Goedkope verzekeringen: goedkoopste verzekering is ook goed

Veel mensen hebben het niet zo ruim en moeten elk dubbeltje omkeren om aan hun vaste lasten te kunnen voldoen. Toch worden een aantal zaken daarbij vaak vergeten. Want verzekeringen kunnen aardig in de papieren lopen zo gedurende het jaar. Maar veel mensen hebben veel te dure verzekeringen en ook vaak dubbele verzekeringen.

Iedereen betaalt te veel verzekeringspremies

In Nederland betaalt bijna iedereen teveel verzekeringspremies. Maar wie eens kijkt in zijn map met verzekeringen, zal toch vaak tot de conclusie komen dat er al (tientallen) jaren voor een verzekering is betaald, maar er nooit iets voor terug is gekomen. Veel dingen worden dus verzekerd terwijl dat helemaal niet nodig is.

Veel verzekeringen zijn ook veel te duur

Dat we in Nederland veel te veel zaken verzekeren is een feit. Dat we bovendien ook nog eens veel te hoge verzekeringen nemen in relatie wat we daar eventueel voor terug krijgen is ook een feit. Want veel te veel verzekeringen berekenen veel te veel premie. Door op het internet simpel verzekeringen met elkaar te vergelijken, kan iedereen snel wat geld terugverdienen. Want de tussenpersoon zegt wel vaak dat hij de beste verzekering biedt, maar zegt daar niet bij dat hij daar ook het meeste aan verdient. En dat andere verzekeringen precies hetzelfde bieden, maar tegen een veel lagere premie, wordt ook niet vermeld.

Vergelijk al uw verzekeringen eens op het internet

Maak eens een lijstje van al uw verzekeringen en zet er achter wat u ervoor betaalt. Kijk dan vervolgens eens op internet naar andere verzekeraars die eenzelfde pakket bieden. Het zal u verbazen hoeveel winst er is te behalen door een andere goedkopere verzekering te nemen. Want een goedkopere polis is beslist niet slechter. Integendeel zelfs.

Verzekeringen die bijna allemaal hetzelfde zijn, maar wel heel erg in prijs uiteenlopen

Er zijn verzekeringen die bijna identiek zijn, maar waar aan bij de één wel een heel ander prijskaartje hangt dan bij de ander. Dit zijn onder andere:
  • Basiszorgpolis (zorgverzekering)
  • WA-autoverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Opstalverzekering
  • Aansprakelijkheidspolis

Vergelijken van verzekeringen via speciale websites

Het vergelijken van verzekeringen kan op verschillende sites. Dit zijn onder andere www.verzekeringssite.nl en www.independer.nl. Maar de consumentenbond doet ook nog eens echt onderzoek naar die polissen. Leden kunnen die informatie gratis raadplegen via www.consumentenbond.nl. In de bibliotheek is het blad van de consumentenbond ook vaak te vinden. Het loont de moeite om dat blad zo nu en dan mee te nemen en goed door te spitten. Of om lid te worde natuurlijk.

Goedkope autoverzekeringen

Op autoverzekeringen is flink wat winst te behalen. Zeker als iemand flink wat schadevrijejaren heeft gereden. De Consumentenbond heeft uitgerekend dat de duurste verzekering 2,6 keer zo duur is als de goedkoopste terwijl beiden bijna hetzelfde bieden. Goedkope autoverzekeringen zijn ondermeer van:
  • PolisVoorMij
  • Lancyr
  • Onna-Onna

Goedkope opstal- en inboedelverzekering

De Consumentenbond heeft ook de opstal- en inboedelverzekeringen onder de loep genomen. Daarbij kwamen die van Kruidvat en Inshared als goed en voordelig uit de bus, terwijl de grotere namen veel duurder bleken voor bijna hetzelfde aanbod.

Goedkope rechtsbijstandsverzekering

Univé Rechtshulpverzekering Budget werd door de Consumentenbond als beste koop genoemd voor de rechtsbijstandsverzekering.

Goedkoopste basiszorgpolis

De goedkoopste basiszorgpolis van 2011 was Univé ZEKUR. Daarbij is niet aangetekend hoe het met de aanvullende verzekeringen stond. Elk jaar in december kijken welke zorgverzekering het goedkoopst is, loont. Er kunnen ettelijke honderden euro’s mee verdiend worden. En wie zelf wel wat geld heeft liggen, kan er ook voor kiezen om geen aanvullende verzekeringen te nemen. Dat risico draagt hij of zij dan zelf.

Overbodige verzekeringen

Naast verzekeringen die hun nut wel degelijk kunnen bewijzen zijn er ook verzekeringen die er echt niet toe doen. Verzekeringen die echt niet hoeven zijn:
  • Bril- en contactlensverzekeringen
  • Televisieverzekering
  • Sneeuwverzekering
  • Fietsverzekeringen
  • Betalingsbescherming

Dubbele dekkingen

Wie zijn verzekeringen eens doorloopt doet er goed aan om ook eens te kijken of er geen doublures zijn. Want veel mensen verzekeren sommige risico’s wel een aantal keren, maar betalen daar dus ook een aantal keren voor.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Opzeggen & overstappen autoverzekeringOpzeggen & overstappen autoverzekeringWelke stappen moet u ondernemen om over te stappen naar een goedkopere autoverzekering? En wat is de opzegtermijn voor d…
All risk inboedelverzekering biedt de beste dekkingAll risk inboedelverzekering biedt de beste dekkingDe meeste mensen kennen de all risk autoverzekering, maar voor de inboedelverzekering is deze dekking ook mogelijk. De p…
Online autoverzekering afsluitenOnline autoverzekering afsluitenIn de Europese Unie is een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen verplicht, waarbij de bescherming van slach…
Verzekeringen: verzekering bij de aankoop van je huisVerzekeringen: verzekering bij de aankoop van je huisNederland is een land waar je veel verschillende verzekeringen hebt en ze ook bijna overal kan afsluiten. Wanneer heb je…

Schadevrije jaren autoverzekering en royementsverklaringSchadevrije jaren autoverzekering en royementsverklaringHoeveel schadevrije jaren hebt u en hoe ziet u dat terug? Het aantal schadevrije jaren wordt op de polis vermeld. Het kr…
Bronnen en referenties
  • Consumentenbond Leeuwarder Courant www.independer.nl www.verzekeringen.nl
Singalees (1.216 artikelen)
Gepubliceerd: 02-02-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.