Hoogste spaarrente sparen

Hoogste spaarrente sparen Sparen tegen de hoogste spaarrente, dat betekent ook in 2021 zeer alert zijn en goed opletten op de wijzigingen in de variabele spaarrente. Alleen de actieve spaarder haalt direct een stijging van de spaarrente binnen. Blijven zitten met uw spaargeld waar u nu zit, betekent in veel gevallen geld verliezen. Er is veel keuze uit banken met een hoge spaarrente: NIBC Direct, SNS bank, Nationale Nederlanden, LeasePlan Bank.

Spaarrente 2021


Sparen 2021 tegen hoogste spaarrente

Sparen anno nu vraagt om actie. U blijft niet zitten bij een bank die u weinig rente geeft op uw spaargeld. Blijven zitten waar u zit is zo twintigste eeuw. Iedereen ziet hoe banken in beweging zijn, hoe ze proberen om goedkoop geld binnen te halen om dat aan u duur uit te lenen. Met die koopmansgeest is niet zo veel mis, maar waarom zou u niet zelf het optimale rendement uit uw geld willen halen. Niet door risicovol te beleggen, maar gewoon door online gratis een spaarrekening te openen bij een bank die bereid is om tot het vijfvoudige aan rente te geven van wat u nu misschien bij eigen bank krijgt. Wat als u 0,01% rente krijgt, terwijl dat elders 0,20% of meer kan zijn (200 keer zoveel, of kies voor een spaardeposito waar de verschillen ook erg groot zijn), uw bank u niet waarschuwt om u te vertellen dat u beter naar een andere bank kunt overstappen. Dat kan u de bank niet kwalijk nemen, maar waarom zou u daar genoegen mee nemen.

Rentetarieven sparen vergelijken en wat is dan de hoogste rente

Hoeveel rente u krijgt, verschilt per bank en per rekening. De ene bank geeft duidelijk veel meer rente dan de andere. Bovendien kan een bank meerdere rekeningen aanbieden waarvan enkele rekeningen een hoge rente geven en andere gewoonweg nadelig zijn. Het loont dus om de banken en de rente goed in de gaten te houden. Zorg zo dat u de hoogste rente krijgt. Daarbij is van belang of u een variabele rente ontvangt of een vaste rente. Een variabele rente krijgt u op de meeste online spaarrekeningen, een vaste rente krijgt u op een spaardeposito. Op een spaarrekening met een variabel rentetarief kan de rente meebewegen met de rentebewegingen op de geldmarkt. Bij een spaarrekening met vaste rente of een deposito is dat niet zo. Dat is een voordeel als de rente daalt, maar een duidelijk nadeel als de rente stijgt. U hebt dan wel de zekerheid van een vaste rente, maar deelt tussentijds niet mee in de rentestijging. Dat kan pas weer aan het einde van de looptijd. Dat maakt een spaarrekening met een variabele rente voor velen interessanter. Ze zijn flexibeler en zien de rente stijgen als de marktrente omhoog gaat.

Spaarrente Leaseplan bank en Centraal Beheer

De Leaseplan biedt regelmatig de hoogste spaarrente. Dat levert een enorme toestroom van nieuw geld op. Ook Centraal Beheer, van Centraal Beheer Achmea, weet wat klanten willen. Zij zitten met hun rente regelmatig aan de top. U kunt daar volop terecht. En dit zijn allemaal rekeningen waar u vrij over uw geld kunt beschikken. Dat geldt ook voor NIBC Direct. Keuze te over tussen banken die wel een mooie vergoeding geven. Of misschien gaat uw voorkeur uit naar een duurzame bank, zoals de ASN bank. Die verminderen hun grote aantal spaarrekeningen tot een paar rekeningen en verhogen tegelijkertijd de rente.

Economische groei in 2021

Als de economische groei aantrekt, zal dat ongetwijfeld ook gevolgen gaan hebben voor de rente. Er zal meer vraag naar geld zijn en meer vraag naar uw spaargeld. Dat betekent dat de rente, na de dalingen waarschijnlijk verder zal opkrabbelen. Wie altijd blijft zitten waar hij nu zit zal hiervan waarschijnlijk niet profiteren. In de praktijk blijken vooral de nieuwe banken de kar van de spaarrente te trekken. En als de bestaande grote banken al meegaan met het verhogen van de rente doen ze dat meestal met nieuwe rekeningen. Dat betekent dat u meer dan ooit geld kunt verdienen door de ontwikkelingen op de spaarmarkt goed in de gaten te houden. Maar of de economische groei zal aantrekken is nog maar de vraag.

Slim sparen met doelsparen

Wie slim wil sparen zet voor zichzelf op een rij welke spaardoelen hij heeft, wanneer die doelen moeten zijn gehaald en om welke rente dus nodig is om die doelen te halen. Dat zal betekenen dat nogal wat geld direct opneembaar moet zijn en een deel langer kan worden weggezet op een spaardeposito. En dat, dat moet u zelf doen.

Spaarrente direct opneembaar

In de praktijk sparen de meesten van ons op een spaarrekening zonder voorwaarden. Zo kunt u ook weer snel bij uw geld namelijk. Die flexibiliteit is zeer aantrekkelijk, immers al u geld op een spaardeposito zet voor een vaste periode terwijl straks blijkt dat u het geld eerder nodig hebt, dan moet u meestal of een boete betalen of het blijkt onmogelijk te zijn. Dan is de keuze voor een direct opneembare rekening vlug gemaakt. Nog een voordeel is dat u met een direct opneembare rekening weer zeer eenvoudig naar een andere bank online kunt overstappen. Daarom onderstaand de hoogste spaarrente op een rekening zonder beperkende voorwaarden op een rij gezet (1 januari 2021):

Hoogste spaarrente 2021, de rentetarieven vergelijken:

Welke bank:Welke spaarrekening:Welke rendement en spaarrente %:
Leaseplan bankinternetsparen0,15 %
NIBC DirectNIBC Direct Internetsparen0,15 %
AnadolubankAlfa alimmer spaarrekening0,08 %
Nationale NederlandenInternet sparen0,05 %
Centraal BeheerRentePlus Rekening0,04 %
AnadolubankAlfa spaarrekening0,05 %
SNS BankSNS Internet Sparen0,04 %
DHB BankDHB S@veOnline0,07 %

Verwachting dat de spaarrente omhoog gaat in 2021 of stabiliseert

Dat de rente omhoog gaat als de economie aantrekt, is duidelijk. Dan kunnen meer rente stijgingen volgen. De economische groei zal een hogere rente rechtvaardigen, maar niemand weet of de economie al in 2021 voldoende zal aantrekken. Een bescheiden groei wordt er voorspeld. Het aanhoudende ECB-beleid om rentes laag te houden is hierbij ook een mogelijke spelbreker.

Slot

Wees een actieve spaarder. Wie zo spaart haalt het maximale rendement, de verschillen tussen banken onderling zijn groot. Actief sparen is dan ook succesvol sparen.
© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoogste spaarrente door staatssteun?Hoogste spaarrente door staatssteun?De hoogste spaarrente, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen. Als…
Sparen - super veilig sparen bij de RabobankSparen - super veilig sparen bij de RabobankWilt u ook sparen bij de Rabobank? De Rabobank was altijd de meest veilige bank in ons land om bij te sparen. Super veil…
Sparen - hoogste spaarrente is slimmer dan beleggen?Sparen - hoogste spaarrente is slimmer dan beleggen?Sparen is vaak slimmer dan beleggen, minder risico en toch een mooi rendement. Een hoge spaarrente, terwijl beleggen vee…
Sparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen bij Aegon kan via de rekening flexibel internet. Deze spaarrekening geeft u een spaarrente die ook nog eens flexi…

Spaarrekening spaarrente Centraal Beheer of LeasePlan BankSpaarrekening spaarrente Centraal Beheer of LeasePlan BankKiest u voor een spaarrekening bij Centraal Beheer Achmea of bij de LeasePlan bank? Deze twee banken geven bijna altijd…
Rente banksparen 2020Rente banksparen 2020Banksparen voor een pensioen is populair en banksparen is in 2020 tegen een lage rente bij vele banken mogelijk. Voor uw…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 17-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.