Motorlening afsluiten

Motorlening afsluiten Een nieuwe motor of auto kopen? Dan is dat ook het juiste moment om een goede en passende lening af te sluiten. Dat wil zeggen een lening die niet te duur is. De rente staat laag. Een motorlening hoort bij de aankoop van een nieuwe motor. Let op de maandelijkse lasten. Die zijn bij een doorlopend krediet voor de motor een stuk lager dan bij een persoonlijke lening. Ik geef u een rekenvoorbeeld van de kosten van een lening. Betaal dus niet te veel voor uw lening en kies voor een aflopend krediet. Uw inkomen bepaalt of er een kredietlimiet is. Tip: Onderhandel eerst over de prijs van de motor en daarna pas over de motorlening. Zo voorkomt u dat een goedkope lening duur wordt gemaakt doordat u geen korting krijgt op de prijs van de motor of dat u te weinig krijgt voor uw ingeruilde motor. Bekijk ook hoe lang uw motor mee gaat om de de looptijd van de lening daarop te kunnen afstemmen.

Hoe een motorlening of autolening afsluiten

Net zoals de autolening voor een auto zijn er zijn speciale motorleningen waarmee u de motor op afbetaling kunt kopen. De dealer van de motor heeft vast een goede motorlening in de aanbieding zonder dat u een aanbetaling hoeft te doen, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Financiering zonder dealer

Maar er allerlei manieren om voor de financiering zorg te dragen. Ook zonder de dealer. Dat betekent dus dat u de financiering van de motor niet per se bij de verkoper hoeft te regelen. Het kan wel, maar hoeft niet. Bij de motorlening van de dealer dient de motor als onderpand. Dat wil zeggen dat zolang de motor nog niet volledig is terug betaald de dealer aanspraak kan maken op de motor. Velen vinden dit niet prettig en zoeken een andere financiering. Wat u ook doet, vraag altijd wat de voorwaarden van de dealer zijn, wat het u maandelijks gaat kosten en vergelijk dit met de resultaten die u op internet kunt vinden. Dan kunt u veel eenvoudiger kiezen wat voor u de beste lening is en misschien ook nog eens afdingen bij de verkoper of alsnog bij hem een goedkopere lening krijgen. Maak zo de motorlening een betaalbare lening. Spreek af in welke termijnen u afbetaald. Dat kan maandelijks zijn, per kwartaal of halfjaarlijks.

Een persoonlijke lening om de motor te betalen is goedkoper

Kies anders bijvoorbeeld voor een persoonlijke lening bij een bank of een andere aanbieder van krediet. U betaalt maandelijks de rente en aflossing, zonder dat uw motor het onderpand is. Zo loopt de lening langzaam af. Het prettige van deze vorm van lenen is dat de motor na een aantal jaren volledig is afgelost. U weet van tevoren wanneer dat zal zijn en u weet van te voren wat de motor u maandelijks gaat kosten. U bepaalt zo zelf hoe lang u over de afbetaling van de motor wilt doen. Verstandiger is het om niet een te lange looptijd te kiezen, omdat een motor ook niet eeuwig mee gaat, maar door een langere looptijd van de lening te kiezen kunt u er wel voor zorgen dat de lening betaalbaar wordt. U kunt de lening op uw persoon afstemmen.

Wat bepaalt de hoogte van de maandelijkse lasten?

De maandelijkse lasten worden bepaald door de hoogte van de lening, de aflossing die u moet betalen, de looptijd van de lening en natuurlijk de rente. Zodra u weet hoeveel de motor gaat kosten kunt u op verschillende sites van aanbieders van leningen gaan berekenen of een lening voor de motor voor u betaalbaar is. Door de leningen onderling te vergelijken kunt u eenvoudig een paar kredietverstrekkers uitzoeken die een aantrekkelijke lening aanbieden. Is het allemaal toch wat duur dan hebt u nog twee instrumenten in handen, namelijk de prijs van de motor en de duur van de lening. U kunt zo passen en meten.

Offerte voor motorlening aanvragen

Vraag altijd meerdere prijsoffertes voor een motorlening aan met daarin hoeveel u kunt ontlenen, de looptijd van de lening, het soort motor en de cc en of het om een nieuwe motor gaat of een tweedehandsmotor. Sommige banken lenen tot 110 % van de prijs van de motor. Meer dan u nodig hebt, maar tegelijkertijd hebt u zo wat extra geld achter de hand.

Doorlopend krediet voor de motor afsluiten

Soms wilt u niet passen en meten maar een ruimere lening afsluiten, waaruit u ook de motor kunt betalen. In dat geval kunt u het beste kiezen voor een doorlopend krediet. Dit krediet geeft heeft als nadeel dat de rente variabel is, maar als groot voordeel dat een veel langere looptijd wordt gehanteerd, omdat u minder aflost. Ook dit kan een handige manier zijn om de motorlening betaalbaar te houden.

rekenvoorbeeld van de maandelijkse lasten van een motorlening

Een persoonlijke lening van 40.000 euro zal maandelijks grofweg 700 euro kunnen kosten, terwijl dat bij een doorlopend krediet eerder 400 euro zal zijn. Dat scheelt dus nogal in de kosten.

Conclusie motorlening afsluiten

Een motor is echt een genot. De echte liefhebber weet dat en dan wilt u zich geen onnodige zorgen maken over de financiering. Bekijk dan de mogelijkheden voor een goedkope motorlening eens op internet en houd rekening met de tips die ik u gaf. Zo sluit u de goedkoopste lening voor uw motor af.

Lees verder

© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld lenen: Consumptief kredietGeld lenen: Consumptief kredietEr zijn verschillende manieren om geld te lenen, waaronder het afsluiten van een consumptief krediet. Het krediet is voo…
Snel geld lenen  consumptief kredietSnel geld lenen consumptief kredietWanneer je geld nodig hebt om zaken of diensten voor alledaags gebruik aan te schaffen, kun je een consumptief krediet a…
Doorlopend kredietDoorlopend kredietBij het lenen van geld zijn altijd diverse mogelijkheden. Je kunt geld lenen middels het afsluiten van een hypotheek, ma…
Wat is woz krediet?Het WOZ krediet is een lening die het beste te vergelijken is met een doorlopend krediet. Een belangrijke voorwaarde voo…

Particulieren lenen van particulierenParticulieren lenen van particulierenKredietplatforms op het internet brengen particuliere aanbieders van krediet en kredietzoekenden bij elkaar. Het ontstaa…
Snel geld lenen met de kredietovereenkomstSnel geld lenen met de kredietovereenkomstSnel geld lenen met een kredietovereenkomst, hoe doet u dat? Een flitslening, flitskrediet, lening, krediet of minilenin…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 02-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.