InfoNu.nl > Financieel > Administratie > Voorbeeld van een factuur gemaakt in Word

Voorbeeld van een factuur gemaakt in Word

Voorbeeld van een factuur gemaakt in Word Heb je een eigen bedrijf, dan zijn facturen de basis voor je omzet en voor het berekenen van de BTW. Op basis van uw facturen kan de Belastingdienst bepalen hoeveel BTW betaald dient te worden. Om die reden zijn er wettelijke eisen gesteld als het aankomt op een factuur. De eisen die gesteld worden aan een factuur vind je hier, evenals een voorbeeld factuur gemaakt met Microsoft Word.

Wat moet er op een factuur staan?

De volgende aspecten moeten terugkomen op een factuur:

 • Naam en adres van uw bedrijf;
 • Naam en adres van uw klant;
 • De factuurdatum;
 • Het factuurnummer;
 • Uw BTW nummer;
 • Uw KVK nummer;
 • Omschrijving van de levering;
 • Leveringsdatum;
 • De prijs incl. en excl. BTW;
 • Het te betalen BTW bedrag.

Voorbeeld factuur gemaakt in Word


Klantvriendelijk factureren: incl. voorbeeld

Niet alleen de inhoud van een factuur is belangrijk, maar ook de vormgeving van de factuur is belangrijk. Het is voor klanten belangrijk dat ze in één oogopslag kunnen zien wat ze moeten betalen. Belangrijk is dat klanten weten waarvoor ze betalen. Dit voorkomt vragen over de facturen. Stel dat je op een factuur het volgende neerzet:

OmschrijvingAantalPrijsTotaal
Geleverde diensten1850,00850,00

Voor klanten zou dit vragen op kunnen roepen, want waar betaalt hij of zij nou eigenlijk voor? Wat valt er onder geleverde diensten? Het is dan ook beter om de leveringsomschrijving aan te passen, zodat deze bijvoorbeeld eruit ziet als volgt:

OmschrijvingAantalPrijsTotaal
Arbeidsloon (uren)20 25,00500,00
Materiaalkosten1250,00250,00
Voorrijkosten520,00100,00

Dit voorkomt ergernissen bij klanten over onduidelijke facturen, en bovendien is het ook voor jezelf duidelijker als je specificeert wat 'Geleverde diensten' precies geweest is. Op de voorbeeld factuur die gemaakt is met Word is te zien dat er een duidelijke specificatie is aangebracht: het bouwen van de website is in rekening gebracht, evenals de twee extra fotomodules die zijn bijgeleverd.
© 2012 - 2017 Loraine91, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kwitantie: als particulier een factuur sturenKwitantie: als particulier een factuur sturenWil je graag als particulier een factuur aan een bedrijf sturen, maar heb je (nog) geen eigen bedrijf of inschrijving bi…
Basisbegrippen van het boekhoudenBasisbegrippen van het boekhoudenHet is verplicht om de boekhouding van je bedrijf bij te houden. Het is namelijk de basis van een gezond bedrijfsbeheer…
Heffing voor werken in onroerende staat (BE)Het in België geldende BTW- systeem voor het laten uitvoeren van werken in onroerende staat werd in 2002 volledig gewijz…
Elektronisch factureren: feiten, tips en trendsElektronisch factureren: feiten, tips en trendsElektronisch factureren kende een slechte start. Vanwege de vele regeltjes waaraan de factuur moest voldoen, deden veel…
Bronnen en referenties
 • http://www.kvk.nl/ondernemen/financien/administratie/eisen-aan-facturen/

Reageer op het artikel "Voorbeeld van een factuur gemaakt in Word"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Loraine91
Gepubliceerd: 09-12-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Administratie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!