Defam: met spoed een goede lening

Defam: met spoed een goede lening Bij Defam is vrijwel direct duidelijk of je de gevraagde lening kunt krijgen. Wie met spoed geld wil lenen kan dus ook daar eens kijken. Eenmaal akkoord, dan staat het geld ook snel op je rekening. Een kleine lening kan, maar je kunt als geldreserve ook kiezen voor een flexibele lening die nog meer mogelijkheden biedt. Ter vergelijking kun je ook eenvoudig en snel een paar honderd euro lenen als flitslening bij Ferratum, maar die rente zal in de meeste gevallen hoger zijn dan bij Defam het geval is. Bovendien kun je je lening bij Defam over een langere periode uitsmeren dan bij een snelkrediet het geval is. Ook kun je een lening voor je woning afsluiten, de woonlening.

Geld lenen bij Defam


Wie is Defam

Defam is een merk van ALFAM en ALFAM is weer voor 100% een dochter van de grootbank ABN AMRO. Defam is een specialist in verantwoord geld lenen. Daarom maakt de geldverstrekker het je ook gemakkelijk om zelf na te gaan wat er aan extra geld mogelijk is. Is er spoed, dan weet je snel waar je aan toe bent. Je kunt uit drie leningen kiezen:
  • Een persoonlijke lening.
  • Een flexibele lening.
  • Een woonlening.

Met spoed geld lenen via flitslening

Defam leent ook kleinere bedragen uit, maar zoek je met spoed wat extra geld, omdat je wat geld tekort komt en een paar dagen of een maand wil overbruggen, dan kunnen andere aanbieders je wellicht verder helpen. Bekend is bijvoorbeeld de snelle flitslening van Ferratum. Bij Defam hoeft het ook niet per se om grote bedragen te gaan, maar in de praktijk blijkt vaak wel dat een kleine lening relatief duurder is. Niet onlogisch want voor het regelen van een kleinere lening moeten meestal dezelfde stappen worden gezet als bij een grotere lening. Overigens kan de flexibele lening van Defam ervoor zorgen dat je snel geld kunt opnemen.

Hoeveel rente betaal ik dan op een goede lening

Bij Defam zijn er drie leningen mogelijk en alle drie hebben een andere rente, bovendien is de rente afhankelijk van de looptijd van de lening. Met een speciale tool is online snel te zien wat de mogelijkheden zijn, wat de rente en looptijd is en hoeveel je maandelijks moet terugbetalen. Een goede lening is transparant, heeft een lage rente en is toegespitst op jouw vraag en situatie.

De persoonlijke lening

Voor een persoonlijke lening wordt meestal gekozen als het om de financiering van een eenmalige uitgave gaat. Denk aan een auto, wasmachine, snelle computer of bijvoorbeeld een mooie vakantie. Je sluit de lening af en betaalt deze maandelijks weer terug. Uiteraard maak je met Defam afspraken over de looptijd, hoe groot of klein de lening moet zijn en het tarief (de rente). Aan het einde van de looptijd is de lening helemaal afgelost. Afgeloste delen kun je niet weer opnemen, wel kun je een nieuwe lening afsluiten. Fijn is dat de rente vaststaat, zolang je lening open staat en nog niet volledig is terugbetaald. Geen verrassingen dus.

De flexibele lening

Maar het kan ook zijn dat je de precieze uitgave nog niet kent en een geldreserve achter de hand wil hebben. In dat geval kun je kiezen voor een flexibele lening. De flexibele lening heeft ook wel de functie van een geldreserve. Dat zit zo. Bij een flexibele lening spreek je met de bank een bepaalde kredietlimiet (kredietplafond) af. Je mag dan tot dat kredietplafond geld opnemen en over het geld dat niet wordt opgenomen betaal je geen rente. Je hebt zo een leningfaciliteit achter de hand. Heb je met spoed geld nodig, dan neem je dat binnen de afgesproken limiet op en anders laat je de faciliteit (voor een tijdje) ongebruikt. Als je geld opneemt en daarvan later weer een deel aflost, kunnen deze aflossingen wederom worden opgenomen zolang je je limiet maar niet overschrijdt. De flexibele lening is een soort van doorlopend krediet, met een variabele looptijd en een variabele rente.

Woonlening afsluiten

De woonlening is bedoeld om een voorgenomen verbouwing te financieren. Een verbouwing is vaak een project waarvoor een eenmalige uitgave wordt begroot en daar past een woonlening als financiering prima bij. De woonlening kent een vaste looptijd en een vaste rente. Als het einde van de looptijd van de lening is bereikt, is de woonlening helemaal afgelost.

Snel geld lenen

Je hebt snel en supersnel. Supersnel is de flexibele lening als je die faciliteit al hebt, je kunt namelijk geld opnemen tot je afgesproken kredietlimiet op het moment dat je dat wilt. Supersnel kan ook een flitslening zijn, zeker als je bij een aanbieder van het snelkrediet goed bekend staat. Maar Defam heeft nog meer. Zo kun je ook een persoonlijke lening afsluiten of een woonlening. Voor ieder wat wils dus.

Lees verder

© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel geld lenen bij Ferratum (flitslening)Snel geld lenen bij Ferratum (flitslening)Een bedrag van 1.000 euro lenen of nog meer, het kan eenvoudig. Snel geld lenen, denk anders aan 100 euro lenen of meer…
Goedkoopste flitslening en minilening vergelijkenGoedkoopste flitslening en minilening vergelijkenMet spoed een paar honderd euro lenen kan bij verschillende specifieke aanbieders. Maar wat kost een flitslening, flitsk…
Direct lenen met flitslening of minileningDirect lenen met flitslening of minileningDirect geld lenen kun je in 10 minuten met een flitslening, minilening of flitskrediet. Het kan nog steeds in 2022, bij…
Direct geld via flitsleningDirect geld via flitsleningFerratum heeft een snelle afhandeling van aanvragen voor een lening. Die snelle bediening helpt je direct bij het geld l…

Doorlopend krediet goedkoper dan creditcardDoorlopend krediet goedkoper dan creditcardWaarom een creditcard in plaats van een doorlopend krediet afsluiten? Een creditcard en de prepaid creditcard hebben in…
Peer-to-peer-lening: via internet lenen van 'n privépersoonPeer-to-peer-lening: via internet lenen van 'n privépersoonDe peer-to-peer-lening of P2P-lening is een leenformule die in de tweede helft van de jaren 2000 is ontstaan in de Angel…
Reactie

Sip V/d Laag, 05-07-2013
Hallo,
Wanneer ik een lening bij spoedgeld wil aanvragen, waar stuur ik dan het sms je naar toe? staat er niet bij vermeld

groeten, Reactie infoteur, 09-08-2020
Beste Sip V/d Laag,
Ja klopt, maar spoedgeld geeft geen flitslening meer, ferratum en enkele andere aanbieders nog wel:

https://financieel.infonu.nl/lenen/8176-snel-geld-lenen-per-sms-bij-ferratum.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 04-01-2021
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.