Binck Bank, internetbroker en spaarbank

Binck Bank, internetbroker en spaarbank Internetbroker Binck bank is goedkoop beleggen in 2020 voor iedere belegger, het is ook eenvoudig beleggen en u kunt sparen bij deze bank. Sparen doet u via Raisin. Snel online beleggen via execution only en direct uw rendement op de beurs bekijken, voor velen is het de beste internetbroker van Nederland met een gloednieuwe website. Ook het instrumentarium van Binck Bank helpt u bijzonder goed, snel en succesvol beleggen. De manier dus om geld te verdienen met online handelen in aandelen en beleggen. De lage kosten vergroten direct uw rendement op beleggen. Kies voor Binck basic of Binck active.

Wie is Binck Bank als internetbroker?

Binck Bank heeft zich vooral in de markt gezet als een goedkope en snelle online bank, met vele beleggingsproducten en instrumenten voor goed money management. De lage transactiekosten van BinckBank waren al in 2005 voor ABN AMRO aanleiding om ook de eigen transactiekosten flink te verlagen. Zo ontstond een supermarktoorlog voor online aanbieders. De strijd met de grootbanken wordt nog steeds via de media gevoerd. Enige tijd buitelden ze over elkaar heen. De tarieven gaan nog steeds omlaag.

Consolidatieslag bij de online brokers

Concurrent broker Alex was onderdeel van de Rabobank. De Rabobank had Alex in de etalage gezet, zodat het door Binck kon worden overgenomen. Deze overname is niet de laatste consolidatie in de wereld van internetbrokers. De markt met beleggers is weliswaar gegroeid, maar groei zal voornamelijk kunnen plaats vinden door verdere overnames en het verder mogelijk maken van online beleggen in het buitenland. Binck doet dat actief. De activiteiten in België bijvoorbeeld maken winst en Binck hoopt ook nog elders kantoren te openen. De handelsnaam Alex bestaat in 2020 niet meer. Binck rondde de overname van Alex Beleggersbank af in 2008, behield de merknaam van Alex en werd zo marktleider in Nederland met meer dan 240.000 beleggers. In augustus 2020 rondde De Deense Saxo bank de overname van Binck af, Binck bestaat als handelsplatform nog steeds.

Beleggen bij Binck

Eigenlijk kunt u via Binck bank in alles beleggen:
  • Effecten, waaronder aandelen en obligaties;
  • Opties, Sprinters, Turbo's, Trackers en Warrants;
  • Futures;
  • Beleggingsfondsen.

Tarieven beleggen Binck

Wie bij Binck zijn transacties wil doen om te beleggen in aandelen, etf's, turbo's of bijvoorbeeld obligaties kan uit drie pakketten kiezen, green, blue en black. U betaalt de volgende transactiekosten (5 januari 2020):

Tarieven BinckGreenBlueBlack
Binck Turbo's0 00
Aandelen (alle beurzen), obligaties, overige turbo’s€1 + 0,15%€1 + 0,1%€1 + 0,1%
Opties€ 2,75vanaf € 1,50vanaf €1,25
Futures€ 4vanaf € 2,50vanaf € 2

Dat betekent lage tarieven en daarmee voordelig online beleggen.

Spaarbank Binckbank bij Duitse Raisin

Raisin is een spaarplatform, vergelijkbaar met Savedo. Dit fintechbedrijf is een platform dat u allerlei deposito's aanbiedt tegen een hoge rente van banken in het buitenland die wel netjes onder het depositogarantiestelsel vallen. Bij een juiste keuze krijgt u en een hoge rente en spaart u veilig. Binckbank is de eerste Nederlandse bank die zich bij Raisin aansluit.

Overige diensten Binck bank

Enkele overige diensten:

Extra dienstenkosten
Geldoverboekingnul
Geavanceerde ordersnul
Realtime streaming koersinformatie Euronextnul
Deponeren en overboeken effectennul
Terugmelden van een orderstatus per e-mail of smsnul
Intraday short gaannul
Realtime koersen Amex en Nasdaq zit in pakketten blue en black
Realtime koersen NYSE zit in pakketten blue en black

Online beleggen bij Binck

Online handelen in aandelen is eenvoudig geworden. U krijgt een rekeningnummer bij Binck en een wachtwoord en u kunt snel aan de slag. Bovendien is er op deze beleggingssite veel software beschikbaar om u verder te helpen. Ook bij Binck. Waar het om gaat is, dat u met online handelen ook daadwerkelijk geld gaat verdienen. En dat laatste blijkt nog niet altijd even eenvoudig. Houdt u ook de transactiekosten in de gaten. Bij grotere transacties worden er relatief minder kosten per transactie in rekening gebracht. Veelvuldig handelen hoeft niet altijd beter te zijn en neem voldoende tijd om de basisprincipes van het online handelen in aandelen onder de knie te krijgen. Als u eenmaal de smaak te pakken hebt, gaat het vaak vanzelf.

BeFrank voor uw pensioen

Verzekeraar Delta Lloyd en beleggersbank Binck betreden samen de Nederlandse pensioenmarkt. Ze lanceren een joint venture op het gebied van pensioenen. Beide bezitten 50% van de aandelen in de nieuwe pensioenuitvoerder BeFrank, die de markt van pensioenen zal betreden na de inwerkingtreding van de Wet Introductie Premiepensioeninstellingen. U kunt ook terecht bij de goedkoopste concurrent die eerder door de oprichters van Binck is opgericht, te weten Brand New Day, pensioen en vermogensbeheer.

ThinkCapital

Binck heeft een meerderheidsbelang van 60% genomen in ThinkCapital. Zo wil Binck ook de indextrackers, indexvolgers voor het indexbeleggen, beter op de kaart zetten.

Slot

De overname van Alex door Binck Bank zal niet de laatste geweest zijn. Saxo bank is de grote partij die bereid is om ook voor Binck Bank inclusief Alex een groot bedrag neer te leggen. Dit kan alleen maar in het voordeel van de klant zijn, want de transactiekosten zullen dalen, en alleen de brokers met de beste service zullen uw vertrouwen kunnen winnen.

Lees verder

© 2007 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop beleggen - goedkoopste brokerGoedkoop beleggen - goedkoopste brokerGoedkoop beleggen met weinig transactiekosten in 2020 doet u vooral zelf online en via de goedkoopste broker. Vaak zijn…
Money management in 2020Money management in 2020Wat is money management bij beleggen en hoe past u dit in 2020 toe? Bij money management en geld management gebruikt u m…
Internetbroker Binckbank: vermogensbeheer 2020Internetbroker Binckbank: vermogensbeheer 2020Binckbank is een grote internetbroker in Nederland met een uitstekende klantvriendelijkheid. Binck verzorgt ook vermogen…
Beleggen via BinckU kunt via diverse partijen beleggen in aandelen. Eén van de hardst groeiende brokers is Binck.nl. Via deze bank kunt u…

Beleggen in trackers of ETF'sBeleggen in trackers of ETF'sBeleggen in trackers en indexbeleggen kan voor elke belegger aantrekkelijk zijn, ook in 2020. Met een tracker koopt u ee…
Royal Dubai & Golden Sun: Miljoenen ZwendelRoyal Dubai & Golden Sun: Miljoenen ZwendelFraude met betrekking tot vastgoedfondsen komt helaas veelvuldig voor. Investeer in vastgoed in het buitenland: minimale…
Bronnen en referenties
  • Binck

Reageer op het artikel "Binck Bank, internetbroker en spaarbank"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 10-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Special: Beleggen in aandelen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!