Autoverzekering bij ANWB

Autoverzekering bij ANWB Een autoverzekering bij de ANWB is een verstandige optie. Bij de ANWB kun je namelijk een goedkope autoverzekering afsluiten die ook nog eens genoeg kwaliteiten te bieden heeft. Zo kun je profiteren van de speciale schadeservice. Je kunt een autoverzekering online afsluiten. Hoe werkt de autoverzekering van de ANWB?

Wat is ANWB?

ANWB is een verkeers-vervoers en hulporganisatie. Het bedrijf bestaat al sinds 1983 en biedt mensen hulp bij pech op de weg. De bekende wegenwacht is van de ANWB. Behalve de hulp die de ANWB aan haar leden biedt, heb je ook de mogelijkheid een autoverzekering af te sluiten. Dat past natuurlijk perfect bij een hulporganisatie op de weg.

Dekkingen bij een autoverzekering ANWB

Er zijn drie verschillende hoofddekkingen die je kunt kiezen bij een autoverzekering van ANWB. Je hebt de WA dekking. Deze is minimaal verplicht wanneer je een auto hebt. Je kunt ook kiezen voor Beperkt Casco of Volledig Casco. Volledig Casco wordt doorgaans alleen bij gloednieuwe auto’s gebruikt. Bij de ANWB heb je een maximale uitkering van 5 miljoen euro voor letselschade en 2,5 miljoen bij materiële schade. Ook kun je gebruik maken van de ANWB alarmcentrale. Bij de Beperkt Casco heb je geen eigen risico voor reparaties aan de ruit. Ook schade door aanrijding met dieren, brand of stormschade wordt vergoed. Bij de Volledig Casco krijg je een nieuwe auto wanneer je auto total loss is en deze nog geen negen jaar oud is. Je zult als je auto total loss is ook in een auto rijden van ongeveer dezelfde waarde.

Aanvullende dekkingen

De ANWB heeft ook de mogelijkheid om je autoverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Dit kan handig zijn wanneer je specifieke zaken beter wilt verzekeren.

  • Extra Auto Accessoires
  • Verkeersrechtsbijstand
  • Zekerheid voor inzittenden
  • Drie jaar aanschafwaardegarantie
  • Vervangend vervoer

Je premie wordt uiteraard wel hoger wanneer je aanvullende dekking afsluit. Bedenk dus goed of het werkelijk van toegevoegde waarde is.

Alarmcentrale van de ANWB

De ANWB heeft een handige alarmcentrale. Je kunt dit nummer 24 uur per dag bellen wanneer je te maken hebt met pech. Als je schade hebt kunnen de medewerkers je helpen met problemen en vragen. Ook kunnen ze je helpen met het vinden van een garage en kunnen ze je vervangend vervoer regelen. Je kunt rekening houden met een goede en professionele hulp.

Online autoverzekering afsluiten

Je kunt online je premie berekenen op de website van de ANWB. Dit kun je hier doen: http://www.anwb.nl/verzekeringen/autoverzekering. Je ziet dan precies hoeveel je zou moeten betalen voor jouw autoverzekering. Het is daarna mogelijk om online een autoverzekering af te sluiten. Dit kan door de juiste gegevens in te vullen op je scherm, maar je kunt ook gebruik maken van de Live Chat die op de website te vinden is. De medewerkers kunnen je dan helpen met het afsluiten van je autoverzekering.

Telefonisch een autoverzekering afsluiten

Bij de ANWB kun je ook telefonisch een autoverzekering afsluiten. Je kunt bellen met de ANWB en de medewerkers zullen je de gegevens vragen die ze nodig hebben. Je kunt besluiten om telefonisch contact op te nemen als het op het internet niet helemaal duidelijk is, of omdat je het misschien niet prettig vindt.

Andere voordelen bij de ANWB

Als je een autoverzekering van de ANBW afsluit kun je profiteren van andere voordelen. Zo kun je 5 procent korting krijgen in de ANWB-winkel. Ook kan je no-claim groeien tot wel 80 procent. Tevens kun je ervoor kiezen om behalve de autoverzekering ook andere verzekeringen bij de ANWB af te sluiten. In dat geval kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen. Je kunt hierover informeren bij de ANWB zelf.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online autoverzekering afsluitenOnline autoverzekering afsluitenIn de Europese Unie is een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen verplicht, waarbij de bescherming van slach…
Wat is een autoverzekering?Wat is een autoverzekering?Het is voor iedere autobezitter in Nederland wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Op deze manier wo…
Premie verzekering – goedkoopste autoverzekering AllianzPremie verzekering – goedkoopste autoverzekering AllianzU wilt uw autoverzekering het goedkoopste afsluiten. Wellicht lukt u dit bij Allianz Direct of de ANWB. De laagste autop…
In Nederland mag je je auto zonder rijbewijs verzekerenJe zou denken dat als je een auto koopt en je rijbewijs hebt behaald, zelf een autoverzekering gaat afsluiten. Dat klink…

Schadegarant, wat is dat?Schadegarant, wat is dat?Door een aantal (auto-)verzekeraars werd begin jaren negentig de Stichting Schadegarant geïntroduceerd. Met de oprichtin…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl
  • http://www.anwb.nl/verzekeringen/autoverzekering
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 30-05-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.