Veilig sparen bij een buitenlandse bank

Veilig sparen bij een buitenlandse bank Veilig sparen kan ook goed bij een buitenlandse bank. U kunt een spaarrekening openen in het buitenland, denk bijvoorbeeld aan Noorwegen of Duitsland, of gewoon online bij een buitenlandse bank in ons eigen land. Een derde mogelijkheid is sparen via spaarplatform Savedo. Uw spaargeld is bij de juiste bank volstrekt veilig. Sparen bij een buitenlandse bank in ons land is sparen tegen een hoge rente en veilig als de bank valt onder het depositogarantieregeling. Bekijk welke bank een hoge spaarrente geeft. Een mogelijk voordeel van sparen in Noorwegen is de Noorse kroon als alternatief voor de euro. In heel Europa geldt het depositogarantiestelsel tot maximaal 100.000 euro per persoon.

Spaargeld bij een buitenlandse bank plaatsen


Zwart sparen bij buitenlandse bank

U kunt sparen in het buitenland en daar regelmatig een hogere rente krijgen dan in ons land. Denk niet dat uw spaargeld dan buiten het zicht van de Nederlandse fiscus is. Zeker niet als u elders in Europa wilt sparen, want door de Europese regelgeving lichten landen van de Europese Unie elkaar in over de banktegoeden. In vele landen en ons land is een forse aanval ingezet om zwart geld te achterhalen. Met vele landen worden afspraken gemaakt. Met sparen in het buitenland ontloopt u meestal niet de vermogensrendementsheffing.

Hoe kunt u sparen bij een buitenlandse bank?

Er zijn drie manieren:
  • U gaat naar het land waar u wilt sparen en open daar een rekening.
  • U opent in Nederland een rekening bij een buitenlandse bank die in Nederland online sparen aanbiedt.
  • U spaart bij een platform als Savedo.

Veilig spaarrekening openen bij buitenlandse bank in het buitenland

Is uw geld veilig? De EU landen hebben elk een depositogarantiestelsel waarmee per persoon 100.000 euro is gegarandeerd. Buiten de EU kan per land een andere garantie gelden. Een buitenlandse bank die in Nederland online sparen aanbiedt kan vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, maar ook onder het depositogarantiestelsel van een ander land. Lloyds bank valt bijvoorbeeld onder het Duitse depositogarantiestelsel, terwijl dit van oorsprong een Britse bank is. Spaart u bij Savedo, dan is het weer zaak om per bank te bekijken met welk depositogarantiestelsel u te maken hebt. Ga altijd na of uw spaargeld onder een depositostelsel valt en of er extra voorwaarden voor niet ingezetenen zijn. Kies ook niet voor een land waarin de staatsschuld zo groot is dat de staat bij een faillissement nooit alle spaargelden kan garanderen.

Spaarplatform Savedo

U kunt sparen via Savedo. Savedo is dan uw gratis tussenpersoon tussen u en de buitenlandse bank. Savedo biedt vaak hoge rentes aan, maar alleen van die banken die binnen de EU onder het depositogarantiestelsel vallen. Savedo verzorgt voor u de communicatie en voorziet u van formulieren om een dubbele belasting (u spaart immers in het buitenland) te voorkomen. Wel kan, afhankelijk van het land, sprake zijn van een valutarisico.

Sparen met Noorse kroon in Noorwegen

In de praktijk is sparen in Noorwegen eenvoudig. U gaat erheen, laat uw legitimatie zien en u kunt er een spaarrekening openen. Sparen in de Noorse kroon kan aantrekkelijk zijn voor wie de euro niet meer vertrouwt en een mooie rente op zijn geld wil hebben. U spaart ook veilig in Noorwegen. Het gaat er goed met de economie en het garantiestelsel van de Norge Bank, de Centrale Bank van Noorwegen, garandeert bij een faillissement van een bank een bedrag tot 2 miljoen Noorse kronen. Omgerekend is dat bijna tweehonderd duizend euro en als de koers van de Noorse kroon blijft stijgen wordt de Noorse garantie omgerekend in euro's alleen maar hoger. Dat betekent ook dat u regelmatig eens moet kijken naar de waarde van de Noorse kroon in euro's om de precieze bedragen te weten: Noorwegen, Noorse kroon NOK in plaats van euro.

Sparen in Zwitserse franken

U kunt ook kiezen voor Zwitserse franken en dus sparen in Zwitserse francs, chf.

Veilig sparen bij buitenlandse bank in Nederland

In ons land zijn meerdere banken actief van buitenlandse herkomst. Veilig sparen doet u bij een buitenlandse bank die volledig onder het Nederlandse of Europese depositogarantiestelsel valt. Bekende buitenlandse banken zijn:

Turkse bankRussische bankBelgische bank
De Anadolubank.
De Credit Europe Bank.
The Economy Bank TEB.
De Yapi Kredi Bank.
De DHB Bank.
De Garanti Bank.
De AT Bank.Argenta.

Sparen bij de Amsterdam Trade Bank

De Amsterdam Trade Bank, AT Bank, is van Russische oorsprong. ATB sparen geeft een mooie rente. De AT bank valt immers 100% onder de Nederlandse garantie. U kunt kiezen uit de direct opneembare rekening of een spaardeposito.

DHB bank

De Turkse DHB bank geeft rente op de meerdere internetspaarrekening en spaardeposito's.

Lloyds bank Nederland

Lloyds bank Nederland is misschien wel de bekendste. Deze bank garandeert een bedrag van 100.000 euro per persoon.

Bigbank

Big bank is een Letse bank die bekend is om zijn spaardeposito's met een mooi depositorente, Bigbank

Conclusie veilig sparen bij een buitenlandse bank

Sparen bij een buitenlandse bank kan aantrekkelijk zijn. Denk ook bij een buitenlandse bank aan de bankgarantie. Het spreiden van uw geld over meerdere banken met een goede garantiestelling biedt u zekerheid. Zo kunt u veilig profiteren van de hoge spaarrente.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaarrente Credit EuropeSpaarrente Credit EuropeDe Credit Europe Bank, CE, biedt heeft in 2021 voor u een spaarrekening zonder voorwaarden. De internet spaarrekening ku…
Top deposito rente 2021Top deposito rente 2021Een top deposito in 2021 geeft tot 0,90% rente, een hoog rendement. Dat is veel meer rente dan de spaarrente op een gewo…
Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)De SNS Bank geeft niet alleen een hoge spaarrente in 2020, maar geeft u ook rente op uw betaalrekening. De SNS bank heef…
Bigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank is buitenlandse spaarbank waar u kunt sparen met een hoge spaarrente op een spaardeposito. U kunt zo met een dep…

Nog veiliger sparen door bankgarantieNog veiliger sparen door bankgarantieHet tumult bij de banken de laatste jaren is een hele goede reden om de bankgarantie, veilig sparen en het depositogaran…
Veilig sparen in België doet u zoVeilig sparen in België doet u zoNiet alleen een hoge spaarrente, maar ook veilig sparen tegen een hoge rente is belangrijk. Veel banken zijn goed uit de…
Reacties

Ingrid Woouterson, 06-11-2013
Door de lage rente en hoge inflatie overweeg ik mijn spaargeld op een buitenlandse bank te zetten. Bestaat er een vergelijkend overzicht van buitenlandse banken? Met garantieregeling? Reactie infoteur, 18-04-2020
Beste Ingrid Woouterson,
Bekijk altijd of een buitenlandse bank in Nederland veilig de hoogste rente biedt. Een aantal buitenlandse en Nederlandse banken met vergunning vindt u in het artikel:

https://financieel.infonu.nl/sparen/35990-hoogste-rente-sparen-bij-nederlandse-banken.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

C. Bastian, 07-10-2008
De FME heeft inmiddels ingegrepen bij Landsbanki.
http://www.fme.is/?PageID=581&NewsID=331 Reactie infoteur, 18-04-2020
Beste C. Bastian,
De gebeurtenissen volgden zich snel op in IJsland. Goed nieuws is wel dat de IJslandse kroon per heden is gekoppeld aan de euro. Dit zal een verdere waardedaling van de kroon moeten verminderen respectievelijk tegenhouden. Uiteindelijk heeft (bijna) iedereen al zijn geld teruggekregen.
Met vriendelijke groet,
Zeemeeuw

C. Bastian, 06-10-2008
Er is inderdaad meer aan de hand. Zie de verklaring die Geir Haarde, de premier van IJsland, vanavond heeft afgelegd.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/iceland/3147806/Financial-crisis-Full-statement-by-Icelands-prime-minister-Geir-Haarde.html Reactie infoteur, 18-04-2020
Beste C. Bastian,
Zeker.
Met vriendelijke groet,
Zeemeeuw

C. Bastian, 06-10-2008
IJsland is geen EU land. Moody's heeft Landsbanki op de Watchlist geplaatst ivm een mogelijke downgrade. De kredietbeoordelaars Fitch en S&P hebben vorige week hun ratings voor Landsbanki naar beneden bijgesteld. IJsland's Nationale Bank garandeert in totaal een bedrag aan spaargeld dat net zo groot is als 200% van IJsland's Binnenlands Bruto Produkt. De inflatie is torenhoog en de nationale munt daalt scherp in waarde ten opzichte van Euro en Dollar. IJslandse banken proberen op dit moment buitenlandse activa te verkopen, de regering overlegt met vakbonden om buitenlandse pensioeninvesteringen te herinvesteren in de IJslandse economie. Sommige bronnen spreken van een mogelijke melt-down van de IJslandse economie. Reactie infoteur, 18-04-2020
Beste C.Bastian,
IJsland is inderdaad geen EU land, maar heeft wel een zogenaamd Europees paspoort, om ondermeer in Nederland te bankieren.
Met vriendelijke groet,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 15-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.