Kortlopende lening- snelle lening met of zonder BKR

Kortlopende lening- snelle lening met of zonder BKR Kort geld nodig, snel geld nodig, BKR online inzien? Ook voor het lenen met een kortlopende lening zijn er ook in 2020 en 2021 nog vele mogelijkheden. Dit kan een looptijd zijn van zeer kort, een paar dagen, tot iets langer. Snel en direct geld lenen met BKR-codering is een kwestie van het vinden van de goede aanbieder van leningen. Toetsing bij het BKR vindt plaats, maar niet iedereen interpreteert de resultaten hetzelfde. De flitslening is zonder BKR-toets, voor een korte periode en snel.

Een korte lening afsluiten in 2020 en 2021


De kortlopende lening is een kortlopende schuld met korte looptijd

Er kunnen vele redenen zijn voor een kortlopende lening. U wilt geen langdurige verplichtingen aangaan, maar voor relatief korte tijd extra geld in handen hebben. Een kortlopende lening kan een lening zijn van aantal dagen, maar ook van maanden. Vervolgens lost u de lening weer af en hebt u er geen omkijken meer naar. De kortlopende lening is vaak een snelle lening voor wie geld nodig heeft. De meeste leningen met korte looptijd kunnen zowel met BKR als zonder BKR worden afgesloten. Ondanks BKR-toetsing toch een lening is dus mogelijk. Groot voordeel is dat de schuld ook maar van korte duur is.

De snelste lening is de flitslening, bijvoorbeeld door snel geld lenen bij Ferratum.

Hypotheek is een langlopende lening met lange looptijd

Een hypotheek is bij uitstek een voorbeeld van een langlopende lening. Het gaat dan meteen om grote bedragen. Het afsluiten van een hypotheek vraagt nogal wat verwerkingstijd. Zowel de lener als de bank zeker weten dat er goede afspraken worden gemaakt. Ook de taxatie van het onroerend goed kost tijd en moet gebeuren door een erkend taxateur. Groot voordeel van langlopende lening is dat de rente vaak lager is dan bij een kortlopende snelle vorm van lenen. Het onderpand dient immers als zekerheid en de rente voor lange periodes zijn normaliter lager dan de kortlopende. Maar het is, zoals aangegeven, niet een snelle manier van lenen. Het is niet bedoeld voor wie snel geld nodig heeft. Bovendien moet u maar net de beschikking hebben over een eigen huis. Neen, als u snel geld in handen wilt, moet u andere wegen bewandelen. Vier manieren om snel geld te lenen via een kortlopende lening zijn:
  • De flitslening.
  • Kopen op afbetaling.
  • Rood staan.
  • Een ander krediet afsluiten zoals de persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Direct geld lenen met de snelle flitslening

De naam flitslening is zeer terecht gekozen en de lening wint aan populariteit: als u bij het bedrijf eerder hebt geleend en netjes afbetaald, hebt u in 10 minuten het geld op uw rekening staan. Zo kunt u tot een bedrag van 850 euro snel geld lenen. De oplossing voor wie snel geld nodig heeft. Het is een zeer kortlopende lening, omdat het maximum aantal dagen dat u leent meestal 30 dagen is. Als u de lening wilt verlengen, kunt u het beste op tijd contact opnemen met het bedrijf. Zodra de eerdere lening is terugbetaald, kunt u meteen weer een nieuwe kortlopende lening afsluiten:
  • Looptijd Voorschotje is 21 dagen;
  • Looptijd bij Ferratum is 15, 30 of 45 dagen.

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling is ook een lening voor de korte termijn. U ziet iets wat u graag wilt kopen, maar hebt voor het moment onvoldoende geld beschikbaar. In dat geval kunt u kiezen voor een uitgestelde betaling. Kopen op afbetaling doen we vaak bij het kopen van een auto, of bij onze aankopen online. Het is gemakkelijk en natuurlijk ook verleidelijk: u hebt snel de beschikking over uw aankoop en de betaling wordt over een aantal maanden of jaren uitgesmeerd. Punt is wel dat u daarmee niet direct geld in handen hebt, maar wel een gerichte aankoop kunt financieren.

Kortlopende lening door rood staan

Rood staan op de betaalrekening of rekening courant, is ook een zeer snelle vorm van extra geld. Het is een kortlopende lening. De meeste banken laten rood staan maximaal enkele maanden toe. Wie van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet vooraf contact opnemen met zijn bank en afspreken wat de toegestane kredietlimiet is. Rood staan is relatief duur, maar wel snel te regelen. Als u een aantal banken vergelijkt, zult u merken dat rood staan niet overal even duur is. Een vergelijkbare manier van kort geld lenen is het gebruik van een creditcard. De creditcard is niet alleen voor uw aankopen, maar ook om wat krediet op te nemen.

Direct geld met onderpand bij bank van lening

Bij een bank van lening leent u snel geld met een meegenomen onderpand. Denk aan mobiele zaken zoals juwelen, gouden munten, een schilderij of dure elektronica. De bank taxeert het onderpand op waarde. Wanneer het onderpand voldoende waarde heeft, krijgt u direct uw lening mee. De looptijd van de een lening is. Vervolgens kunt u, na betaling van de rente, de lening ook weer eenvoudig via het internet verlengen. Het onderpand gewoon weer komen ophalen, het lossen van de lening, kan natuurlijk ook.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening

De bekende vormen van krediet zijn het doorlopende krediet en de persoonlijke lening. Een doorlopende krediet kan vele jaren lopen, maar kan ook een kortlopende lening zijn. U krijgt namelijk een maximaal krediet toegewezen, waarbij u zelf bepaalt wanneer en of u het hele krediet opneemt. Neemt u geen krediet op, dan betaalt u geen rente. U betaalt alleen rente over het opgenomen krediet. Veel mensen vinden deze extra kredietruimte heel prettig en maken er even gebruik van zodra dat nodig is. De rente op een doorlopend krediet is variabel en varieert per bank of kredietverstrekker. Ook bij een persoonlijke lening spreekt u af hoe lang u wilt lenen. Meestal is dat niet langer dan een jaar of vijf, bijvoorbeeld bij de aankoop van een auto, maar het kan ook veel korter zijn.

Welk krediet neemt u in 2020 en 2021?

Samengevat kunt u uit meerdere vormen van krediet kiezen. Onderstaande tabel vat het nog eens kort samen:

Welke lening is voor u geschikt:

soort lening:kort of lang lenen:voordelen:nadelen:
hypotheeklanglopende leninglage rente en rente is fiscaal aftrekbaarveel papierwerk en afsluiten duurt wel lang
flitsleningkortlopende leningsnel geld in handengeen administratiekosten
kopen op afbetalingkortlopende leningsnelle aankoopgeen geld in handen
rood staan en creditcardkortlopende leningsnel contant geldrelatief hoge rente
bank van leningkortlopende leningsnel contant geldvergt wel onderpand van waarde
doorlopend kredietlooptijd naar keuzeflexibel kredietrente is variabel
persoonlijke leninglooptijd naar keuzevaste rente-

Slot geld lenen in 2020 en 2021

Voor welke variant u ook kiest, het is altijd verstandig om verschillende offertes online aan te vragen. Vergelijk de aanbiedingen onderling goed en maak uw keuze. Wie een negatieve BKR-codering heeft en dus op de zwarte lijst van het BKR staat, moet op zoek naar een kredietverstrekker die daar niet zo moeilijk over doet. En die zijn er ook. De rente is bij een lening met een negatieve BKR-notering in het algemeen wat hoger. Maar zo hoort direct snel lenen voor wie extra geld nodig heeft, bijna altijd tot de mogelijkheden. Binnenkort kunt u uw gegevens online inzien via Mijn BKR.

Lees verder

© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoopste flitslening en minilening vergelijkenGoedkoopste flitslening en minilening vergelijkenMet spoed een paar honderd euro lenen kan bij verschillende specifieke aanbieders. Maar wat kost een flitslening, flitsk…
Direct snel geld lenen  snel geld in handen zonder BKRDirect snel geld lenen snel geld in handen zonder BKROndanks een negatieve BKR toch snel en direct geld kunnen lenen? Kan dat inderdaad, bijvoorbeeld als u met een onderpand…
Flitskrediet bij Ferratum is direct geld in handenFlitskrediet bij Ferratum is direct geld in handenFerratum is snel geld lenen. Binnen 10 minuten staat het flitskrediet op de bankrekening, soms ook bij een negatieve BKR…
Direct lenen met flitslening of minileningDirect lenen met flitslening of minileningDirect geld lenen kun je in 10 minuten met een flitslening, minilening of flitskrediet. Het kan nog steeds in 2022, bij…

Lening online afsluitenLening online afsluitenAls we een lening online afsluiten, valt de aankoop van een woning gunstiger te financieren. Kredietbemiddelaars bieden…
Lenen  direct contant geld via stadsbank van leningLenen direct contant geld via stadsbank van leningDirect contant geld krijgen van een bank? Dit kan, super snel door te lenen met of zonder onderpand. 100 euro, 500 euro,…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 30-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.