Geld lenen: Creditcard schuld aflossen

Zeven eenvoudige regels om geld te besparen, de schuld van de creditcard minimaal te houden en de creditcard stress te laten verdwijnen. Wanneer de maandelijkse afrekening van de creditcard is geweest en de restant schuld zichtbaar wordt, schiet menigeen weer in de stress. Hoe voorkom je de hoge schuld waarover je schijnbaar geen controle hebt? En hoe los je deze af?

1. Beperk Het Gebruik

De eerste regel is dat de creditcard niet meer gebruikt mag worden, behalve in bepaalde situaties. Stop de kaart goed weg, zodat het moeite kost om hem te pakken. Alleen voor noodgevallen en voor vakanties mag de kaart worden gebruikt. En op vakanties geldt de regel dat de kaart alleen mag worden gebruikt in geval van nood.

2. Zorg Voor 1 Creditcard

De tweede regel is dat 1 creditcard meer dan voldoende is. Zorg ervoor dat de tweede en eventueel derde kaart zo snel mogelijk wordt afgelost en opgeheven. Verlaag daarnaast de kredietlimiet tot de laagst mogelijke variant. Vaak is dat 1.500. Dit is meer dan voldoende in geval van nood.

3. Automatisch Betalen

Zorg ervoor dat het automatisch betalen iedere maand soepel verloopt. Stel het automatisch betalen zo in dat in ieder geval het minimum bedrag wordt afgelost plus tien of twintig euro. Meer uitgeven dan kan gaat niet, maar iets extra's aflossen op het minimum bedrag zorgt ervoor dat de schuld sneller verdwijnt.

4. Extra Aflossingen

De derde regel zegt dat je het minimum en iets extra's moet aflossen. Deze vierde regel gaat een stap verder. Hier gaat het om een aanzienlijke extra aflossing. Plaats een spaarpot ergens in huis en stop daar iedere week, aan het eind van de week het restant geld uit alle portemonnees in. Aan het eind van de maand stort je dit op je bankrekening om de schuld op de creditcard af te lossen. Alle beetjes helpen. Bovendien helpt deze manier vooral om het stressniveau te verlagen.

5. Extra Sparen

Door extra te sparen kan er meer worden afgelost op de schuld. Neem bijvoorbeeld zelf brood mee naar het werk, koop minder tussendoortjes, kook meer zelf in plaats van te laten bezorgen of uit eten te gaan. Het geld dat zo overblijft reserveer je voor de aflossing op de creditcard schuld. Als je dit een tijdje doet zul je merken dat er veel geld valt te besparen.

6. Bankzaken

De zesde regel gaat in op vaste gewoonten. De spaarpot waarin langzaamaan veel geld komt moet periodiek naar de bank worden gebracht. Het doel van het bank bezoek is om de schuld op de creditcard ermee af te lossen. Doe dit bijvoorbeeld een keer in de maand op een maandagochtend. Maak hier een vaste gewoonte van. Naarmate het bank bezoek toeneemt daalt de schuld.

7. Creditcard Aanbiedingen

Regelmatig bellen callcenters met de meest geweldige creditcard aanbiedingen, vaak in een combi pakket van een bankpas met een creditcard. Ga hier in geen geval op in. Weiger alle aanbiedingen. Het doel van de (telefonisch) verkoper is om geld te verdienen aan het product dat wordt aangeboden.

Bij het opvolgen van deze regels daalt de creditcard schuld. De regels zijn ook toepasbaar op het rood staan bij de bank. Zorg er dan voor dat de limiet voor roodstaan wordt opgeheven. Geef nooit meer uit dan er binnenkomt iedere maand!
© 2010 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Ambtenarenlening, goedkoop geld lenenDe Ambtenarenlening, goedkoop geld lenenEen ambtenarenlening afsluiten kan als je (semi-) ambtenaar bent of je partner dat is. Je kunt goedkoper geld lenen als…
Creditcard aflossen met leningCreditcard aflossen met leningDe creditcard is superhandig om mee te betalen, maar vaak ontstaat er ook een lening op basis van de creditcard. De cred…
Voor- en nadelen van een prepaid creditcardVoor- en nadelen van een prepaid creditcardDe prepaid creditcard is anno 2014 een steeds wijder verspreid begrip. De prepaid creditcard is een creditcard met iets…
Creditcard: kosten & renteCreditcard: kosten & renteDe creditcard is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Betalen in restaurants, in winkels of bij het bestellen van t…

Lenen bij het KruidvatLenen bij het KruidvatHet is sinds het begin van 2010 weer mogelijk om een lening af te sluiten via het Kruidvat. Niet iedereen is daar blij m…
Geld lenen: Lening bij familie kennissen, P2P LenenIn tijden van economische crisis ontbreekt vaak de financiële ruimte om een lening aan te gaan met een hoge rente. Lenen…
Jozzie (244 artikelen)
Laatste update: 07-09-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.