Vastgoed: kopen, opknappen, verkopen

Vastgoed: kopen, opknappen, verkopen Wanneer je een beetje handig bent met je handen kan het een hele goede investering zijn om een pand te kopen, opknappen en het vervolgens met winst weer te verkopen. In dit artikel handige tips hoe je dit moet aanpakken. De huizenmarkt is aan het opkomen na de recessie, nu is dus de uit gelegen kans om een huis nog goedkoop te kunnen kopen. Een pand kopen wordt vaak gezien als een gemakkelijkere belegging dan in bijvoorbeeld aandelen. Een pand staat vast, en zal niet veel in waarde verminderen. Wanneer je besluit een huis te kopen met in ogen om het weer te verkopen of verhuren doe je er slim aan de tips in dit artikel op te volgen.

Tip 1

Bepaal van te voren wat je met je pand wilt gaan doen

Wil je het verhuren, opknappen en weer verkopen of na een bepaalde tijd in de oude staat verkopen? Alles heeft wel zijn voordelen. Weten wat je wilt is de eerste stap om vastgoed winstgevend te maken. Geef jezelf een maximaal bedrag wat je wilt gaan investeren in het pand en bepaal hoeveel winst je denkt te maken met een bepaalde investering.

Tip 2

Probeer de klussen zelf te doen

Het papierwerk in orde maken en de makelaar betalen alleen al kosten veel geld. Wanneer je ook nog een aannemer moet betalen zal de winst veel minder zijn en misschien gewoonweg niet rendabel. Probeer dus zoveel mogelijk zelf te doen. Bepaal ook welke aanpassingen rendabel en winstgevend zijn in het pand. Wanneer je denkt dat ze de waarde van het huis niet omhoog zullen helpen, doe het niet. Probeer dus binnen je budget te blijven en aanpassingen zo goedkoop mogelijk uit te laten voeren.

Tip 3

Durf echter wel professionele hulp in te schakelen wanneer zij het beter kunnen. Bijvoorbeeld: je kunt beter een verkoopmakelaar inschakelen die het pand een half jaar eerder kan verkopen dan dat zelf je pand proberen te verkopen en er na een half jaar nog steeds mee zit.

Tip 4

Denk winstgevend

Ga geen geld uitgeven aan dingen die je mooi vindt. Geef geld uit aan dingen die werken, neutraal zijn en vooral winstgevend zijn. Hebzucht en gierigheid gaan je niet aan snel en gemakkelijk geld helpen. Verstandige en doordachte keuzes wel.

Tip 5

Verken de markt

Zoek niet alleen in de buurt van je pand wat de huizen eromheen opleverden maar ook op het internet. Doe kennis op over de markt, kijk op forums en bezoek conventies. Onderzoek hoeveel mensen te besteden hebben en pas hier je vraagprijs op aan. Je wilt niet te weinig vragen voor je pand en dus minder winst eruit slepen dan eigenlijk de bedoeling was.
© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vastgoed: CV's of direct beleggen in vastgoedVastgoed: CV's of direct beleggen in vastgoedVoor beleggers is het vaak niet makkelijk een goede vergelijking te maken tussen de verschillende mogelijkheden om te be…
Vastgoed: beleggen in Nederlandse vastgoed-CVVastgoed: beleggen in Nederlandse vastgoed-CVHet is niet eenvoudig om de ontstaansgeschiedenis van de vastgoed-CV te achterhalen. Er wordt wel aangenomen dat de wink…

Goedkoop beleggen - goedkoopste online brokerGoedkoop beleggen - goedkoopste online brokerGoedkoop online beleggen met weinig transactiekosten doet u vooral zelf online en via de goedkoopste broker. Vaak zijn e…
Goud is speculatieve belegging, met risico op koersverlagingmijn kijk opGoud is speculatieve belegging, met risico op koersverlagingBij dalende beurskoersen lijkt het edelmetaal goud vaak een financiële vluchthaven. De vraag is echter of instappen in g…
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.