Lenen zonder toetsing

Lenen zonder toetsing Kredietaanbiedingen voor lenen zonder toetsing van geldgevers die uw kredietwaardigheid bij BKR niet natrekken, ze zijn er genoeg. Maar een hoger kredietrisico vertaalt zich uiteraard in een hogere rente en lagere leenbedragen. Wie niet gescreend wil worden, moet daarvoor een dure prijs betalen.

Lenen zonder toetsing heeft zijn prijs

Consumenten die willen lenen zonder toetsing en die op zoek gaan naar een kredietverstrekker die geld uitleent zonder BKR-toetsing, zouden moeten bedenken dat niemand in het leven zomaar iets schenkt. Alles heeft zijn prijs! Kredietverlening is geen naastenliefde.

Slogans als "lenen zonder rente", "lenen zonder aflossing" ,"lenen met BKR " en "krediet voor iedereen ", het zijn allemaal typische lokaanbiedingen. Wie al insolvent is, krijgt ook van de woekeraars geen geld meer. En wie als wanbetaler bekend staat, kan de fout beter bij zichzelf zoeken en niet in het financiële systeem.

Maar het is een feit dat malafide geldschieters in geval van een twijfelachtige kredietwaardigheid eerder geld lenen dan de traditionele huisbanken. Maar wie al bankroet is, krijgt ook van hen niets meer.

Lening aanvragen met BKR-notering

Er zijn verschillende redenen waardoor het geld op kan raken. Verlies van baan, echtscheiding, borg staan voor een ander of onvoorziene schadeclaims, het kan je liquiditeit allemaal erg schaden. En in tijden van nood doen we dingen die we anders nooit in overweging zouden nemen. Als we krap bij kas zitten, komen we tot de meest verbazingwekkende ideeën. Meestal bieden die geen uitweg want ze maken de financiële situatie alleen maar erger.

Vaak wordt dat ook wel door de omstandigheden in de hand gewerkt. Als zich eenmaal donkere wolken boven je banksaldo hebben samengepakt, word je vaak aan je lot overgelaten: een lening aanvragen heeft dan doorgaans weinig zin meer. De bank verleent je geen lening meer. Integendeel, men meldt je betaalachterstanden zelfs bij het BKR zodat je ook elders geen krediet meer krijgt. En juist op met moment dat je aan opgeven denkt, valt je oog bijvoorbeeld op die krantenadvertentie over de flitslening .

Lenen zonder toetsing geen vrijbrief voor wanbetalers

Als een geldzoekende uit eigen beweging en actief op zoek gaat naar een lening zonder BKR-toetsing, dan moet in de regel van een slechte kredietwaardigheid worden uitgegaan. Het uitvalpercentage van dergelijke leningen is zeer hoog. Weliswaar bestaan er methoden om uitstaande termijnen op dergelijke BKR-vrije leningen volledig te innen, maar daarover praat de branche liever niet. Voor slechte betalers kan het zeer onaangenaam worden als zij een lening zonder BKR-toetsing opnemen bij een niet-bonafide kredietinstelling.

In de meeste gevallen zijn dit soort woekeraars dubieuze figuren die u schandelijk hoge rentepercentages in rekening brengen en met onvoorstelbare pressiemiddelen, imponerende praktijken en wetsinbreuken hun schulden telkens weer weten te verhalen.

Welk alternatief bij afgewezen kredietaanvraag?

Wijst uw huisbank een kredietaanvraag af, zoek dan eerst naar de redenen daarvan. Interessante alternatieven kunnen ook worden gevonden op het internet, bijvoorbeeld bij online-banken. Ze zijn flexibeler dan de traditionele banken en wegen niet elke BKR-notering op een gouden schaaltje. Achter dergelijke instituten staan de grootste financiële dienstverleners ter wereld; het gaat dan ook om serieuze aanbieders. Vergeet de woekeraars en vergelijk in plaats daarvan het kredietaanbod op het internet.
© 2010 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat houdt de BKR toetsing precies in?Wat houdt de BKR toetsing precies in?Meestal wordt er een BKR toetsing gedaan door de kredietverstrekker als je een nieuwe lening wilt afsluiten. Wat houdt d…
Geld lenen: lenen zonder BKR toetsing - Let op!Geld lenen: lenen zonder BKR toetsing - Let op!Met een BKR registratie kun je wel geld lenen. Geld lenen zonder BKR toetsing kan ook. Het gaat alleen op een andere man…
Lenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderLenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderNederlanders die in België geld willen lenen, kunnen dit doen om meerdere redenen. Eén daarvan is om niet bij het BKR ge…
Snel geld lenen zonder BKR toetsing. Let op!Snel geld lenen zonder BKR toetsing. Let op!Snel geld lenen zonder BKR toetsing, waar let je op? Bij aanbieders als Reddingsgeld, Vliegend Geld, Instantlening en Ex…

Met schulden profiteren van inflatieMet schulden profiteren van inflatieProfiteren leners van inflatie? Die vraag hoor je steeds vaker, vooral nu het huidige monetaire beleid van centrale bank…
Krediet zonder rente, bestaat dat?Krediet zonder rente, bestaat dat?Nauwelijks een consument doorziet vandaag de dag nog de verschillende mogelijkheden van financiering. Ondanks het grote…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 31-10-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.