Zakelijke lening, alles over zakelijk geld lenen!

Het kan voorkomen dat je als (startende) ondernemer op een gegeven moment extra financiering nodig hebt. Om extra krediet te krijgen kun je een zakelijke lening aanvragen bij bijvoorbeeld de rabobank. Het is echter wel verstandig om bij meerdere banken, zakelijke leningen te vergelijken. Maar hoe kun je nu een goede zakelijke lening afsluiten met een lage rente?

Zakelijke lening met de laagste rente

Wanneer je zakelijk snel geld wilt lenen ga je automatisch op zoek naar een zakelijke lening met een zo laag mogelijk rentepercentage. Alhoewel dit vrij logisch is, bestaat er een grote kans dat je uiteindelijk toch meer kosten hebt. Als je een zakelijke lening gaat afsluiten is het dus zeer verstandig om zakelijke leningen te vergelijken en daarnaast de voorwaarden van elk zakelijk krediet door te nemen.

Aan welke eisen moet je voldoen om zakelijk geld te kunnen lenen?

Als ondernemer moet je kunnen voldoen aan de eisen die banken stellen bij het afsluiten van een zakelijke lening. Wanneer hier niet aan voldaan wordt dan bestaat de kans dat de bank geen zakelijk krediet wil verstrekken. Anderzijds kan het zijn dat de bank wel een zakelijke lening biedt maar dan met een veel hogere rente. Alhoewel banken tegenwoordig voorzichtiger zijn en zo min mogelijk risico willen nemen is het niet onmogelijk om als startende ondernemer zakelijk geld te lenen bij de bank. Om gemakkelijk in aanmerking te komen voor een zakelijk krediet is het noodzakelijk dat je:
  • een schoon BKR verleden hebt
  • bereidt bent om je huis of bedrijf als onderpand te geven bij een grote zakelijke lening
  • kunt aantonen door bewijzen en feiten dat je in staat bent om de financiering af te kunnen lossen

Wanneer je aan deze eisen kunt voldoen is de kans groot dat de bank je een lening verstrekt.

Zakelijke lening afsluiten

Wanneer blijkt dat je aan de eisen kunt voldoen dan kun je kijken welke zakelijke lening voor jouw geschikt is. Hier word ook rekening gehouden met het volgende:
  • betreft het een kleine startende onderneming, een middelgrote onderneming of bijvoorbeeld een zeer succesvolle onderneming die extra financiering nodig heeft om door te kunnen groeien?
  • de hoogte van het zakelijk te lenen bedrag bepaald onder andere de rente bij een zakelijke kredietverlening. Dit is ook bij een particuliere lening het geval en eigenlijk vanzelfsprekend
  • de looptijd van het af te lossen bedrag inclusief rente
  • de aflosperiode. Aflossing is meestal mogelijk per maand, kwartaal of zelfs een ander afgesproken termijn. (Vraag ook of er een mogelijkheid bestaat om de betaling tijdelijk 'stop' te zetten, indien daar behoefte aan is)

Zakelijke kredietbescherming

Mocht het zo zijn dat je een vrij grote zakelijke lening wilt afsluiten dan is het misschien verstandig om te kijken of je jezelf kunt verzekeren als er 'moeilijke tijden' komen, zodat je niet in de problemen raakt.

Zakelijk lenen met BKR

Er zijn tegenwoordig wel kredietverstrekkers waarbij je zakelijk geld kunt lenen met een BKR-codering, maar uiteraard tegen een bijzonder hoge rente. Het is dan ook alleen aan te raden als je de financiering echt nodig hebt en zeker bent van je zaak dat je dit ook makkelijk kunt aflossen.

Geld lenen zonder BKR zelfs niet mogelijk?

Het kan voorkomen dat je zelfs zonder BKR-codering geen zakelijke lening kunt afsluiten, omdat je simpelweg niet aan de eisen van een bank voldoet. Bestaat er dan helemaal geen mogelijkheid om een lening af te sluiten? Jawel, zelfs dan zijn er ook mogelijkheden. Informeer bij diverse banken naar een 'Borgstellingskrediet' en de mogelijkheden hiervan. Wellicht kun je op deze manier wel een zakelijke lening afsluiten. Let ook hier op de voorwaarden en of je in staat bent het geleende bedrag inclusief rente af te lossen binnen een van tevoren bepaald termijn.
© 2010 - 2024 Infoteur77, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zakelijke lening afsluitenZakelijke lening afsluitenAls je ondernemer of startende ondernemer bent, dan kan het voorkomen dat je opeens geld nodig hebt. Je kunt er dan voor…
Zakelijk krediet: Mogelijkheden voor zakelijke financieringZakelijk krediet: Mogelijkheden voor zakelijke financieringWanneer je een geweldig idee hebt voor het starten of overnemen van een bedrijf, heb je meestal een zakelijk krediet nod…
Erfbelasting - schenken door leningen aan kinderenErfbelasting - schenken door leningen aan kinderenAls instrument om vermogen over te hevelen naar de volgende generatie bestaan er een aantal mogelijkheden. De uitdaging…

Wat houdt schuldsanering in?Nederlanders die schulden hebben waarvan ze de terugbetaling niet kunnen verrichten kunnen in aanmerking komen voor een…
Lenen van een klein bedragLenen van een klein bedragEen klein bedrag lenen was nog nooit zo gemakkelijk en daardoor ook nooit zo verraderlijk als nu. Vergeet minimale bedra…
Infoteur77 (3 artikelen)
Laatste update: 19-04-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.