Persoonlijke lening voor een nieuwe auto en geen huurkoop

Persoonlijke lening voor een nieuwe auto en geen huurkoop Stel u koopt een auto en wilt een goedkope autolening afsluiten, kies dan voor een persoonlijke lening of niet? Zonder huurkoop en met een lage rente. Het kan ook een autolening zijn ondanks BKR. Een doorlopend krediet als autokrediet kan ook. Lenen kan ook bij de vele autodealers met een door hen aangeboden lening. Vaak kan dit een aantal maanden zonder rente. Wat is huurkoop voor uw auto?

Auto kopen met geleend geld


Auto kopen 0% rente is ook met huurkoop

Een auto kopen is vaak een hele uitgave. Daarom wordt de auto vaak geheel of gedeeltelijk gefinancierd met een autolening. De dealers zitten niet stil. Zeker nu het wat minder in de autobranche gaat, worden autodealers vindingrijk met geld. U wordt gelokt met een goedkope lening die enige tijd nul aan rente kost. Daarna betaalt u wel een hoge rente op de lening. Wie de periode van nulrente en de periode waarin wel rente moet worden betaald bij elkaar optelt, zal zien dat de lening van de autodealer meestal helemaal niet goedkoop is. Deze vorm van lenen heet huurkoop: u krijgt direct het bedrag uitgekeerd, en begint na enige tijd met het betalen van aflossingen en rente. Wat vele mensen niet weten is, dat gedurende de hele periode van de lening, de gekochte auto als onderpand geldt en eigenlijk nog van de autodealer is. Lost u dus een deel van de lening om een bepaalde reden niet af, dan kan de dealer uw auto in beslag nemen. Dat wilt u natuurlijk niet. Dit probleem hebt u niet met de persoonlijke lening.

tip: Onderhandel eerst goed over de prijs van de auto en pas daarna over de rente van de lening. Zo kunt u 2x voordeel behalen, op de aankoopprijs en op de kosten van de lening.

Waar kan ik autolening afsluiten?

Een autolening kunt u afsluiten bij de bekende banken, internetbanken, autodealers of andere kredietverstrekkers. Voor elke lening, de autolening is daar geen uitzondering op, is de hoogte van de rente zeer bepalen voor uw maandlasten. Een andere factor is een eventuele negatieve BKR. Bij een negatieve BKR schrikken nogal wat banken terug of brengen ze u een hogere rente in rekening met risico-opslag. Bekijk ook altijd of er extra kosten zijn. Dat ziet u door de effectieve rente te vergelijken met de nominale rente. In zijn algemeenheid geld ook dat hoe korter de looptijd van de lening is hoe lager ook de rente is. Daar staat tegenover dat een kortere looptijd betekent dat u sneller aflost en daardoor hogere lasten per maand hebt. Met dit in het achterhoofd gaat u op zoek naar de goedkoopste lening.

De persoonlijke lening als autolening

Ook bij een persoonlijke lening beschikt u direct over het geld, zodra uw aanvraag is goedgekeurd. De persoonlijke lening sluit u niet af bij de verkoper van de auto, maar bij een andere geldverstrekker of bank. Internet kent legio aanbieders van een persoonlijk krediet. Die eisen geen onderpand, maar zullen in de meeste gevallen bij het BKR nagaan of u misschien op de zwarte lijst van het BKR staat. U staat op de zogenaamde zwarte lijst, wanneer u betalingsachterstanden hebt en ook na enkele aanmaningen nog niet hebt betaald. Wordt dat bij het BKR aangemeld, dan krijgt u de BKR-codering A achter uw naam. Als dat niet het geval is, en uw inkomen toereikend is, is een persoonlijke lening snel af te sluiten. Is dat wel het geval, dan zijn er op internet nog aanbieders van geld te vinden, die u een lening zullen verstrekken. Probeer overigens altijd weer van de zwarte lijst van het BKR af te komen, door herstelbetalingen te doen, want het BKR kan anders een behoorlijk blok aan uw been worden.

Huurkoop? Voordelen van de persoonlijke lening

Een belangrijk voordeel van de persoonlijke lening boven huurkoop heb ik u al aangegeven: uw auto dient niet als onderpand, maar de auto is van u. Bovendien is het goed, om bij meerdere aanbieders van leningen offerte te vragen en deze goed te vergelijken. Dan zal blijken dat deze aanbiedingen vaak goedkoper dan de autolening van de autodealer. Bovendien hebt u zo wat te kiezen.

Hoe werkt de persoonlijke lening eigenlijk?

Bij een persoonlijke lening spreekt u het te lenen bedrag af, en maakt u afspraken over de maandelijkse aflossingen en de te betalen rente. Maak ook afspraken over de looptijd, die u wilt. Kies als maximale looptijd de periode, waarin u de nieuwe auto wilt behouden, voordat u weer een nieuwe koopt. Het mag natuurlijk een kortere looptijd zijn, want hoe eerder u van de lening af bent, hoe eerder u meer financiële vrijheid heeft en weer kunt sparen voor een andere nieuwe auto. Een auto af betalen, wanneer die al niet meer van u is, is immers ook geen pretje. U kiest een vaste looptijd en krijgt een vaste rente. Daarmee weet u precies hoeveel u per maand voor de auto moet betalen. Er zijn nog wel andere vormen van lenen, zoals een doorlopend krediet, maar daarbij is de rente vaak hoger dan bij een persoonlijke lening. Bovendien is de rente dan variabel, wat betekent dat het afbetalen van de lening ook nog een stuk duurder kan worden. Wie zekerheid wil en een mooie auto kiest dus voor een aantrekkelijke persoonlijke lening.

Een doorlopend krediet als autokrediet

Een doorlopend krediet kan ook, waarbij u veel flexibeler bent. Het afgesloten deel kan weer worden opgenomen als lening zolang u maar onder de afgesproken limiet blijft. Een doorlopend krediet heeft allerlei voordelen. Een belangrijk voordeel is dat de lening een lange en soms onbeperkte looptijd heeft, zodat u met deze manier van lenen altijd extra geld achter de hand heeft. Auto afgelost betekent dat er weer ruimte is voor een nieuwe auto.

Slot

Zo zijn er vele mogelijkheden om uw auto te financieren. Aan u de keuze waarvoor u kiest. Er zijn vele bedrijven die u met een lening voor de auto verder kunnen helpen.

Lees verder

© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom een autolening afsluiten niet voordelig isWaarom een autolening afsluiten niet voordelig isVeel mensen kopen een auto en sluiten dan een autolening af. Wat zij zich niet realiseren dat ze in de meeste gevallen g…
Groene autolening afsluitenGroene autolening afsluitenLening, auto, milieu en klimaat kunnen goed samengaan. Met een groene autolening regelt u eenvoudig en snel een goede fi…
Lenen - wat is huurkoop en eigendomsvoorbehoudLenen - wat is huurkoop en eigendomsvoorbehoudHuurkoop is een dure manier van geld lenen, maar ook een snelle manier van geld lenen en krediet. Het is een vorm van ko…
Geld lenen bij Alpha Credit NederlandGeld lenen bij Alpha Credit NederlandAlpha Credit Nederland is in 2020 een onderdeel van ABN AMRO. Een autolening en motorlening is zo snel gesloten. U kunt…

Snel online een lening afsluitenSnel online een lening afsluitenSnel online geld lenen betekent direct een lening afsluiten via het internet. Denk aan bedragen van 500 euro, 1.500 euro…
Direct snel geld lenen  snel geld in handen zonder BKRDirect snel geld lenen snel geld in handen zonder BKROndanks een negatieve BKR toch snel en direct geld kunnen lenen? Kan dat inderdaad, bijvoorbeeld als u met een onderpand…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 15-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.