Knab: bank voor sparen en spaardeposito

Knab: bank voor sparen en spaardeposito Knab is een hippe internetbank, zelfstandig en tegelijkertijd onderdeel van Aegon Bank. Met de bijbehorende bankgarantie van het depositogarantiestelsel dus. Met Knab beschikt u bovendien over vele digitale tools en pakketten. U kunt er sparen, betalen en altijd terecht voor financieel beheer en vermogensadvies. Het digitale dashboard is mooi en geeft u direct inzicht in uw situatie. Bovendien kunt u gebruik maken van alerts die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie, zoals bij rood staan op uw betaalrekening. Een bankrekening openen is eenvoudig bij deze bank en de spaarrente is er aantrekkelijk. De Knab bank heeft ook een zakelijke rekening voor zzp'ers en kleine ondernemers en geeft rente op de betaalrekening. Wilt u snel rente ontvangen, gebruik dan de rentecasher.

Knab voor particulieren en zakelijk een uitstekende bank


Wie is Knab bank?

Het woord Knab is het woord bank, maar dan andersom opgeschreven. Bovendien begint het wordt zo met een hoofdletter K wat aangeeft dat bij deze nieuwe bank de klant centraal staat. Niet zo zeer zijn de producten van de bank de producten die verkocht moeten worden, maar is uw financiële situatie het uitgangspunt. Op het digitale scherm, het dashboard, kunt u direct inzicht krijgen in uw financiële situatie. Ook inzicht in het geld en vermogen dat u bij andere banken hebt. Zo kunt u uw situatie snel verbeteren en waar nodig ook direct financieel advies inwinnen bij Knab.

De betaalrekening van Knab

U kunt bij deze bank niets doen zonder een betaalrekening en juist die betaalrekening levert de bank geld op. Ook de grootbanken brengen voor hun pakketten kosten in rekening. De winst van Knab zit niet in aantrekkelijke marges op de spaarrente, hypotheekrentes, ingewikkelde hypotheekproducten of verkeringen.

Sparen of spaardeposito

Bij Knab kunt u sparen op een direct opneembare rekening, een kwartaalrekening of een spaardeposito. De rente is aantrekkelijk genoeg (1 januari 2021):
  • Flexibel sparen met spaarrente van 0,04%;
  • Kwartaalsparen met een spaarrente van 0,06%,
  • Spaardeposito met een spaarrente van 0,25% voor vijf jaar vast.

De rentecasher gebruiken

Interessant is ook de nieuwe rentecasher bij flexibel sparen die inhoudt dat u de rente kunt laten uitbetalen wanneer u dat wilt. Daarmee is niet alleen uw geld direct opneembaar, maar ook de opgebouwde rente. Ook bij een spaardeposito bent u zelf aan zet in die zin dat u zelf de looptijd kunt kiezen. De maximale looptijd is vijf jaar en de minimale inleg bedraagt 1.000 euro. U krijgt voor het einde van de looptijd een alert. Het geld storten op sparen en het geld opnemen van uw spaarrekening verloopt via uw betaalrekening bij Knab.

Rood staan is toegestaan

Rood staan is toegestaan voor maximaal dertig dagen, maar alleen maar mogelijk als u voldoende saldo op andere rekeningen van de bank heeft. Daardoor is de debetrente relatief laag. Handig is weer de mogelijkheid van de alert bij rood staan die u zelf kunt instellen. U kunt ook aangeven dat u een roodstand automatisch vanuit uw spaarrekening wilt aanvullen.

Veilig sparen want Knab is onderdeel Aegon Bank

De Aegon Bank bezit alle aandelen van de nieuwe bank en Knab maakt gebruik van de banklicentie van Aegon Bank. Dat betekent dat uw geldt valt onder het depositogarantiestelsel van Aegon bank. U spaart dan veilig voor maximaal 100.000 euro per persoon. Op een en of rekening bedraagt de spaargarantie dus 200.000 euro. Het is dus een internetbank met een veilige achtervang. Overigens kunt u ook altijd direct bij Aegon Bank zelf sparen. Daar hebt u Knab niet voor nodig, maar dan mist u wel de mooie overzichtelijke informatie die Knab u wel geeft.

Knab bank zakelijk

In 2021 is naast het particuliere assortiment ook mogelijkheid geopend voor een zakelijke rekening voor zzp'ers en kleine ondernemers. Knab zakelijk is voor vele kleine ondernemers een uitkomst. U krijgt allerlei tools tot uw beschikking zonder overbodige opsmuk. Knab wijst u proactief op allerlei financiële voordelen die u kunt behalen. Zo is bekend dat nogal wat zzp-ers rente mislopen door hun geld op de de betaalrekening te laten staan tegen geen of een lage rente. Knab zakelijk komt met gerichte oplossingen. Samen met uw zakelijke betaalrekening kunt u ook zakelijk sparen (1 januari):
  • Flexibel sparen tegen 0,01% rente.
  • Kwartaal sparen tegen 0,02%.
  • Spaardeposito tegen 0,15%.

Wat kost een rekening bij Knab bank als online bank?

De kosten voor de zakelijke betaalrekening bedragen 6 euro per maand. De eerste 1.000 transacties per jaar zijn gratis.

Conclusie Knab bank, particulier en zakelijk

De vele tools van Knab maken bankieren bij deze bank tot een groot voordeel. U kunt hier zowel particulier als zakelijk betalen en sparen.
© 2012 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aegon flexibel sparen  internetsparen met hoge renteAegon flexibel sparen internetsparen met hoge renteEen spaardeposito of de flexibel sparen rekening van Aegon bank is vaak sparen tegen een hoge spaarrente. Flexibel spare…
Sparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen bij Aegon kan via de rekening flexibel internet. Deze spaarrekening geeft u een spaarrente die ook nog eens flexi…
Zakelijk sparen 2020 tegen de hoogste renteZakelijk sparen 2020 tegen de hoogste renteZakelijk sparen doet u in 2020 tegen een hoge spaarrente. Er zijn een aantal interessante zakelijke rekeningen voor onde…
Sparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2020 voor e…

Slim sparen loont: een paar tipsSlim sparen loont: een paar tipsSparen is een nationale sport in Nederland. Per dag zetten Nederlanders 83 miljoen euro weg op hun spaarrekening. In tot…
Hoe kun je bruto geld sparen?Hoe kun je bruto geld sparen?Het gaat economisch minder en geld heb je niet echt voor handen. Om toch een klein kapitaal op te kunnen bouwen kun je d…
Bronnen en referenties
  • Knab bank
Reactie

J. Verkerk, 14-01-2016
Ik wil alleen sparen bij knab bank, is dat mogelijk? Reactie infoteur, 11-07-2020
Beste J. Verkerk,
Flexibel Sparen is onderdeel van het Plus pakket ( 5 per maand) of Premium pakket ( 7,50 per maand).
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 17-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.