Cadeau budgettips Sinterklaas en Kerst

Veel mensen zien toch een beetje op tegen de decembermaand. Het is een erg gezellige, maar ook dure periode. Mensen met kleine kinderen komen er niet onderuit om Sinterklaas te vieren en ook met kerst wordt er vaak verwacht dat je 'gezellig' meedoet met het cadeaufestijn. Maakt u zich geen zorgen, het hoeft allemaal niet heel duur te zijn. Hieronder vindt u een aantal tips om de kosten een beetje te beperken.

Sparen

Begin aan het begin van het jaar te sparen. Dit hoeft helemaal niet veel te zijn! Door bijvoorbeeld elke maand 5,00 te sparen heeft u in november toch al 55,00 voor een paar mooie cadeaus. U kunt ook het hele jaar door uw kleingeld in een spaarpot doen, het zal u verrassen wat u binnen een jaar bij elkaar spaart.

Koop tweedehands spullen

Op Marktplaats of de verschillende Vraag en Aanbod sites op Facebook zijn veel leuke tweedehands spullen te vinden. Van speelgoed tot decoratieartikelen. Vergeet ook de Kringloopwinkels niet. Hier zit vast wel iets voor u tussen!

Verkoop spullen

Heeft u al eens goed op zolder en in de schuur gekeken? Als er spullen zijn die u toch niet meer gebruikt, dan kunt u deze het beste verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. De opbrengst kunt u dan gebruiken voor de aanschaf van cadeautjes.

Zelf maken

Op websites als Printerest.com en Welke.nl kun je heel veel leuke ideeën opdoen om zelf cadeaus te maken. Wat dacht u van een leuke waxinelichthouder gemaakt van een lege groentenpot of een vaas van een wijnfles? Ook kunt u natuurlijk zelf chocola of koekjes maken.

Internet

Zijn er verlanglijstjes gemaakt? Ga eerst eens zoeken op internet. Via Beslist.nl kan je een mooi overzicht krijgen van alle winkels/onlineshops waar het artikel te koop is mét de prijzen erbij. Het kan je veel geld besparen!

Begin vroeg

Waarom wachten tot november met inkopen doen? Begin al op tijd met het verzamelen van leuke cadeautjes, zo kunt u profiteren van leuke aanbiedingen.

Nuttige cadeaus

Geef nuttige cadeaus zoals een muts, shawl, dekbedovertrekset, pyama etcetera. Dit zijn spullen die sowieso vaak aangeschaft moeten worden, dus twee vliegen in één klap.

Ruilen of kopen bij vrienden/familie/kennissen

Vraag bij vrienden/familie/kennissen na of zij misschien spullen hebben die niet meer gebruikt worden. Misschien kunt u wat ruilen. En hebben zij bijvoorbeeld kinderen die niet meer met produkten van Cars spelen en uw kind heeft die leeftijd juist wel, dan is dit een ideale manier om goedkoop aan leuke cadeautjes te komen.

Kleine cadeautjes

Voor kinderen is het leuk als ze veel cadeaus krijgen, geef daarom meerdere kleine cadeautjes in plaats van één groot cadeau. Voor veel goedkoop speelgoed is de Action een aanrader! Bestaat het grote cadeau wat uw kind wil uit meerdere onderdelen? Pak deze dan apart in, zo heeft uw kind veel uit te pakken.

Spaar koopzegels

Bij uw supermarkt kunt u vaak ook koopzegels kopen. Dit is een goede manier om een geld te sparen. U bent telkens maar een klein bedrag kwijt en voor een volle spaarkaart krijgt u een hoger bedrag terug. Gemiddeld is dit een rendement van 4%.

Doe mee aan winacties

Wie niet waagt wie niet wint! Op internet vindt u talloze sites waar u aan prijsvragen mee kan doen. Bijvoorbeeld Prijsvragen.nl, Prijsvraag.nl en Prijzenzolder.nl. Waag eens een gok, misschien wint u wel een leuke cadeaubon.
© 2013 - 2024 Ma-lin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?De regering gaat bezuinigen en dat heeft invloed op de uitgaven van elk gezin. Veel mensen hebben in deze tijd minder ge…
Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!December is een drukke maand. Op 5 december vieren veel Nederlanders namelijk het sinterklaasfeest. Na het sinterklaasfe…
Sinterklaas huren  Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren zal het Sinterklaasfeest extra leuk en spannend maken voor de kinderen. Ongeveer de helft van de Neder…
Besparen met Kerst en SinterklaasBesparen met Kerst en SinterklaasDecember is traditiegetrouw de duurste maand van het jaar. Dit wordt veroorzaakt door de feestdagen zoals Sinterklaas en…

Hoe houdt u uzelf aan een budget?Hoe houdt u uzelf aan een budget?Bent u in staat zich te houden aan uw budget? Of heeft u hulp nodig om controle te krijgen over uw uitgaven als het gaat…
De meest gehaaide bezuinigingstipsDe meest gehaaide bezuinigingstipsBespaar op je kosten door te bezuinigen en te besparen. De crisis blijft maar voortduren, en is het ergste al geweest? w…
Ma-lin (15 artikelen)
Gepubliceerd: 15-11-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.