Binck Bank, internetbroker en spaarbank

Binck Bank, internetbroker en spaarbank Internetbroker Binck bank is goedkoop beleggen voor iedere belegger, het is ook eenvoudig beleggen en u kunt sparen bij deze bank. Sparen doet u via Raisin. Snel online beleggen via execution only en direct uw rendement op de beurs bekijken, voor velen is het de beste internetbroker van Nederland met een gloednieuwe website. Ook het instrumentarium van Binck Bank helpt u bijzonder goed, snel en succesvol beleggen. De manier dus om geld te verdienen met online handelen in aandelen en beleggen. De lage kosten vergroten direct uw rendement op beleggen. Kies voor Binck basic of Binck active.

Wie is Binck Bank als internetbroker?

Binck Bank heeft zich vooral in de markt gezet als een goedkope en snelle online bank, met vele beleggingsproducten en instrumenten voor goed money management. De lage transactiekosten van BinckBank waren al in 2005 voor ABN AMRO aanleiding om ook de eigen transactiekosten flink te verlagen. Zo ontstond een supermarktoorlog voor online aanbieders. De strijd met de grootbanken wordt nog steeds via de media gevoerd. Enige tijd buitelden ze over elkaar heen. De tarieven gaan nog steeds omlaag.

Consolidatieslag bij de online brokers

Concurrent broker Alex was onderdeel van de Rabobank. De Rabobank had Alex in de etalage gezet, zodat het door Binck kon worden overgenomen. Deze overname is niet de laatste consolidatie in de wereld van internetbrokers. De markt met beleggers is weliswaar gegroeid, maar groei zal voornamelijk kunnen plaats vinden door verdere overnames en het verder mogelijk maken van online beleggen in het buitenland. Binck doet dat actief. De activiteiten in België bijvoorbeeld maken winst en Binck hoopt ook nog elders kantoren te openen. De handelsnaam Alex bestaat niet meer. Binck rondde de overname van Alex Beleggersbank af, behield de merknaam van Alex en werd zo marktleider in Nederland met meer dan 240.000 beleggers. In augustus 2020 rondde De Deense Saxo bank de overname van Binck af, Binck bestaat als handelsplatform nog steeds.

Beleggen bij Binck

Eigenlijk kunt u via Binck bank in alles beleggen:
  • Effecten, waaronder aandelen en obligaties;
  • Opties, Sprinters, Turbo's, Trackers en Warrants;
  • Futures;
  • Beleggingsfondsen.

Tarieven beleggen Binck

Wie bij Binck zijn transacties wil doen om te beleggen in aandelen, etf's, turbo's of bijvoorbeeld obligaties kan uit drie pakketten kiezen, green, blue en black. Dat betekent lage tarieven en daarmee voordelig online beleggen.

Spaarbank Binckbank bij Duitse Raisin

Raisin is een spaarplatform, vergelijkbaar met Savedo. Dit fintechbedrijf is een platform dat u allerlei deposito's aanbiedt tegen een hoge rente van banken in het buitenland die wel netjes onder het depositogarantiestelsel vallen. Bij een juiste keuze krijgt u en een hoge rente en spaart u veilig. Binckbank is de eerste Nederlandse bank die zich bij Raisin aansluit.

Overige diensten Binck bank

Enkele overige diensten:

Extra dienstenkosten
Geldoverboekingnul
Geavanceerde ordersnul
Realtime streaming koersinformatie Euronextnul
Deponeren en overboeken effectennul
Terugmelden van een orderstatus per e-mail of smsnul
Intraday short gaannul
Realtime koersen Amex en Nasdaq zit in pakketten blue en black
Realtime koersen NYSE zit in pakketten blue en black

Online beleggen bij Binck

Online handelen in aandelen is eenvoudig geworden. U krijgt een rekeningnummer bij Binck en een wachtwoord en u kunt snel aan de slag. Bovendien is er op deze beleggingssite veel software beschikbaar om u verder te helpen. Ook bij Binck. Waar het om gaat is, dat u met online handelen ook daadwerkelijk geld gaat verdienen. En dat laatste blijkt nog niet altijd even eenvoudig. Houdt u ook de transactiekosten in de gaten. Bij grotere transacties worden er relatief minder kosten per transactie in rekening gebracht. Veelvuldig handelen hoeft niet altijd beter te zijn en neem voldoende tijd om de basisprincipes van het online handelen in aandelen onder de knie te krijgen. Als u eenmaal de smaak te pakken hebt, gaat het vaak vanzelf.

BeFrank voor uw pensioen

Verzekeraar Delta Lloyd en beleggersbank Binck betreden samen de Nederlandse pensioenmarkt. Ze lanceren een joint venture op het gebied van pensioenen. Beide bezitten 50% van de aandelen in de nieuwe pensioenuitvoerder BeFrank, die de markt van pensioenen zal betreden na de inwerkingtreding van de Wet Introductie Premiepensioeninstellingen. U kunt ook terecht bij de goedkoopste concurrent die eerder door de oprichters van Binck is opgericht, te weten Brand New Day, pensioen en vermogensbeheer.

ThinkCapital

Binck heeft een meerderheidsbelang van 60% genomen in ThinkCapital. Zo wil Binck ook de indextrackers, indexvolgers voor het indexbeleggen, beter op de kaart zetten.

Slot

De overname van Alex door Binck Bank zal niet de laatste geweest zijn. Saxo bank is de grote partij die bereid is om ook voor Binck Bank inclusief Alex een groot bedrag neer te leggen. Dit kan alleen maar in het voordeel van de klant zijn, want de transactiekosten zullen dalen, en alleen de brokers met de beste service zullen uw vertrouwen kunnen winnen.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop beleggen - goedkoopste online brokerGoedkoop beleggen - goedkoopste online brokerGoedkoop online beleggen met weinig transactiekosten doet u vooral zelf online en via de goedkoopste broker. Vaak zijn e…
Internetbroker Binckbank: vermogensbeheerInternetbroker Binckbank: vermogensbeheerBinckbank is een grote internetbroker in Nederland met een uitstekende klantvriendelijkheid. Binck verzorgt ook vermogen…
Money management, wat is dat?Money management, wat is dat?Wat is money management bij beleggen en hoe past u dit toe? Bij money management en geld management gebruikt u meerdere…
Beleggen via BinckU kunt via diverse partijen beleggen in aandelen. Eén van de hardst groeiende brokers is Binck.nl. Via deze bank kunt u…

Beleggen in trackers of ETF'sBeleggen in trackers of ETF'sBeleggen in trackers en indexbeleggen kan voor elke belegger aantrekkelijk zijn. Bij ABN AMRO kan dit vaak zonder transa…
Royal Dubai & Golden Sun: Miljoenen ZwendelRoyal Dubai & Golden Sun: Miljoenen ZwendelFraude met betrekking tot vastgoedfondsen komt helaas veelvuldig voor. Investeer in vastgoed in het buitenland: minimale…
Bronnen en referenties
  • Binck
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 11-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.