Verbouwingslening MoneYou: snel online geregeld

Verbouwingslening MoneYou: snel online geregeld U zoekt naar een manier om een verbouwing aan uw eigen woning te financieren. In dat geval zou de verbouwingslening van MoneYou een goede optie kunnen zijn. Een groot voordeel is dat u online snel een verbouwingslening kunt aanvragen en als de aanvraag akkoord is, staat het geld binnen twee dagen op de rekening zodat u snel aan de slag kunt met verbouwen. Ook flexwerkers kunnen hier terecht.

Online geld lenen voor de verbouwing


MoneYou is van ABN AMRO

MoneYou is de volle dochter van ABN AMRO en gevestigd in Amsterdam. U kunt hier sparen, een hypotheek afsluiten maar ook uw verbouwing financieren. Uiteraard gaat alles online, zodat uw lening snel vanuit uw huis kan worden geregeld.

Wat is een verbouwingslening?

Een verbouwingslening is een variant van de persoonlijke lening waarbij de bestemming van het geld vast staat: u gaat het geld gebruiken voor de verbouwing van uw eigen woning, dat wil zeggen de woning waarin u woont en waarvan u de (mede-)eigenaar bent. De verbouwingslening is niet voor de verbouwing of aanpassing van een huurwoning.

Looptijd en rente verbouwingslening MoneYou

U kunt minimaal 10.000 en maximaal 50.000 lenen voor de verbouwing. De looptijd en aflostijd van de lening bedragen tussen de 10 en 15 jaar. Kiezen voor een langere looptijd betekent langer profiteren van een lage rente en een lagere aflossing per maand. Dat wil niet zeggen dat u per se 15 jaar aan de lening vastzit, want u kunt gedurende de looptijd van de lening extra aflossen en zo de aflostijd van de lening zelf verkorten.

De rente van de verbouwingslening

Als u een lening aanvraagt is de rente uiteraard een momentopname, op 9 augustus 2020 bedraagt de rente bij een looptijd van 180 maanden (15 jaar) 5,5%. Rentepercentage en looptijd van de lening staan daarmee vast. Zo kent u ook uw maandtermijnen. Eenmaal afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen, zoals bijvoorbeeld bij een doorlopend krediet wel nogelijk is. Overigens biedt de bank ook een doorlopend krediet aan, maar dat is een lening met andere voorwaarden. Bij een doorlopend krediet is bijvoorbeeld de rente variabel en staat de looptijd van de lening niet op voorhand vast. Bij een doorlopend krediet staat ook niet vast waaraan u het geld zult uitgeven, bij de verbouwingslening is dat wel het geval.

Wie kan een verbouwingslening aanvragen?

Iedereen tussen de 21 jaar en maximaal 59 jaar kan een verbouwingslening aanvragen en daarmee de eigen woning verbouwen. Ook personen met een tijdelijk contract worden toegelaten.

Is de rente van een verbouwingslening fiscaal aftrekbaar

Ja de rente die u betaalt om een verbouwing aan de eigen woning te financieren wordt gezien als hypotheekrente en is daarmee fiscaal aftrekbaar bij uw belastingaangifte inkomstenbelasting en voorlopige aanslag inkomstenbelasting.

Hoe vraagt u de verbouwingslening aan?

De verbouwingslening vraagt u online aan. Doe een aanvraag voor een bepaald bedrag met een gekozen termijn en u krijgt een aanbod te zien. Als u met het aanbod akkoord gaat, wordt u om een aantal persoonlijke gegevens gevraagd en kunt u de gevraagde documenten uploaden. De aanvraag wijst zich online eigenlijk vanzelf. Daarna vindt er bij MoneYou intern een (automatische) beoordeling plaats. Is de aanvraag akkoord, dan kunt u vervolgens snel over het bedrag van de lening beschikken. In de regel gaat MoneYou uit van twee werkdagen. Komt u er toch niet uit of hebt u nog vragen, dan kunt u altijd ook contact opnemen met de klantenservice van MoneYou.
© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verbouwingslening aftrekbaar: klushuisVerbouwingslening aftrekbaar: klushuisSlim een verbouwing financieren, willen we allemaal wel, maar hoe gaan we dat aanpakken? Is een verbouwingslening fiscaa…
Spaarrente MoneYouSpaarrente MoneYouMoneYou heeft voor u een gratis spaarrekening en de MoneYou Go app. MoneYou is een volle dochter van ABN AMRO. U kunt oo…
MoneYou en depositogarantiestelselMoneYou en depositogarantiestelselHoe valt MoneYou onder het depositogarantiestelsel in 2020 en hoe is uw spaargeld of spaardeposito bij deze bank gegaran…

Geld lenen: Creditcard schuld aflossenZeven eenvoudige regels om geld te besparen, de schuld van de creditcard minimaal te houden en de creditcard stress te l…
Nominale vs effectieve renteNominale vs effectieve renteAangezien banken winst moeten maken, lenen ze hun geld niet voor niets uit. Daarom wordt periodiek rente in rekening geb…
Bronnen en referenties
Reactie

Ionita Heinze, 10-12-2012
Gaarne wil ik weten of men ook in staatsobligaties kan beleggen via de MoneyYou rekening? Reactie infoteur, 09-08-2020
Beste Ionita Heinze,
Neen dat kan niet.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 09-08-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.