Aanrechtsubsidie 2020 minstverdienende partner

Aanrechtsubsidie 2020 minstverdienende partner Als u weinig tot geen inkomen hebt, kunt u recht hebben op de aanrechtsubsidie, voluit de algemene heffingskorting minstverdienende partner. Deze heffingskorting daalt in 2020 als u na 31 december 1962 bent geboren, de regeling wordt namelijk afgebouwd. Uiteraard is er geen goede reden om deze belastingteruggave als minstverdienende partner niet te willen incasseren. U vraagt de heffingskorting aan bij de Belastingdienst door met uw partner gezamenlijk belastingaangifte inkomstenbelasting te doen of een voorlopige aanslag inkomstenbelasting in te vullen. Op hoeveel aanrechtsubsidie hebt u recht in 2020?

De aanrechtsubsidie 2020 uitgelegd


De aanrechtsubsidie 2020 als heffingskorting

De officiële benaming is de algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner, maar veel mensen kennen deze heffingskorting onder de naam aanrechtgeld, partnerkorting, huisvrouwkorting of aanrechttoeslag. De aanrechtsubsidie is er uiteraard niet alleen voor een huisvrouw en heeft weinig met een aanrecht te maken. Waar gaat het wel om? Iedere Nederlander heeft recht op heffingskortingen die in mindering komen op de belasting die op loon, inkomen en vermogen moeten worden betaald. De Belastingdienst saldeert de belasting die u betalen moet met de heffingskortingen. Het saldo dat zo overblijft is de belasting die u betalen moet. Maar niet iedereen werkt, niet iedereen heeft een eigen inkomen. Dat zou betekenen dat als u geen of weinig inkomen hebt, de algemene heffingskorting waarop u gewoon recht hebt niet kan worden uitbetaald. Uitzondering hierop is het geval waarbij u minimaal zes maanden een fiscale partner hebt. Via de overdraagbaarheid van de heffingskorting kan deze alsnog aan de minstverdienende partner worden uitbetaald.

Hoezo overdraagbaar?

Zodra is berekend op hoeveel algemene heffingskorting u recht hebt, kan vervolgens ook worden berekend hoeveel van dit bedrag met de door u betaalde belasting kan worden verrekend. Kan er niets worden verrekend omdat u geen inkomen hebt, of kan er weinig worden verrekend omdat u een laag inkomen hebt, dan kijkt de Belastingdienst ook naar uw fiscale partner. Als uw fiscale partner voldoende belasting betaalt om het bedrag aan algemene heffingskorting dat u anders zou mislopen alsnog uit te betalen, krijgt u als minstverdienende toch de volledige heffingskorting waarop u recht hebt. Uw claim op de heffingskorting is daarmee overdraagbaar geworden.

Rekenvoorbeeld aanrechtsubsidie 2020

Stel dat u geen inkomen hebt, maar wel recht hebt op een algemene heffingskorting van 2.600 euro. Zonder fiscale partner is de redenering dat u dan pech hebt en de algemene heffingskorting niet zal worden uitbetaald. Stel in een ander voorbeeld dat u een fiscale partner hebt die 10.000 euro belasting betaalt. In dat geval saldeert de Belastingdienst de 2.600 euro met de door uw partner betaalde belasting. Via die belastingteruggave krijgt de minst verdiende partner zo toch 2.600 overgemaakt. Deze belastingteruggave is de aanrechtsubsidie.

Voorwaarden uitbetaling aanrechtsubsidie minstverdienende partner 2020

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de aanrechtsubsidie zijn:
  • U hebt tenminste zes maanden dezelfde fiscale partner (samenwonend, getrouwd, geregistreerd partnerschap).
  • De minstverdienende partner heeft weinig of geen inkomen. Hierdoor kan de algemene heffingskorting niet (volledig) via het eigen inkomen van de minstverdienende partner worden verrekend.
  • Uw fiscale partner heeft wel voldoende inkomen, na aftrek van de eigen heffingskortingen betaalt de partner voldoende belasting om ook de aanrechtsubsidie van de partner te kunnen salderen.
  • De minstverdienende partner is minimaal 21 jaar oud.

De bedragen van de aanrechtsubsidie 2020

De aanrechtsubsidie wordt jaarlijks afgebouwd, als de minstverdienende partner na 1962 is geboren. De maximale algemene heffingskorting 2020 bedraagt € 2.711, dus kan de aanrechtsubsidie worden berekend (cijfers Miljoenennota 2020, Prinsjesdag 2019):

Hoogte algemene heffingskorting minstverdienende partner in 2018, 2019 en 2020, maximale bedragen:

uw geboortedatum201820192020
vóór 1963€ 2.265€ 2.477€ 2.711
na 31 december 1962€ 755€ 661€ 542

De aanrechtsubsidie voor een partner die na december 1962 is geboren, daalt. De definitieve cijfers zijn op Prinsjesdag 2019 bekend gemaakt.

De voorlopige aanslag inkomstenbelasting invullen betekent eerder geld ontvangen

De voorlopige aanslag inkomstenbelasting is een soort van voorschot op de definitieve belastingaangifte inkomstenbelasting. Op basis van voorlopige inkomensgegevens wordt berekend hoeveel belasting u moet betalen. Op deze manier kunt u gedurende het jaar ook als de aanrechtsubsidie minstverdienende partner ontvangen. Let er wel op dat als de situatie gedurende het jaar verandert doordat u bijvoorbeeld gaat werken, met pensioen gaat of doordat uw fiscale partner een ander inkomen krijgt, achteraf kan blijken dat u te veel aan voorschot hebt ontvangen en dus een deel terug zult moeten betalen. Zeker als u voor 1963 bent geboren, gaat het toch om een fors bedrag. Vul uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting dus realistisch in. De voorlopige aanslag 2020 kunt u vanaf eind 2019 invullen.

De belastingaangifte inkomstenbelasting invullen

Vult u de belastingaangifte inkomstenbelasting in, dan zijn de definitieve inkomensgegevens meestal beschikbaar en kan exact worden berekend waarop u recht hebt. Sommigen vullen helemaal geen belastingaangifte inkomstenbelasting in, maar ook dat kan onverstandig zijn. In dat geval kan de aanrechtsubsidie immers niet worden uitbetaald en laat u geld waarop u recht hebt onbenut op de plank bij de Belastingdienst liggen.

Conclusie aanrechtsubsidie 2020

Bekijk op welk bedrag u recht hebt en houdt er rekening mee dat het bedrag in 2020 lager kan zijn dan in 2019.

Lees verder

© 2019 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recht op de aanrechtsubsidie minstverdienende partnerRecht op de aanrechtsubsidie minstverdienende partnerDe aanrechtsubsidie is hetzelfde als de algemene heffingskorting voor de minst verdienende partner. Deze korting is het…
Aanrechtsubsidie 2021 minstverdienende partnerAanrechtsubsidie 2021 minstverdienende partnerIn 2021 hebt u als minst verdienende partner recht op de aanrechtsubsidie 2021, algemene heffingskorting, maar de algeme…
Aanrechtsubsidie minstverdienende partner en AOWAanrechtsubsidie minstverdienende partner en AOWDe aanrechtsubsidie is een andere naam voor de algemene heffingskorting minst verdienende partner. Iemand die minder ver…
Aanrechtsubsidie 2017 minstverdienende partnerAanrechtsubsidie 2017 minstverdienende partnerDe aanrechtsubsidie 2017 is een heffingskorting voor de inkomstenbelasting voor iemand met geen of een laag eigen inkome…

Verklaring Wet Keten Aansprakelijkheid - WKAVerklaring Wet Keten Aansprakelijkheid - WKADe Wet Keten Aansprakelijkheid, ofwel afgekort WKA is de aansprakelijkheid voor belasting- en of premieschulden welke zi…
Belastingvrije verhuur woning of moet u belasting betalen?Belastingvrije verhuur woning of moet u belasting betalen?Is belastingvrije verhuur mogelijk? Wie een koopwoning of vakantiewoning bezit, kan er immers voor kiezen om deze het he…
Reacties

Gerry, 20-08-2020
Ik ben geboren in 1956 en ontvang de laatste jaren aanrechtsubsidie omdat ik geen baan meer heb. Loopt de aanrechtsubsidie door na mijn 65 ste verjaardag? Ik krijg mijn AOW met 66 jaar en 7 jaar. Mijn man heeft al AOW. Reactie infoteur, 22-08-2020
Beste Gerry,
Ja de aanrechtsubsidie loopt in uw geval door totdat u zelf voldoende inkomen hebt of totdat uw man te weinig inkomen heeft om de aanrechtsubsidie te kunnen uitbetalen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Ton, 20-08-2020
Mijn vrouw (geboren 1957) ontvangt maandelijks de maximale aanrechtsubsidie. Ik, haar echtgenoot, verdien ruimschoots voldoende om de aanrechtsubsidie overdraagbaar te maken. Nu kan mijn vrouw haar (kleine) pensioen vervroegd laten uitbetalen: netto circa 250 euro per maand. Vervalt dan haar aanrechtsubsidie geheel of gedeeltelijk (want dan schiet ze daar niets mee op)? Reactie infoteur, 20-08-2020
Beste Ton,
Dat hangt ervan af. Als uw vrouw een klein pensioen ontvangt, kan ze daarvoor haar eigen algemene heffingskorting gebruiken. Als de 250 euro netto na aftrek van haar eigen algemene heffingskorting is, komt een deel hiervan in mindering op de aanrechtsubsidie die via uw inkomen wordt uitbetaald.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Ad Roest, 16-06-2020
Beste,

Ik ga volgend jaar, 64 jaar en 10 maanden, met pensioen, mijn vrouw geboren feb. 1960 werkt niet en heeft aanrechtsubsidie van 260 euro per maand. Ik krijg ga dan een pensioen van 3004 euro netto per maand krijgen.
De vraag is, behoud mijn vrouw het recht op de aanrechtsubsidie van 260 euro tot dat zij zelf AOW krijgt?
Of wordt de uitkering anders?

Met vriendelijk groet in afwachting van uw antwoord

Ad Roest Reactie infoteur, 20-06-2020
Beste Ad Roest,
Als u met dit pensioen voldoende belasting betaalt (dit is mede afhankelijk van uw aftrekposten), dan behoudt uw vrouw de aanrechtsubsidie en verandert er in feite niets voor haar.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Ger, 24-03-2020
Beste Zeemeeuw,

Bij de aangifte IB 2019 kun je bij vermogen verdelen over de partners.
Op welke wijze heeft dat invloed op de aanrechtsubsidie 2019 en 2020 van mijn partner?:
1. die verder geen inkomen heeft
2. en is geboren voor 1963.
Of wordt het totale bedrag wat we samen minder gaan betalen ook in mindering gebracht op de aanrechtsubsidie van 2019 en 2020?

zie uit naar de reactie.
Met vriendelijke groeten en in afwachting van je antwoord,
Ger Reactie infoteur, 25-03-2020
Beste Ger,
De verdeling van vermogen kan van invloed zijn op de aanrechtsubsidie als 1) uw partner boven de vrijstelling uitkomt, dus belasting moet betalen en recht heeft op (een deel van) de algemene heffingskorting. Of als 2) u door de herverdeling minder belasting moet betalen dan de hoogte van de aanrechtsubsidie. Vul dus een paar scenario's in en kijk hoe u het beste met de verdeling van vermogen uitkomt.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Annie, 26-02-2020
Graag zou ik het volgende willen weten:
Het betreft een echtpaar waarvan de man pensioengerechtigd is. De man ontvangt volledig AOW-pensioen en ook volledig partnertoeslag. De partner (vrouw) heeft geen inkomen en is geboren voor 01-01-1963. Zij heeft voor 2020 recht op maximaal 225,92 per maand aan aanrechtsubsidie (AHK voor de minst/niet verdienende partner). Nu is mijn vraag: Zij kan toch niet het maximaal bedrag van 225,92 per maand ontvangen aan aanrechtsubsidie als de man maar 87,50 per maand aan loonheffing/belasting afdraagt op het AOW-pensioen en aanvullend pensioen?

In afwachting van uw antwoord.

met vriendelijke groeten,
Annie Reactie infoteur, 29-02-2020
Beste Annie,
Klopt, de aanrechtsubsidie zou dan maximaal 87,50 per maand (moeten) zijn.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Eric, 24-02-2020
Hallo, Mijn vrouw heeft sinds 12 februari jl. geen werk meer, een kans op een uitkering is nihil, daar zij zelf is weggegaan.
Heeft zij dan recht op een aanrechtsubsidie 2020.
Graag uw antwoord

Met vriendelijke groeten.
Eric Reactie infoteur, 26-02-2020
Hallo Eric,
Uw vrouw heeft zeer waarschijnlijk recht op de aanrechtsubsidie als uw inkomen hoog genoeg is, maar dat zal minder zijn dan het maximum als ze een deel van 2020 ook een eigen inkomen heeft gehad.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Van der Ark, 05-02-2020
Mijn vader, fiscaal partner van mijn moeder, is 1 januari 2020 overleden. Wat zijn de gevolgen voor de uitbetaling van de aanrechtsubsidie aan mijn moeder? Reactie infoteur, 06-02-2020
Beste Van der Ark,
Dat zal waarschijnlijk betekenen dat er minder of geen aanrechtsubsidie zal worden uitgekeerd. De uitbetaling is namelijk afhankelijk van het belastbare vermogen en inkomen van uw vader in 2020.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Klaas, 04-02-2020
Hallo, mijn vrouw heeft vorig jaar nog ongeveer 6000 euro verdiend (jaaropgaaf is nog niet binnen) en werkt sinds juli niet meer.
Heeft ze recht op aanrechtsubsidie en/of kan ze vast voor dit jaar aanvragen nu ze niets meer verdient?
Ze is van 1961
Bij voorbaat dank. Reactie infoteur, 04-02-2020
Hallo Klaas,
Als uw vrouw in 2020 geen inkomen heeft, kan ze weer recht hebben op een volledige aanrechtsubsidie. Voor 2019 zal dat maximaal een paar honderd euro zijn, omdat ze met haar inkomen eerst haar eigen heffingskortingen benut en daarna wat over is van de overdraagbare aanrechtsubsidie.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Ron, 21-01-2020
Lezende reacties mijn vraag:
In het jaar dat mijn vrouw met AOW gaat(april) en aanrechtsubsidie als heffingskorting vooraf middels een voorlopige aanslag maandelijks uitbetaald krijg. Is het dan niet verstandig om deze vooraf te (doen)stoppen? En hoe doe je dat.? Reactie infoteur, 21-01-2020
Beste Ron,
Omdat uw vrouw al vroeg in 2020 haar AOW ontvangt, is het verstandig om de voorlopige teruggave te wijzigen (stoppen). Dit doet u door de voorlopige aanslag 2020 online te veranderen en het geschatte inkomen van uw vrouw in 2020 op te geven.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Luci, 20-01-2020
Waarom gaat die aanrecht subsidie elk jaar omlaag… Ik ben 40 en heb geen inkomen. Vanwege 2 jonge kinderen van 3 en 5. Mijn partner werkt, zich een slag in de rondte… Heb ik anders nog ergens recht op…? Reactie infoteur, 24-08-2020
Beste Luci,
Al vele jaren geleden, ik meen onder Kok, is besloten om de aanrechtsubsidie af te bouwen. De politiek vond dit iets dat niet meer in deze tijd paste (en natuurlijk leverde deze bezuiniging de schatkist geld op). Er zijn nog wel kindregelingen waarvoor u in aanmerking kunt komen in 2020 en 2021:

https://financieel.infonu.nl/belasting/119186-in-2020-en-2021-nog-vier-kindregelingen-in-plaats-van-elf.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jack, 13-12-2019
Ik ga vanaf 1 mei 2020 met pensioen en krijg dan 21600,00 euro bruto excl. vakantiegeld.
heeft mijn vrouw dan nog recht op aanrechtsubsidie en hoeveel.
Bij voorbaat dank voor uw reactie. Reactie infoteur, 15-12-2019
Beste Jack,
Dat hangt ook van uw inkomen tot 1 mei 2020 af. U hebt zelf namelijk ook recht op de ouderenkorting. Dat zal de belasting die u betaalt reduceren en daarmee de ruimte om de aanrechtsubsidie uit te betalen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Libe, 19-11-2019
Hallo, mijn man heeft een baan en ik krijg maandelijks de maximale aanrechtsubsidie omdat ik tot nu toe niet werkte. Nu ga ik per 1-1-2020 ongeveer 380 euro bruto per maand bijverdienen. Hoe en wanneer ga ik dat aangeven bij de belasting? En raak ik dan de gehele subsidie kwijt? Gr Libe Reactie infoteur, 21-11-2019
Hallo Libe,
Als u twaalf maanden 380 euro bruto verdient, krijgt u een eigen algemene heffingskorting van ongeveer 1.700 euro. Deze komt in mindering op de aanrechtsubsidie die u zou krijgen als u geen inkomen zou hebben, u houdt dus nog een deel over via uw partner.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Boet, 18-11-2019
Ik heb in 2020 het hele jaar recht op AOW en ouderdomspensioen ( bruto 25000 ) Mijn vrouw heeft in 2020 geen inkomsten meer ( 0,0 ). Heeft zij recht op de max. aanrechtsubsidie? Reactie infoteur, 18-11-2019
Beste Boet,
Als uw vrouw geboren is vóór 1963, maar zelf nog geen recht heeft op AOW, komt ze met uw inkomen in aanmerking voor de volledige aanrechtsubsidie.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Lyanne, 22-10-2019
Beste,

Hoe kan ik aanrechtsubsidie aanvragen? En hoe zie ik of dit al is gedaan? Kan dit ook met terug werkende kracht?
Ik ben vanaf 1 sept werkloos geworden en geen recht op WW omdat ik slag ontslag heb genomen. Verder voldoen wij aan de voorwaarden. Reactie infoteur, 24-10-2019
Beste Lyanne,
Bij uw belastingaanslag inkomstenbelasting is er altijd ook een berekening waarin wordt aangegeven met welke heffingskortingen rekening is gehouden en of deze alle konden worden uitbetaald. Correcties in de belastingaangifte zijn mogelijk tot vijf jaar terug.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Henk, 30-09-2019
Mijn vrouw heeft geen inkomen en de aanrechtsubsidie. Ik krijg in juni 2020 AOW en pensioen, totaal rond 26,000 euro. Zij krijgt in november 2020 AOW. Vraag: Eindigt haar aanrechtsubsidie in november 2020 of loopt deze na haar AOW leeftijd door? Reactie infoteur, 01-10-2019
Beste Henk,
Uw vrouw krijgt dan in 2020 twee maanden AOW met eigen heffingskortingen. Dat zal betekenen dat het bedrag aan aanrechtsubsidie in 2020 lager zal zijn. Een maandelijkse teruggave (als u die hebt) stopt niet automatisch. Verrekening vindt uiteindelijk plaats bij de belastingaangifte inkomstenbelasting.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Hanneke, 01-08-2019
Wij willen voor 2020 huursubsidie aanvragen. Wordt hierbij rekening gehouden met de ontvangen " aanrechtsubsidie"?
Met andere woorden; telt die subsidie mee als inkomen voor de huursubsidie? Reactie infoteur, 02-08-2019
Beste Hanneke,
De aanrechtsubsidie is geen onderdeel van het toetsingsinkomen voor de huursubsidie.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Marjolein, 26-06-2019
Ik kreeg op 15 Juni 2017 voor het eerst aanrechtsubsidie, omdat ik geen of nauwelijks geld had, en in de schuldsanering terecht bent gekomen, en voor mij aanrechtsubsidie aan hebben gevraagd (zonder ik daarvan op de hoogte was) dat is door gegaan tot 15 maart 2018 in 2017 was ik verplicht om te werken, ik vond een baan voor 6uur per week,
nu moet ik alles terug betalen en in feb 2019 geen werk meer, en afgekeurd, kan ik op nieuw aanrechtsubsidie aan vragen?
groet M Segaar Reactie infoteur, 27-06-2019
Beste Marjolein,
Als u een partner hebt met voldoende inkomen, kunt u recht hebben op de aanrechtsubsidie in 2019. Het zal niet het maximale bedrag zijn, als u in januari 2019 nog een eigen inkomen had.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

R. Verhulst, 06-06-2019
Mijn man gaat per 1 november met pensioen en gaat hij dus AOW en een pensioen uitkering krijgen. Wij hebben nu een ioaw uitkering, maar vanaf dan heb ik dus geen uitkering meer. Kom ik dan in aanmerking voor aanrechtsubsidie? Met vriendelijke groetjes R Verhulst Reactie infoteur, 07-06-2019
Beste R. Verhulst,
Als u in 2019 een eigen inkomen hebt, hebt u uw eigen heffingskortingen en daarmee vermindert in 2019 de aanrechtsubsidie (soort van stuivertje wisselen). In 2020 wordt het voor u anders, omdat u dan geen eigen inkomen hebt. Bij voldoende inkomen van uw man, komt u in 2020 in aanmerking voor de volledige aanrechtsubsidie.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Marga, 05-06-2019
Mijn man werkt in België en we zijn 14 mei getrouwd na 8jaar hebben samen gewoond. Mijn vraag is als je aangifte doet dat er dan ook meteen naar aanrecht korting word gekeken van-uit de belastingdienst? en kan je dat nog terug vorderen van eerdere jaren?
Graag ontvang ik hierop een antwoord. Gr Marga Reactie infoteur, 07-06-2019
Beste Marga,
De aanrechtsubsidie komt in beeld als twee partners in Nederland gezamenlijk belastingaangifte inkomstenbelasting doen. Eerdere aangiften kunnen tot vijf jaren terug worden gecorrigeerd.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zuidema, 14-05-2019
Mijn man krijgt va 1 mei 2019 AOW, behoud ik dan mijn gehele aanrechtgeld?
Ik heb geen inkomsten.
Heeft dit gevolgen omtrent de belasting aan het eind ban het jaar?
Vr gr H. Zuidema Reactie infoteur, 15-05-2019
Beste Zuidema,
Dat hangt ook af van het inkomen in de periode januari-mei 2019. Bij alleen AOW in een jaar is er nauwelijks fiscale ruimte aanwezig voor de aanrechtsubsidie.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Avdwaal, 06-04-2019
Vraag mbt aanrechtsubsidie. T/m april 2018 ontving mijn vrouw € 759 aanrechtsubsidie. Vanaf mei 2018 AOW. Een 5800 totaal. Ikzelf met inkomen uit AOW en pensioen 36000. Dus genoeg betaald. Bij invullen van belasting enkel voor mij. Vrouw zou deze €759 geheel terug betaald moeten worden.
Ondanks haar laag inkomen.klopt dat.daarom geen belasting formulier ingevuld. Graag uw info.bvd Reactie infoteur, 09-04-2019
Beste Avdwaal
Als bij de uitbetaling van de AOW van uw vrouw rekening is gehouden met de heffingskortingen, heeft uw vrouw op basis van haar eigen inkomen de algemene heffingskorting gekregen (ruim 1.000 euro). Ook kreeg uw vrouw de aanrechtsubsidie op basis van uw inkomen. Dat is inderdaad dubbelop.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 12-11-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Belasting
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.