Sparen bij ING bank in 2019: met welke rente

Sparen bij ING bank in 2019: met welke rente Spaaractie bij de ING bank? De ING Bank heeft zowel particulier als zakelijk namelijk vele mogelijkheden om te sparen in 2018 en 2019. Met een hoge variabele rente op de Profijtrekening of een vaste rente op een spaardeposito. Denk ook aan de groeirekening voor kinderen. Ik loop de spaarrekeningen voor particulier en zakelijk sparen kort met u door net de actuele spaarrente en eventuele bijzonderheden.

Sparen als particulier bij de ING Bank 2019

Wie zijn betaalrekening heeft bij de ING gaat ook als snel op zoek naar een aantrekkelijke spaarrekening om te sparen bij deze bank. Wie extra gaat sparen kan vaak nog eens extra rente krijgen bij de spaaracties. De spaarvormen bij de ING voor de particuliere spaarder vindt u in onderstaande tabel:

Sparen als particulier met hoge rente bij de ING bank, 10 januari 2019:

ING spaarrekeninghoogte spaarrenteeventuele bijzonderheden
Oranje spaarrekeningVariabele rente maximaal 0,03%.Zie voor een toelichting: Oranje spaarrekening ING bank.
Unicef spaarrekeningVariabele rente maximaal 0,03%.Zie voor een toelichting: Spaarrekening voor Unicef: sparen voor goed doel.
BonusrenterekeningSpaarrente maximaal 0,05%Zie voor een toelichting: de internet bonusrenterekening.
ComfortspaarrekeningSpaarrente staat op het maandelijkse afschrift en is momenteel 0,3%.Een variabele spaarrekening zonder voorwaarden.
Groei groter rekeningRente van 0,2%. Zo kunt u sparen voor uw (klein)kind.
ING Spaardeposito en rentecertificaatDe rente staat op het afschrift.Dit is een vaste rente.
ProfijtrekeningDe rente loopt op tot 0,03%.Zie voor een toelichting: de Profijtrekening.
Toprekening en toprente sparen Met een rente van 0,3%.Zie voor een toelichting: de Toprekening.

U krijgt zo de hoogste variabele rente bij de Oranjerekening of Unicef rekening. Anders geeft de Profijtrekening de hoogste variabele spaarrente. U kunt ook een product kiezen met een vaste rente. Die rente wordt aan het begin van de looptijd door de ING geprikt. Of het verstandig is om te kiezen voor een spaarrekening met een langere looptijd, waarvan het geld niet direct opneembaar is, hangt ook af van uw verwachting voor de ontwikkeling van de rente in 2019 en 2020. Als u verwacht dat de rente omhoog zal gaan, doet u er goed aan om uw geld niet te lang vast te leggen. In ieder geval niet al uw spaargeld.

Zakelijk sparen bij de ING in 2019

Ook een ondernemer is om de zoveel tijd op zoek naar een spaarrekening, waarop hij een buffer kan opbouwen. De spaarvormen bij de ING voor de zakelijke spaarder vindt u daarom in onderstaande tabel:

Zakelijk sparen bij de ING Bank met hoge rente, 10 januari 2019:

ING spaarrekeningspaarrenteeventuele bijzonderheden
Zakelijke bonusspaarrekeningMet variabele rente van 0,05%. Er is geen minimuminleg nodig en het geld is vrij opneembaar.
Zakelijk DepositoHeeft een vaste rente op jaarbasis tijdens de looptijd.U kunt een looptijd kiezen van 3 maanden tot en met 10 jaar. De minimale inleg bedraagt 25.000.

Het is aan u om te bepalen of u een vaste rente wilt of een variabele. Als u kiest voor een variabele rente en het eindsaldo in een jaar groter is dan het beginsaldo, dan bent u met de zakelijk bonusspaarrekening het beste af.

Veilig sparen tegen hoge rente

Natuurlijk spaart u zeer veilig bij de ING Bank. De bank valt onder het depositogarantiestelsel zodat per persoon een bedrag van 100.000 euro is gegarandeerd door de Nederlandse Bank. Vele mensen hebben ook een betaalrekening bij deze bank en dan is het spaargeld snel en eenvoudig over te maken.

Conclusie sparen bij de ING met hoge rente in 2019

De ING Bank spaarrekeningen vernieuwd en samengevoegd. Sommige spaarvormen zijn alleen nog beschikbaar voor wie de spaarrekening eerder ook al had. Dat maakt het kiezen voor een spaarrekening met de hoogste spaarrente bij de ING in 2019 ook erg overzichtelijk. De hoogte van uw spaargeld en de directe beschikbaarheid van het geld zullen bepalen voor welke rekening u het beste kunt kiezen.
© 2011 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De ING bank & de ToprekeningDe ING bank & de ToprekeningDe Toprekening van de ING bank geeft u een spaarrekening met een toprente en met veel flexibiliteit. De Toprekening van…
Wat is bonus sparen: voordelen en nadelen?Wat is bonus sparen: voordelen en nadelen?Vele banken bieden bonus sparen aan. Wat is bonus sparen? Hoe werkt deze manier van sparen? Wat zijn de voordelen en nad…
Hoge spaarrente renterekening Delta LloydHoge spaarrente renterekening Delta LloydDelta Lloyd omvat vele bedrijven en biedt vele financiële producten aan. Hier kunt u sparen tegen een hoge spaarrente, v…
Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)De SNS Bank geeft niet alleen een hoge spaarrente in 2020, maar geeft u ook rente op uw betaalrekening. De SNS bank heef…

Rentetarieven sparen vergelijken: Wat is de hoogste rente?Rentetarieven sparen vergelijken: Wat is de hoogste rente?Wanneer je spaarrekeningen met elkaar gaat vergelijken, zijn de rentetarieven van die spaarrekeningen het meest belangri…
Slim pensioensparen: Fiscaal voordeel (BE)Slim pensioensparen: Fiscaal voordeel (BE)Wie aan pensioensparen doet, wil een appeltje voor de dorst voorzien voor tijdens zijn pensioen. Pensioensparen draait e…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 10-01-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.