBankieren voor blinden en slechtzienden kan in 2021 bij de Rabobank. In Nederland zijn er ruim 350.000 mensen met een ge…
De Rabo Scanner van de RabobankDe Rabo Scanner van de RabobankDe Rabobank komt met iets nieuws, namelijk de Rabo Scanner. Dit apparaat moet uiteindelijk de Random Reader volledig gaa…

Telebankieren ING en de mogelijkhedenTelebankieren ING en de mogelijkhedenElke Nederlandse bank biedt tegenwoordig de mogelijkheid om de bankzaken via het internet te regelen. De ING bank is hie…
Geld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyGeld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyWat is er nu leuker om geld te verdienen met je hobby? Geld verdienen met je hobby is met behulp van het internet ook mo…
Bronnen en referenties
  • www.rabobank.nl
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 08-08-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.