De 5 beste belastingparadijzen

De 5 beste belastingparadijzen De rijken onder ons maken bijna allemaal wel gebruik van belastingparadijzen. Dat zijn landen met een gunstig belastingstelsel. Hiermee besparen ze heel veel van hun kostbare centjes. In dit artikel vind je de top 5 beste belastingparadijzen.

Belastingparadijs

Land Rijkste Nederlandse vluchteling
1ZwitserlandErik Brenninkmeijer
2MonacoMartijn van der Vorm
3DubaiPaul Grootaers
4CyprusJorien van den Herik
5BelgiëMarc Dreesmann

Belastingparadijzen worden medeverantwoordelijk gezien voor de vertrouwenscrisis die leidde tot de economische crisis van de afgelopen jaren. De top 5 belastingparadijzen zijn boven aangegeven in de tabel. Het onderduiken van belasting wordt belastingfraude genoemd. Belastingfraude houdt verzwijgen van inkomsten, verzwijgen van buitenlands vermogen of het ten onrechte opvoeren van aftrekposten in.

1. Zwitserland

Zwitserland is al jaren de nummer een belastingparadijs. Inkomsten uit Nederland worden uit beschouwing gelaten en ook je pensioen is belastingvrij. Maar per kanton(provincie) kunnen tarieven verschillen. Zwitserland heeft zeer betrouwbare banken en met minimale benodigdheden is het dus het populairste belastingparadijs.

2. Monaco

Monaco is een dwergstaat van ongeveer 2 vierkante kilometer oppervlakte. Het landje staat wel op nummer twee als het gaat om belasting onderduiken. De laatste jaren is er wel sprake van regularisatie in deze sector, maar nog steeds hoeven buitenlanders er geen inkomstenbelasting af te dragen. Monaco is geen lid van de Europese Unie, maar ze gebruiken in Monaco wel de euro als munteenheid.

3. Dubai

Dubai heeft een zeer snel groeiende economie met een economische groei van 17% per jaar. Het land kent geen vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, vermogenswinstbelasting, schenkingsrechten, successierechten of BTW. Dus zelfs het shoppen is taxfree. Dit maakt Dubai een zeer aantrekkelijke belastingparadijs. Het land zelf is in feite al een paradijs te noemen.

4. Cyprus

Cyprus is een eiland in de Middellandse Zee ongeveer 70 km ten zuiden van Turkije. Het eiland is de vierde beste belastingparadijs. Cyprus is zeer aantrekkelijk als belastingparadijs omdat ze vele mogelijkheden bieden als het gaat om belastingen verminderen. Cyprus wordt vaak gebruikt doormiddel van een combinatie met een ander belastingparadijs dat helemaal geen belastingen heft. Er hangt wel een nadeel aan het gebruik van Cyprus om belasting te onderduiken. Namelijk dat de directie van het bedrijf daadwerkelijk op Cyprus gezeteld is.

5. België

België blijft als buurland van Nederland toch een van de meest populaire belastingparadijzen. Er is geen vermogensbelasting en geen vermogensrendementsheffing.
© 2013 - 2020 Muogka, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Belastingparadijs Top 10: Werp het belastingjuk afBelastingparadijs Top 10: Werp het belastingjuk afEen belastingparadijs is een land, stadstaat of eilandstaat met een voordelig belastingstelsel. Het begrip is sterk subj…
De Belastingdienst, zwart geld en vluchtroutesDe Belastingdienst, zwart geld en vluchtroutesDe Belastingdienst voert een gevecht tegen zwart geld in het buitenland. Toch zijn er nog allerlei vluchtroutes voor zwa…
Banken & offshore bankieren en belastingparadijs buitenlandBanken & offshore bankieren en belastingparadijs buitenlandIn het buitenland offshore bankieren in 2019 en 2020? Offshore-bedrijven en offshore banking, offshore bankrekening of o…
Is Nederland een belastingparadijs?Is Nederland een belastingparadijs?Veel buitenlandse bedrijven hebben zich in Nederland geregistreerd. Dat komt omdat de vennootschapsbelasting hier zeer l…

Belastingaangifte  welke biljetten zijn er?Belastingaangifte welke biljetten zijn er?Tegenwoordig doet vrijwel iedereen digitaal aangifte. Nog steeds wordt de verschillende soorten van aangiftes onderverde…
Heffingsrente 2019 en 2020 is nu belastingrente 2019, 2020Heffingsrente 2019 en 2020 is nu belastingrente 2019, 2020Wat is belastingrente en hoeveel betaalt u in 2018, 2019 en 2020? Vanaf 1 januari 2013 is de heffingsrente vervallen en…
Bronnen en referenties
  • Quotenet,nl
  • Wikipedia.org

Reageer op het artikel "De 5 beste belastingparadijzen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Muogka
Gepubliceerd: 10-01-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Belasting
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!