De Ambtenarenlening, goedkoop geld lenen

De Ambtenarenlening, goedkoop geld lenen Een ambtenarenlening afsluiten kan als je (semi-) ambtenaar bent of je partner dat is. Je kunt goedkoper geld lenen als ambtenaar bij bepaalde financiële instellingen. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende financiële producten die zijn te herleiden tot twee hoofdcategorieën: een lening of een (doorlopend)krediet. Een ambtenarenlening is vaak af te sluiten tegen lagere rentetarieven.

Wat is een ambtenarenlening?

Als je (semi-) ambtenaar bent of je partner is dat dan kun je goedkoper geld lenen. Ook is het mogelijk om bestaande leningen over te sluiten waardoor je veel geld kunt besparen. Je kunt goedkoper geld lenen om dat ambtenaren over het algemeen baanzeker zijn en betrouwbare klanten als het gaat om terug betalen van de lening of het krediet. Hierdoor kan tegen een lager tarief een lening of krediet worden verstrekt.

Ambtenarenlening in welke vorm?

Bij het afsluiten van een ambtenarenlening kun je kiezen uit verschillende financieringsvormen. Het bestedingsdoel bepaalt voor een groot deel de financieringsvorm die het beste bij de lening past. Je kunt kiezen uit:
  • een doorlopend krediet
  • een rentekrediet
  • een persoonlijke lening
  • een autofinanciering
  • een postorder krediet
  • een creditcard

Doorlopend krediet afsluiten

Als je kiest om een doorlopend krediet af te sluiten dan kies je voor een flexibel krediet waarover je alleen rentekosten betaalt als je geld opneemt. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet bepaal je wat de limiet (tot welk bedrag je mag opnemen) wordt. Ook spreek je dan gelijk af welk maand bedrag aan rente en aflossing je gaat terug betalen. Je hoeft alleen maar te betalen voor het opgenomen krediet. Uiteraard kun je extra aflossen waarvoor geen boete in rekening wordt gebracht. Het rentepercentage dat moet worden betaald over het geleende geld is variabel en wisselt iedere maand.

Rentekrediet afsluiten

Een rentekrediet afsluiten kan als je niet wilt aflossen maar alleen rente wilt betalen. Daar waar je bij het doorlopend krediet verplicht bent om af te lossen hoeft dit bij het rentekrediet niet. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je wilt aflossen. Het rentekrediet is in dit opzicht dus nog flexibeler dan het doorlopend krediet.

Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening afsluiten geeft de zekerheid van een vast maandbedrag en een vaste looptijd van de lening. Als je van zekerheid houdt dan past een persoonlijke lening goed bij je. Je weet immers precies waar je aan toe bent. Vaak moet je wel een boete betalen als je meer wilt aflossen dan is afgesproken.

Autofinanciering afsluiten

Deze vorm van financiering lijkt veel op een persoonlijke lening. Je betaalt een vast maandbedrag met een vaste looptijd. Zo weet je precies waar je aan toe bent. De lening wordt afgestemd op de levensduur van de auto, zodat je niet nog met een lening schuld zit als de auto is versleten. Anders dan bij huurkoop ben je gelijk eigenaar van de auto.

Postorder krediet afsluiten

Dit krediet heeft de vorm van een doorlopend krediet. Je koopt iets en betaalt dit in termijnen terug. Soms is het ook mogelijk om voor een maximum bedrag spullen te kopen die je weer in termijnen terug moet betalen. Als je een deel hebt terugbetaald dan kun je het krediet opnieuw gebruiken om weer spullen te kopen. Deze kredietvorm is relatief duur vanwege de hogere rente.

Creditcard afsluiten

Met een creditcard kun je vrijwel overal betalen. Een creditcard heeft een maximale limiet. Je kunt tot aan dat bedrag uitgaven doen. De creditcard schuld betaal je in termijnen terug, maar kun je ook in een keer terug betalen. Dit lijkt op een doorlopend krediet. Ook ben je vaak een vast bedrag per jaar verschuldigd voor het in bezit hebben van de creditcard. De rente die je betaalt over de uitstaande schuld is hoger dan bij bijvoorbeeld een persoonlijke lening.
© 2011 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Via de media worden wij als consument aangespoord om geld te lenen voor grote uitgaven. Kredieten zijn er ook in meerder…
Goedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenen is een keuze. Snel geld lenen kan bij aanbieders van geld zoals Ferratum. Extra krediet door go…
Bestaat goedkoop geld lenen?Geld lenen, iedereen krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken. Het nadeel zijn alleen de torenhoge rentes die je va…

Geld verdienen met een lening bij DUOGeld verdienen met een lening bij DUOHet is goed mogelijk om geld te verdienen door een lening af te sluiten bij DUO. DUO biedt aan studenten de mogelijkheid…
Lenen bij de StadsbankLenen bij de StadsbankVoor mensen die niet veel geld te besteden hebben is het mogelijk om geld te lenen bij de Stadsbank. De meeste grote gem…
Bronnen en referenties
  • www.ambtenarenlening.nl
Jozzie (244 artikelen)
Gepubliceerd: 08-06-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.