Zilver inkoop & verkoop de zilverprijs

Zilver inkoop & verkoop  de zilverprijs Geld verdienen met zilver kan heel eenvoudig zijn. De zilver inkoop en zilver verkoop doet goede zaken. Het oude zilver en de zilveren munten kunnen uit de kast worden gehaald en u kunt dit fysieke zilver tegen een hoge actuele zilverprijs en waarde verkopen door inruil bij juwelier of inkoper van zilver. De zilverprijs breekt regelmatig records. Dat maakt de verkoop van zilver nog interessanter dan het verkopen van goud. De inkoopprijs van zilver bij inkoop door een juwelier is vandaag de dag hoog en daarmee ook de verkoopprijs van uw zilver. Overigens gaat het wel om dagprijzen die van dag op dag kunnen wisselen.

Zilvermarkt is een kleine markt en voorraden banken verwaarloosbaar

Vergeleken met de goudmarkt is de zilvermarkt een kleine markt. De zilvermijnen raken uitgeput en de winning van nieuw zilver wordt steeds duurder. Bovendien hebben de centrale banken nauwelijks zilver in voorraad. Een toenemende vraag en speculatie zorgen voor prijsstijgingen per ounce. Bekend zijn de pogingen van de gebroeders Hunt in de jaren zeventig van de vorige eeuw, maar ook nu gaan er geluiden dat sommige banken flink zilver aan het inkopen zijn. Bovendien stijgt de vraag van opkomende landen naar edelmetalen als goud en zilver. Dit bij elkaar heeft geleid tot een enorme stijging van de zilverkoers.

Inkoopprijs zilver als u uw zilver verkoopt en de zilverprijs

Dit is ook het moment om thuis eens te kijken naar uw zilveren bestek, zilveren munten en sieraden. Sommige mensen hebben ook zilveren baren in huis. Als u dit tafelzilver en zilver toch bijna niet gebruikt kunt u bij de juwelier, smelterij of inkoper van zilver een mooie prijs voor uw zilver krijgen. Bedenk wel dat als u in de krant een zilverprijs van 25 euro per ounce leest, dat dit de prijs is van puur zilver. Uw sieraden zullen nooit van puur zilver zijn, zodat er moet worden gerekend. De berekening hangt af van het zilvergehalte van wat u in de verkoop hebt. Forse prijsstijging van de zilverprijs, zijn mogelijk. Een stijging die zich verder kan voortzetten, zolang de onzekerheid in de wereld en de vraag naar zilver toeneemt.

Zilveren munten en de zilverprijs

Wie zilveren munten in zijn bezit heeft zit goed, maar wie zilveren munten wil kopen moet eraan denken dat de btw 19% bedraagt. Bekende zilveren beleggingsmunten zijn de Silver American Eagle, Maple Leaf, de Australian Kookaburra en Philharmoniker. Deze zilveren munten bestaan voor 99,9% uit puur zilver en wegen 1 troy ounce ofwel 31,103 gram puur zilver. Bij zilveren voorwerpen halen we dit soort percentages aan puur zilver niet. In dat geval spreken we over het soort zilvergehalte.

Wat is het zilvergehalte bij inkoop of verkoop?

Bovengenoemde zilveren munten hebben ook een variant in goud met een goudgehalte van 99,9%. Anders dan bij het goud wordt bij zilver ook niet gesproken over karaat, maar over het zilvergehalte. In beide gevallen wordt wel het zelfde bedoeld. Het is namelijk de aanduiding van het percentage aan zuiver goud of zuiver zilver. Bij het zilver wordt dat als volgt weergegeven:
  • 1e gehalte zilver betekent 92,5% puur zilver.
  • 2e gehalte zilver betekent 83,5% puur zilver.
  • 3e gehalte zilver betekent 80% puur zilver.

Nu zilver verkopen tegen hoge prijs, let op de inkoopprijs

De zilverprijs is per gram minder spectaculair dan de goudprijs, maar het volume en gewicht is veel groter. Als u een gouden sieraad heeft dat 30 gram of meer is, hebt u een mooie gouden sieraad met waarde. Maar bij een volledig zilver bestek spreken we al gauw over een kilo in gewicht dat al gauw 800 gram puur en fijn zilver is. Dat kan bij het smelten en inruilen al vlug 1.000 euro of meer opleveren, afhankelijk van de dagkoers van het zilver. Daarom hebben de smelters van edelmetalen het ook erg druk gekregen. Een bestek dat u niet gebruikt en bij de verkoop een aardig bedrag oplevert. Juweliers en opkopers zien u graag komen en ook op het internet zien we steeds meer interesse in uw zilver.

Verwachting zilverprijs

De goudprijs en zilverprijs hebben vele toppen en dalen gezien. De verwachting is dat als de economie van China niet instort zowel de goudprijs als de zilverprijs nog aanzienlijk in prijs zullen stijgen en dan kunt u nu dus nog goedkoop inkopen. Denk er ook aan dat de zilverprijs vaak in dollars wordt weergegeven, terwijl voor u de prijs in euro's belangrijk is. Hoe lager de euro, hoe meer euro's u uitbetaald krijgt. In zijn algemeenheid wordt een verdere stijging van de grondstofprijzen en daarmee ook de prijs van het zilver en goud verwacht.

Beleggen in zilver en goud

Beleggen in zilver kan door fysiek zilver te kopen, te beleggen in trackers, zilvermijnen of certificaten. De markt voor op papier beleggen overstijgt inmiddels de markt voor fysiek beleggen. Ook dat geeft de zilverprijs een duw omhoog. Let er wel op dat de zilvermarkt een beweeglijke markt is en op fysiek zilver btw betaald moet worden. Die btw zult u dan met de koers van het zilver terug moeten verdienen. Met de papieren beleggingen via trackers of certificaten hebt u dat probleem niet. Vergeet ook niet om de goudprijs goed te volgen, want dat is de manier om op het juiste moment flink geld te verdienen.
© 2011 - 2024 Info4mij, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zilver met welk zilvergehalte koopt u?Zilver met welk zilvergehalte koopt u?Fysiek zilver is een gewild edelmetaal en de zilverprijs is harder gestegen dan de goudprijs. Hoe herkent u wat voor zil…
Zilverprijs, beleggen in zilverZilverprijs, beleggen in zilverWat is vandaag de koers, de grafiek en actuele prijs van het zilver? Zoals goud is ook zilver een edelmetaal dat beperkt…
Zilver, beleggen in zilver door de gebroeders HuntZilver, beleggen in zilver door de gebroeders HuntZilver en de zilverspeculatie door de gebroeders Hunt zijn legendarische grootheden. De bij leven schatrijke broers Hunt…
Beleggen in zilver met de WisdomTree Physical Silver (ETF)Beleggen in zilver met de WisdomTree Physical Silver (ETF)Het WisdomTree Physical Silver is een tracker die de koers van zilver volgt. Wanneer een belegger aandelen WisdomTree Ph…

Zilver, argumenten om te kopenZilver, argumenten om te kopenDe zilver-goud-ratio van dit moment wijst erop dat zilver drastisch in prijs zal stijgen of goud sterk zal dalen. Waarsc…
Goud kopen en goud verkopen: hoge waarde en goudprijsGoud kopen en goud verkopen: hoge waarde en goudprijsWordt 2023 ook een interessant jaar voor goud? Kan de goudprijs naar 4.000 euro per troy ounce (31 gram) stijgen, zoals…
Info4mij (91 artikelen)
Laatste update: 12-06-2022
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.