De Hypotheker, voor een betrouwbare keuze

De Hypotheker is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke hypotheekadvies-organisatie van Nederland. Dat er ondertussen al weer een 500.000 hypotheken via De Hypotheker afgesloten zijn, geeft een indicatie over hoe succesvol de formule werkt. Hieronder meer over de werkwijze en mogelijkheden van De Hypotheker.

De Hypotheker

Vanaf 1985 is De Hypotheker actief in Nederland en met meer dan 170 vestigingen is er altijd wel een bij u in de buurt. Het sterke punt van De Hypotheker is het onafhankelijke karakter. Ze doen zaken met vrijwel alle hypotheekverstrekkers in Nederland en kunnen u daarom ook van de beste adviezen voorzien. De vestigingen van De Hypotheker hebben allemaal erkende Hypotheekadviseurs in dienst.

Stel dat u twee uiterlijk dezelfde hypotheken met dezelfde rente en looptijden vergelijkt, dan zitten er vaak nog verschillen in voorwaarden en de eraan gekoppelde verzekeringen, per af te sluiten hypotheek. De verschillen zijn voor de meesten onder ons niet echt te overzien en een verkeerde keuze maken kan een extra kostenpost opleveren, die op kan lopen tot enkele duizenden euro's per jaar.

Om dit soort zaken te voorkomen is het raadzaam om eens bij De Hypotheker binnen te lopen of nog beter, eerst telefonisch een afspraak te maken, voor een oriënterend adviesgesprek. Voor de gehele looptijd van de afgesloten hypotheek krijgt u service en begeleiding. Vanaf de eerste oriëntatie, het bezoek aan de notaris, de taxatie tot de voorlopige teruggaaf en ook daarna nog, zolang dit nodig is.

‘Jazeker Check’

Ten behoeve van hun klanten is de ‘Jazeker Check’ ontwikkeld die klanten een keer per jaar online in kunnen vullen. Mogelijk hebben er in de afgelopen periode veranderingen plaatsgevonden die van invloed zijn op de in het verleden afgesloten hypotheek. Met de check weet u of er iets gewijzigd dient te worden en kan er een afspraak gemaakt worden bij de vestiging bij u in de buurt.

U zoekt een hypotheek

Als u op zoek bent naar een hypotheek zult u niet over een dag ijs gaan. U gaat hier en daar eens wat informeren bij familie, vrienden, kennissen of u duikt eens het internet op voor de mogelijkheden. U zult er misschien door verrast worden hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn. En veel van die mogelijkheden zijn zonder enige achtergrondkennis van de hypotheekvormen erg ondoorzichtig.

Een aantal vragen worden voor u vast op een rijtje gezet op de site van De Hypotheker:
 • hoeveel hypotheek heeft nodig?
 • welke hypotheek past bij u?
 • wat doet de rente?
 • wat zijn uw mogelijkheden?

Waar kunt u verder nog op letten:
 • verzekeringen
 • NHG en subsidies
 • de fiscus
 • hypotheek meenemen
 • overbruggingskrediet
 • bijleenregeling
 • flexibiliteit van de hypotheek
 • rentevast periode
 • projectrente en bouwrente

Financiële dienstverlening

Ook voor diensten op financieel gebied bent u bij De Hypotheker op het juiste adres. Voor onderstaande zaken kunt u er in elk geval ook terecht:
 • opbouw van uw pensioen
 • uw levensloopregeling
 • voorbereiding op werkloosheid of arbeidsongeschikt
 • relatie en kinderen
 • sparen en beleggen
 • "overwaarde" gebruiken om uw financiële situatie te verbeteren

Online advies

Voor mensen met weinig tijd is er een online advies mogelijkheid, waar specifieke berekeningen gemaakt kunnen worden en informatiepagina's bekeken kunnen worden, die op uw situatie van toepassing zijn.
Advies is hier mogelijk over het kopen van de eerste woning, en ander huis kopen, huurhuis verruilen voor een koopwoning en het einde van een rentevaste periode.

Voor alle vragen die overblijven na het bekijken van de site van De Hypotheker, kunt u het beste een afspraak maken, om deze vragen met een van de financiële adviseurs te bespreken. Dat die zijn uiterste best voor u gaat doen, dat staat zondermeer vast.
© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jazeker. De HypothekerJazeker. De HypothekerJazeker. De Hypotheker. Iedereen heeft deze zin wel eens ergens gehoord of gelezen in een reclame. Wat is de Hypotheker…
Iemand die je helpt bij je hypotheek: De HypothekerIemand die je helpt bij je hypotheek: De HypothekerDe hypotheker is een organisatie die optreedt als bemiddelaar tussen de hypotheekverstrekker en degene die opzoek is naa…
Hypotheek afsluiten, maar niet bij de bankHypotheek afsluiten, maar niet bij de bankSinds 1 januari 2013 is het niet meer toegestaan om provisie te verrekenen in het product. De advies- en bemiddelingskos…
Waar moet een goed hypotheekadvies aan voldoen?Waar moet een goed hypotheekadvies aan voldoen?Voor het afsluiten van een hypotheek kunt u uw eigen bank inschakelen, maar u kunt ook bij meerdere banken en adviseurs…

Vervroegd aflossen hypotheek: de voor- en de nadelenVervroegd aflossen hypotheek: de voor- en de nadelenVeel mensen denken dat ze beter af zijn als ze een lening of hypotheek vervroegd aflossen. De waarheid ligt vaak heel an…
Wat is een levenhypotheekWat is een levenhypotheekEen levenhypotheek is een slimme spaarhypotheek met een gegarandeerd rendement en een verzekerd kapitaal bij leven. Het…
Bronnen en referenties
 • Website: hypotheker.nl
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 27-11-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Hypotheek
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.