Reacties
Pgh Joppen, 26-05-2020
Wat voor boete kan ik verwachten bij 3.5 mln zwartgeld in Luxemburg?Reactie infoteur, 29-05-2020
Beste Pgh Joppen,
De boete hang af van het aantal jaren dat het zwarte geld in uw bezit is en de mate van medewerking in de ogen van de Belastingdienst. Stel het geld staat er 5 jaar, dan zal alsnog de vermogensbelasting over de afgelopen vijf jaar in rekening worden gebracht, maar de Belastingdienst mag zelfs 12 jaar teruggaan in de tijd. De boete kan tot 300% zijn.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Buis, 03-07-2015
Onze zoon woont al meer dan 10 jaar in het buitenland nu kreeg hij een vermogensbelasting aanslag van 2007. Kan dit?Reactie infoteur, 27-04-2018
Beste Buis,
Dat kan in 2018 inderdaad als uw zoon in 2007 nog geen tien jaar in het buitenland woonde en vermogen in Nederland had. Ik weet niet waar hij woont maar wellicht is een dubbele heffing te voorkomen als hij ook in het woonland betaalt, bovendien is deze verplichting acht jaar geleden tot stand gekomen. Waarschijnlijk heeft hij zelf geen belastingaangifte gedaan en komt de Belastingdienst daarom met een eigen schatting.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Amsterdammer, 29-09-2011
Mijn ex-man heeft zich aangemeld voor een inkeerregeling, onze boedel is nog niet gescheiden. Kan de Belastingdienst nu ook bij mij aankloppen over deze periode?Reactie infoteur, 05-01-2020
Beste Amsterdammer,
Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, bent u alleen dan niet aansprakelijk voor belastingschulden die tijdens het huwelijk zijn ontstaan, als u na de ontbinding van de huwelijksgemeenschap binnen drie maanden afstand doet van deze gemeenschap. Maar als het saldo in de gemeenschap positief is en blijft, is ook dat geen oplossing, omdat dan ook dit saldo niet meer van u is.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Rotterdammer, 15-10-2009
Hallo,
Mijn moeder is sinds 2003 weduwe en kwam ertoen achter dat mijn vader een buitenlandse rekening had.Nu wil zij tot in keer komen, maar ik zie zo dat lijstje staan met vragen die de belasting dienst gaat vragen.Op geen een van de vragen van voor 2003 kan zij een antwoord geven omdat zij geen eens van het bestaan wist van deze rekening. Na dat zij van het bestaan wist van deze rekening heeft zij er nooit iets meegedaan.Heeft dit allemaal invloed op de hoogte van de te betalen belasting.?
vgr
RotterdammerReactie infoteur, 16-10-2009
Beste Rotterdammer,
1. Het antwoord op een vraag of bijna alle vragen kan in alle eerlijkheid inderdaad ook zijn dat het niet bekend is. Maar de vraag sinds wanneer de rekening bestaat, is natuurlijk wel belangrijk, om te bepalen sinds wanneer er sprake is van achterstallige belastingen. Zijn er geen afschriften van de rekening voorhanden? Wat weet de bank er zelf van?
2. Ik weet ook niet wanneer de erfenis fiscaal is afgerond: daarbij zal niet met de onbekende rekening zijn rekening gehouden.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Brabander, 01-09-2009
Hoe gaat het in zijn werk wanneer iemand een transactie doet van meer dan 15.000 Euro met geld dat nooit op een bank heeft gestaan, ook niet in het buitenland?Reactie infoteur, 05-01-2020
Beste Brabander,
1. Voor contante (!) betalingen boven de € 15.000 kan een meldingsplicht gelden. Zie ook het artikel over ongebruikelijke transacties:
https://financieel.infonu.nl/belasting/10122-belastingdienst-en-witwassen-ongebruikelijke-transacties.html
2. Voor grotere stortingen op een betaalrekening hangt het van de bank en degene die stort af, of men dit opvallend vindt. Sommige mensen storten regelmatig grotere bedragen op hun rekening. De meeste banken vallen ook weer niet van € 15.000 achterover. Wilt u met 100% zekerheid vragen voorkomen, dan kunt u een dergelijke storting beter in meerdere keren laten doen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw