Vastgoed: beleggen in Nederlandse vastgoed-CV

Vastgoed: beleggen in Nederlandse vastgoed-CV Het is niet eenvoudig om de ontstaansgeschiedenis van de vastgoed-CV te achterhalen. Er wordt wel aangenomen dat de winkelmaatschappen van VastNed de weg hebben ingeslagen voor het fenomeen vastgoed-CV. De vastgoed-CV’s hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Dit blijkt niet alleen uit het stijgend totaal belegd vermogen, maar ook aan het stijgend aantal aanbieders.

Vastgoed in Nederland

Als je kijkt naar de markt van Nederlandse vastgoed-CV’s valt op dat in het bijzonder kantoren en woningen populair zijn. Want maar liefst veertig procent van de vastgoed-CV’s belegt in kantoren. Daarnaast vertegenwoordigen woningen 27% van de beleggingen. Aanbieder Vastgoed Syndicering Nederland levert een grote bijdrage aan dit hoge percentage.

Opvallend is dat er nog steeds veel wordt belegd in kantoren. Het kantorensegment heeft immers de afgelopen jaren erg moeilijke tijden achter de rug gehad. Desalniettemin is het nog steeds de meest favoriete beleggingscategorie (segment) van vastgoed CV’s.

Segmentatie Nederlandse besloten vastgoed-CV

Waar wordt het meeste in belegd?
  • Kantoren - 39%
  • Woningen – 27%
  • Winkelcentra – 11%
  • Bedrijfsgebouwen – 9%
  • Overig – 14%

Nederlandse vastgoed CV’s

In de laatste acht jaar is er bijna voor zes miljard Euro geïnvesteerd in Nederlandse vastgoed-CV’s. Maar daarnaast kun je natuurlijk verwachten dat er ook buiten de CV’s om (door particulieren) wordt belegd in vastgoed. Want gezamenlijke vastgoedbeleggingen van vrienden, kennissen, familie en partners, is hierin niet meegenomen. Fondsen die geen Wtb-vergunning hebben zijn ook niet meegenomen in dit bedrag. Dus eigenlijk zegt die zes miljard niet zozeer iets over het totaal geïnvesteerd bedrag in vastgoed in Nederland.

Top 5 Aanbieders Nederlandse besloten vastgoedfondsen

Wat zijn de grote aanbieders op de markt in Nederland?
  • Hanzevast Capital – 22%
  • Staalbankiers – 13%
  • Van Boom & Slettenhaar – 11%
  • Holland Immo Group – 9%
  • Zeeland Investments Beheer (ZIB) – 9%
  • Overig – 36%

Belasting en vastgoed

Als u belegt, dient u ook hierover belasting te betalen. Hierbij kunt u denken aan de aanslag onroerende-zaakbelasting (OZB) en Wet waardering onroerende zaken (OZB).
© 2008 - 2024 Victorho, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vastgoed: aanbieders besloten vastgoedfondsenVastgoed: aanbieders besloten vastgoedfondsenSlechts enkele jaren geleden was het aantal aanbieders van besloten vastgoedfondsen erg beperkt. Het aantal aanbieders i…
Vastgoed: CV's of direct beleggen in vastgoedVastgoed: CV's of direct beleggen in vastgoedVoor beleggers is het vaak niet makkelijk een goede vergelijking te maken tussen de verschillende mogelijkheden om te be…
Beleggen in vastgoed: risico's en rendementBeleggen in vastgoed: risico's en rendementOnroerend goed heeft vaak nogal een saai imago. Niet veel beleggers hebben dan ook - behalve dan eventueel hun eigen hui…
Vastgoed beleggen in vastgoedfonds of vastgoed cvVastgoed beleggen in vastgoedfonds of vastgoed cvSuccesvol beleggen in vastgoed en in de vastgoedmarkt, dat kan zeker. Ook met een vastgoed cv. Het is wel opletten en so…
Beleggen met een Besloten Vennootschap (BV) en de belastingBeleggen met een Besloten Vennootschap (BV) en de belastingJe kunt onder andere privé beleggen of met een BV. Is beleggen met een besloten vennootschap een goed plan? Dat hangt er…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WikimediaImages, Pixabay
  • Boom, G. van et al. "Beleggen in vastgoed" 2007-2008.
Victorho (163 artikelen)
Laatste update: 21-01-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.