Welke spaarrekening openen bij ABN AMRO?

Welke spaarrekening openen bij ABN AMRO? U vindt bij ABN AMRO meerdere interessante spaarrekeningen met een aantrekkelijke spaarrente. De keuze loopt uiteen van een variabele renterekening waarbij u elke dag geld kunt opnemen en bijstorten, tot een vermogensspaarrekening waarbij het verstandiger is om het geld een jaar te laten staan, omdat u dan meer rente krijgt. Er zijn meerdere vormen van direct sparen en natuurlijk kunt u termijnsparen op een termijndeposito of spaardeposito van ABN AMRO. Welke spaarrekening gaat u openen, waarvoor kiest u?

De spaarrekeningen van ABN AMRO


Sparen bij ABN AMRO

Spaarbank ABN AMRO kent meerdere rekeningen voor de spaarders. Het verschil in rekeningen zit vooral in de tijd dat het geld op de rekening moet blijven staan en de hogere rente die u kunt krijgen als u uw spaargeld wat langer op de rekening laat staan. ABN AMRO onderscheidt kort sparen, middellang sparen en lang sparen. De vermogensspaarrekening en een termijndeposito vallen vooral onder lang sparen:
  • Direct sparen is een vorm van kort sparen. Als u tussentijds geld opneemt, heeft dat geen gevolgen voor de rente op het nog uitstaande saldo. De rentevergoeding wordt per dag berekend.
  • Direct kwartaal sparen is middellang sparen. Als u binnen een kwartaal geld opneemt, ontvangt u alleen over het saldo dat het hele kwartaal op de rekening stond de hogere spaarrente en over de opnames een lagere rente.
  • De vermogensspaarrekening is een vorm van lang sparen. U krijgt de rente eenmaal per jaar uitgekeerd.
  • Een termijndeposito is ook een vorm van lang sparen. U kunt kiezen voor vijf jaar vast of tien jaar vast.

Een ander onderscheid is het verschil tussen een variabele rente en een vaste rente. Een vaste rente krijgt u op een termijndeposito, een variabele rente op alle andere spaarrekeningen van ABN AMRO.

Direct sparen

Bij direct sparen is uw spaargeld altijd opneembaar, maar een roodstand is natuurlijk niet toegestaan. De rente wordt dagelijks berekend op basis van het saldo aan het einde van de dag. Al deze dagrentes worden bij elkaar opgeteld en worden op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december van het jaar uitgekeerd. U kunt aanvullend kiezen voor automatisch sparen dat als voordeel heeft dat uw spaarsaldo automatisch aangroeit. Uiteraard kunt u deze spaarrekening beheren via internetbankieren. De spaarrekening direct sparen is de meest flexibele spaarrekening in het spaaraanbod van ABN AMRO.

Direct kwartaal sparen

Zoals de naam al aangeeft is de spaarrekening direct kwartaal sparen een kwartaalrekening. Ook hier bent u vrij in uw geldopnames, maar dan krijgt u minder spaarrente dan mogelijk is. De kwartaalspaarrekening heeft namelijk een spaarrente die uit twee delen bestaat: een basisrente en een bonusrente. De bonusrente telt alleen wanneer u het spaargeld een vol kwartaal op de spaarrekening laat staan. In andere gevallen krijgt u alleen de basisrente uitgekeerd.

De vermogensspaarrekening van ABN AMRO

De vermogensspaarrekening van ABN AMRO geeft een voor ABN AMRO begrippen hoge rente als u een vol jaar spaart op deze rekening. Er is een basisrente en een bonusrente. De basisrente krijgt u altijd uitbetaald, de bonusrente alleen na een heel jaar sparen. Deze rente is variabel. De rente wordt jaarlijks op 31 december op uw rekening bijgeschreven, eerder uitbetalen is alleen mogelijk als u uw rekening voortijdig opzegt.

Een termijndeposito van ABN AMRO

Een termijndeposito kenmerkt zich door de vaste rente, gedurende de hele looptijd van het deposito krijgt u een van te voren afgesproken rente. Dat is in een tijd dat de rente kan dalen een groot voordeel, bovendien heeft u naar een termijndeposito geen omkijken. Zodra de looptijd voorbij is, staat u voor de keuze wat u vervolgens met uw spaargeld gaat doen. U kunt kiezen voor een looptijd van vijf of tien jaar.

Een spaarrekening voor uw kind of kleinkind

De KinderToekomst spaarrekening kunt u openen voor voor kinderen tot 18 jaar. Dit is al mogelijk vanaf de 11e verjaardag. De rekening staat op naam van het kind en betaalt aan het kind uit zodra het achttien is geworden. Het is handig dat kind en kleinkind op deze manier straks over een mooie spaarpot kunnen beschikken.

Een spaarrekening openen

In de meeste gevallen is een spaarrekening eenvoudig online te openen. Bent u al klant bij ABN AMRO dan verloopt dit via het internetbankieren, bent u nog geen klant dan moet er eerst nog een identificatie plaatsvinden. Een spaarrekening openen zonder ook een betaalpakket aan te vragen is niet mogelijk. Voor welke spaarrekening u vervolgens zult kiezen is natuurlijk aan u. U kunt meerdere spaarrekeningen openen en ook weer sluiten wanneer u dat wilt. Uitzondering hierop is een termijndeposito, die kan niet zomaar worden beëindigd voordat de looptijd voorbij is.

De hoogste spaarrente najagen

Met de vermogensspaarrekening gaat de ABN AMRO de concurrentie aan met de spaardeposito’s van de kleinere banken. Bijkomend voordeel van deze spaarrekening is dat geld opnemen en geld bijstorten kinderlijk eenvoudig is en is toegestaan, terwijl dat bij een deposito's normaal gesproken niet mogelijk is. Als het al mogelijk is, moet u daarvoor in de meeste gevallen een boete aan de bank betalen. Verder is het natuurlijk de kunst om in de gaten te houden waar u de hoogste spaarrente kunt krijgen. Een spaarrekening openen is een fluitje van een cent. Niets houdt u tegen.
© 2017 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaarbank & de vermogensspaarrekening van ABN AMROSpaarbank & de vermogensspaarrekening van ABN AMRODe Vermogens Spaarrekening 2019 van ABN AMRO is interessant voor de trouwe spaarder die zijn geld een jaar laat staan te…
Spaarrente jaar vastSpaarrente jaar vastHet heeft zeker zin om uw spaarrente in 2022 een jaar vast te zetten, maar hoe doet u dat slim? In een periode van lage…
ABN AMRO heeft als spaarrekening Direct SparenABN AMRO heeft als spaarrekening Direct SparenDirect sparen bij ABN AMRO kan op vele manieren. Direct sparen, direct kwartaal sparen of pinsparen? ABN AMRO heeft hoof…
Internetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteInternetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteIs het in 2022 nog mogelijk om te sparen met hoge rente? De gewone internet spaarrekening is nog altijd aantrekkelijk va…

Is het slim om een deposito te openen als de rente laag is?Is het slim om een deposito te openen als de rente laag is?Als de rente op spaarrekeningen lange tijd laag is, gaan spaarders op zoek naar alternatieve spaarproducten die een hoge…
Is uw spaargeld wel gegarandeerd bij bankroet bank?Is uw spaargeld wel gegarandeerd bij bankroet bank?Gaat een bank bankroet, wat betekent dat dan voor uw spaargeld en vermogen? Uw spaargeld is niet altijd veilig bij de ba…
Bronnen en referenties
  • ABN AMRO
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 09-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.