De meest gehaaide bezuinigingstips

De meest gehaaide bezuinigingstips Bespaar op je kosten door te bezuinigen en te besparen. De crisis blijft maar voortduren, en is het ergste al geweest? we weten het niet. Doe zoals de landen die in de problemen zaten en er weer bovenop gekomen zijn door flink te bezuinigen. Het werkt. Maar ga niet in een armoedebewustzijn leven. Geniet van je bezuinigingen en doe er wat leuks mee. (Maar betaal eerst je schulden af). Hier zijn wat tips.

Groente op je balkon

Groenten uit eigen tuin of kas of balkon. Je zet een bak met aarde en potgrond op het balkon. De zaadjes kweek je op in een klein kasje en plant ze over in de bak in de juiste maand. Kijk verder met Google wanneer en hoe je de plant moet verzorgen en oogsten. Gratis groente. En natuurlijk eten zelf maken in plaats van kant en klare maaltijden. De stelen van bloemkool en broccoli zijn ook heel erg lekker met een drupje Griekse olijfolie en een beetje zeezout. In de winkel koop je seizoensgroenten, dus geen asperges in december.

Thuis bij je ouders is goedkoop

Thuis bij je ouders blijven wonen of samen gaan wonen of in een woongroep wonen en de kosten delen en samen de groenten verbouwen. Je kunt de kosten van verwarming, voeding, abonnementen, vervoer en verzekeringen enorm omlaag trekken.

Consuminderen door je koopimpuls los te laten

Minder kopen en niet naar de winkels gaan. En als je wat koopt beperk de hoeveelheid producten tot maximaal zes stuks die je mag kopen. Ook niet meer naar kledingwinkels gaan, als je niks nodig hebt. Meedoen met de mode is duur.
Alleen kopen wat je echt nodig hebt.

Wachten

Als je iets wilt kopen, wacht dan een week. Als je het dan nog steeds wilt hebben is het geen gedachteloze impulsaankoop. Zoek ook de winkels waar ze je product nog goedkoper aanbieden. Impulsaankopen herkennen en loslaten en alleen de boodschappen doen die je op je lijstje hebt staan. Van te voren dus een boodschappenlijstje maken en je daar ook aan houden.

De miljonairs betalen zichzelf eerst

Eerst jezelf betalen, en wel meteen je rekeningen betalen. Elke maand minimaal 100 euro op je spaarrekening zetten en voor maximaal 250 euro per maand leven. Dat scheelt weer 15 euro administratiekosten en 45 euro deurwaarderkosten. Zet zoveel mogelijk op je spaarrekening en zie dat geld alsof je het niet hebt en er daarom ook niet aan kunt komen. Je uitgavenpatroon verandert dan ten gunste van je lagere uitgaven en besparingen.

Stijlvol is cool en goedkoop want je bent geen meeloper

Ontwikkel je eigen kledingstijl. Dan hoef je niet steeds weer nieuwe spullen en kleding te kopen. Alleen kleding kopen wanneer het echt nodig is. Ruil kleding en andere spullen met vrienden en vriendinnen. Kijk ook eens met frisse blik in je eigen kledingkast. Kleding op de rommelmarkt kopen of in tweedehands winkels scheelt kapitalen.

Let op aanbiedingen

Twee voor de prijs van een. Bonusaanbiedingen, andere aanbiedingen, kortingen, gratis spaaracties: gewoon goedkoop inkopen dus. Proefmonsters opvragen met geld terug acties. De post met folders bekijken en de coupons uitknippen. Niet met honger naar de winkel gaan en zelf altijd een opvouwbaar boodschappentasje of een plastic zakje meenemen in je tas of zak. Niet in de supermarkt maar in de chique kledingzaken of op de rommelmarkt of in een vintagezaakje in Shoreditch in London: duurzame producten kopen die minimaal vijf a tien jaar meegaan.
© 2013 - 2024 Marsrader, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf tips om goed en zuinig met je geld om te gaanVijf tips om goed en zuinig met je geld om te gaanGoed en zuinig met je geld omgaan; veel mensen doen dit al en zijn hier dagelijks mee bezig. Toch zijn er nog steeds een…
Simpele tips om makkelijk geld te besparenSimpele tips om makkelijk geld te besparenDe kinderen hebben een nieuwe jas nodig. Of schoolboeken. De wasmachine is kapot en de auto moet ook nodig naar de garag…
Makkelijk geld besparenWe willen allemaal een leuk bedrag op onze spaarrekening hebben staan. Dit geld kunnen we dan gebruiken om leuke dingen…
Verhoogde inschrijving hypotheek: onderhands verhogenVerhoogde inschrijving hypotheek: onderhands verhogenBij het afsluiten van een hypotheek kunt u in 2023 ook voor een verhoogde inschrijving kiezen. De hypothecaire inschrijv…

Cadeau budgettips Sinterklaas en KerstVeel mensen zien toch een beetje op tegen de decembermaand. Het is een erg gezellige, maar ook dure periode. Mensen met…
Extra handige tips om te bezuinigen in en om het huisExtra handige tips om te bezuinigen in en om het huisEen warme jas aandoen als je naar buiten gaat als het sneeuwt, is heel normaal. Je wilt het toch lekker warm hebben niet…
Marsrader (26 artikelen)
Laatste update: 15-11-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.