Sparen hoe veilig sparen tegen de hoogste rente

Sparen  hoe veilig sparen tegen de hoogste rente Spaargeld weg? Super veilig sparen tegen de hoogste rente, betekent ook geen onnodig risico nemen met beleggen. Beleggen geeft waarschijnlijk een veel hoger rendement, maar u kunt ook verliezen op de beurs. Hoe u het beste veilig kunt sparen wordt u uitgelegd. Kies bijvoorbeeld voor de banken met Nederlandse bankvergunning en vergelijk de actuele spaarrente onderling altijd goed. Spreid uw geld over een aantal banken en ontvang een hoge rente en hoog rendement als beloning. Verander van bank met uw spaargeld.

Een bank kan ook failliet gaan


Gebruik de overstapservice bij het veranderen van bank

Al uw bankzaken overzetten naar een andere bank is best wel complex. Daarom heeft elke bank daarvoor een overstapservice die u gedurende 13 maanden verder helpt. Uw spaargeld overzetten naar een andere bank is echter heel eenvoudig. Een online rekening is snel geopend, waarna bijna direct het geld kan worden overgemaakt. Zo profiteert ook u van de hoogst haalbare spaarrente. Veilig en snel.

Veilig sparen kan wel degelijk

Veilig sparen is in Nederland eenvoudiger naarmate u minder spaargeld heeft. En juist moeilijker als u geen partner of kinderen hebt, maar wel over veel spaargeld beschikt. Maar het begint allemaal met het vinden van de juiste bank. Allereerst kunt u het beste een bank kiezen die een Nederlandse bankvergunning heeft en volledig onder het Nederlandse garantiestelsel valt (het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank).

Garantieregeling voor banken heet depositogarantiestelsel

Het garantiestelsel in ons land regelt dat u per persoon en per instelling tot maximaal 100.000 euro veilig bent. Met een partner en een paar kinderen loopt deze garantie aardig op, als u ook voor hen meerdere rekeningen en een en of rekening hebt. Maar bent u alleen en hebt u een aardig bedrag, om te sparen of beleggen, dan is er nog maar één remedie: u moet uw geld spreiden over meerdere veilige banken, en per instelling onder het plafond van 100.000 euro blijven. Dat betekent bij grote bedragen automatisch vele banken. Misschien veel werk, maar dat moet met internet toch wel te behappen zijn. Via internet is een spaarrekening namelijk meestal snel geopend en eenvoudig te beheren. U meldt zich aan via het aanmeldingsformulier van de bank, stuurt het ingevulde aanmeldingsformulier op met daarbij een kopie van uw legitimatiebewijs. Vervolgens doet u, zodra u het rekeningnummer heeft, ter controle een eerste kleine boeking vanaf een tegenrekening. Zodra de bank u bevestigt, dat alles in orde is, kunt u uitgebreid van de geboden internet spaarrekening gebruik maken. Een kind kan de was doen.

Verschillende handelsnamen van een bank moet u in de gaten houden

Waar u altijd op moet letten zijn de verschillende handelsnamen en merken die banken en verzekeraars hanteren. De garantie die het depositogarantiestelsel u biedt, geldt namelijk per bankvergunning en niet per handelsnaam of merk. Dus als bedrijf X meerdere handelsnamen voert zonder dat die handelsnamen een eigen bankvergunning hebben, komt u per persoon maar één keer voor de garantie in aanmerking.

Hoogste spaarrente is vaak momentopname

De hoogste spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening is vaak een momentopname. Kijk, als u kiest voor een spaardeposito met een langere looptijd, bent u voor een tijd onder de pannen, omdat de rente de hele looptijd dan vast staat. Het nadeel van deze constructie is dat, als de rente op de spaarmarkt stijgt, u met uw deposito niet mee profiteert van het extra rendement. Een ander voordeel van een vrij opneembare rekening is, dat u zonder boete direct bij uw geld kunt. En dat is natuurlijk ook wel weer prettig.

Spaarrente vergelijken

De praktijk wijst wel uit dat u er goed aan doet, om regelmatig de hoogte van de spaarrente op uw spaarrekening te volgen, omdat banken nog wel eens een actie rente hebben voor een bepaalde duur om daarna snel de rente te verlagen. Heel eenvoudig kunt u de actuele spaarrente vergelijken, door regelmatig te kijken naar de actuele overzichten met de hoogste spaarrente.

Slot veilig sparen

Blijft niet bij een bank die u veel minder rente op spaargeld geef en spreid uw spaargeld over meerdere banken. Zo profiteert u maximaal van een hoog rendement. Kies zo voor veilig sparen terwijl u op elk moment dat u dat wilt weer direct bij uw spaargeld kunt komen.
© 2009 - 2024 Sparen4you, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sparen - super veilig sparen bij de RabobankSparen - super veilig sparen bij de RabobankWilt u ook sparen bij de Rabobank? De Rabobank was altijd de meest veilige bank in ons land om bij te sparen. Super veil…
Sparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2020 voor e…
Spaargeld naar kleine bankenSpaargeld naar kleine bankenU kunt gerust sparen bij de kleine banken. Gaat u ook overstappen naar een andere bank voor een relatief hoge rente op u…
Hoogste rente sparen bij Nederlandse bankenHoogste rente sparen bij Nederlandse bankenWie de hoogste spaarrente in 2020 wil ontvangen, krijgt bij de middelgrote Nederlandse banken of verzekeraars, bijna een…

Sparen: Hoe maak je een keuze voor de juiste spaarrekening?Wanneer je graag je vermogen een beetje wilt laten groeien, is het goed om te weten dat er verschillende soorten spaarre…
Koopsompolis: Nu sparen en straks maandelijks extra inkomenBij een koopsom of lijfrentepolis spaar je nu alvast geld voor later. Wanneer je bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met we…
Sparen4you (7 artikelen)
Laatste update: 13-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.