Goedkoop beleggen - goedkoopste online broker

Goedkoop beleggen - goedkoopste online broker Goedkoop online beleggen met weinig transactiekosten doet u vooral zelf online en via de goedkoopste broker. Vaak zijn er goede aanbiedingen. Kiest u voor DeGiro, voor Lynx of bijvoorbeeld Saxo Bank (Binck). Betaal minder transactiekosten en maak zo meer winst met beleggen. Vergelijk diverse banken en brokers en maak een beter rendement door te kiezen voor de laagste tarieven om te beleggen. Vermijd te veel bewaarloon en transactiekosten.

Hoger rendement door goedkoop te beleggen

Het rendement bij beleggen wordt onnodig vaak gedrukt door de kosten die u voor uw beleggingen moet betalen. Wie veel handelt op de beurs betaalt veel transactiekosten en doet er dus goed aan om zo goedkoop mogelijk te handelen op de beurs. Als u zelf online handelt en belegt hebt u geen dure adviezen nodig. U wilt geen bewaarloon betalen, maar goedkoop kunnen handelen bij een online broker.

Goedkoop beleggen bij broker, lagere tarieven brokers

Welke broker of internetplatform het goedkoopste is, hangt sterk af van waarin u handelt. De transactiekosten voor opties zijn weer anders dan die van beleggingen in aandelen of obligaties. Wat u dus moet doen is eerst voor uzelf bepalen waarin u wilt handelen en vervolgens op internet vergelijken waar u het goedkoopste uit bent.

Welke internetbroker is goedkoop?

U kunt op vele plekken kunt u online beleggen. Een aantal bekende Nederlandse brokers zijn:
  • De grote banken. Via de grote banken kunt u online beleggen. Binck. Binck bank scheurde de markt een aantal jaren open door te starten met fors lagere tarieven dan de gewone banken. Binck bank is nog steeds een zeer geliefd platform voor beleggers en onderdeel van Saxo Bank.
  • Lynx. Lynx is een prijsvechter die in vele landen actief is.
  • Today’s Groep. Minder bekend, maar een goed alternatief. Bekende naam hier is Cees Smit.
  • DeGiro, is een prijsvechter die goedkoop goede mogelijkheden tot handelen op de beurs biedt.

Bewaarloon betalen

Het bewaarloon behoort vaak tot de verborgen kosten en tikt flink aan. Niet alle brokers brengen echter bewaarloon in rekening. Let dus ook daar op.

Tarieven vergelijken

De meeste sites geven aan dat ze goedkoper zijn dan andere beleggingsbanken. Een goed voorbeeld om tarieven te kunnen vergelijken is die van de Consumentenbond of die op de site van bijvoorbeeld Lynx en DeGiro. Goed vergelijken kan u veel geld schelen. Minder transactiekosten betalen is vaak al de helft van het werk.

Daytrading en daytrayder

De daytrader heeft vooral interesse in korte termijn winsten. Een kleine marge in de koers maar met een groot handelsvolume kan vaak een hoge winst betekenen. Een winst die u moet pakken zodra die zich voordoet. Dat betekent dat u snel moet kunnen handelen en u geen zorgen moet maken over de transactiekosten. Maar juist door veel te handelen lopen deze kosten op. De marges zijn vaak zo klein dat voor al te hoge kosten van beleggen geen plaats is.

Betrouwbaarheid online beleggen

De betrouwbaarheid van het beleggingsplatform is van groot belang. Juist als er veel beweging is op de beurs, wilt u kunnen handelen en dan zit u niet te wachten op een platform dat niet werkt en offline is.

Slot goedkoop online beleggen

Vanwege de kleine marges is bij het bij vaak handelen op de beurs belangrijk om de goedkoopste manier van beleggen te kiezen. Doe een vergelijkend onderzoek voor uw eigen manier van beleggen, want de ene broker is goedkoper in de handel van opties en de ander bijvoorbeeld bij de handel in aandelen. Redelijk nieuw is broker Degiro, goedkoop beleggen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Info4mij, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop beleggen via LynxGoedkoop beleggen via LynxU kunt goedkoop online beleggen in 2022 via de goedkope broker Lynx, profiteer van de voordelen. Zo kunt u kiezen voor g…
Internetbroker Binckbank: vermogensbeheerInternetbroker Binckbank: vermogensbeheerBinckbank is een grote internetbroker in Nederland met een uitstekende klantvriendelijkheid. Binck verzorgt ook vermogen…
DeGiro: goedkoop beleggen, ook voor uw pensioenDeGiro: goedkoop beleggen, ook voor uw pensioenVia DeGiro beleggen is vaak extra goedkoop vanwege de lage tarieven, ook via een pensioenrekening voor uw pensioen. Dit…
Binck Bank, internetbroker en spaarbankBinck Bank, internetbroker en spaarbankInternetbroker Binck bank is goedkoop beleggen voor iedere belegger, het is ook eenvoudig beleggen en u kunt sparen bij…

Rusland: koop en verkoop van Russische staatsobligatiesRusland: koop en verkoop van Russische staatsobligatiesDe Russische staatsobligaties zijn een zeer interessante belegging voor buitenlandse beleggers. In de toekomst wordt het…
Vastgoed: kopen, opknappen, verkopenVastgoed: kopen, opknappen, verkopenWanneer je een beetje handig bent met je handen kan het een hele goede investering zijn om een pand te kopen, opknappen…
Info4mij (91 artikelen)
Laatste update: 19-06-2022
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.