Moeilijk rondkomen? Loterijen opzeggen

Door slimme marketingacties van loterijen geven gezinnen vaak meer uit aan loterijen dan dat hun lief is. Deze lidmaatschappen zijn eenvoudig op te zeggen, maar dat gebeurt niet. De Nationale Postcode Loterij is een loterij die in het verleden op een slimme manier loten heeft weten te slijten. Door aantrekkelijke voordeeltjes zijn er tegenwoordig veel gezinnen die met meerdere loten meedoen, maar ze weten niet meer precies hoe ze aan de loten komen. Ze maken een kans op de grote prijzen, dus worden de loten niet weer opgezegd. Dit wordt mede veroorzaakt door het uitzenden van prijsuitreikingen aan de winnaars. Deelnemers beseffen zich te weinig dat de kans op een grote prijs maar klein is.

Loten geleidelijk duurder maken.

Het gaat iedere maand slechts om kleine bedragen, maar bij elkaar opgeteld gaat het om grote bedragen. Ongemerkt voeren de loterijen ook nog periodiek verhogingen door. Dit doen ze onder de noemer van een aantrekkelijker prijzenpakket. Ze zullen nooit het inlegbedrag verlagen “the only way is up”.

De kosten van de loterijen

Indien u meedoet met de Postcode Loterij en de Staatsloterij, legt u iedere maand minimaal € 25 in (uitgaande van één heel lot van de Staatsloterij en één lot van de Postcode Loterij). Doet u met meerdere loten mee, dan zullen de kosten ook hoger zijn. Waarschijnlijk wint u wel een keer kleine bedragen en een bosje bloemen bij de Postcode Loterij, maar daar blijft het wel bij. De kans op een substantiële prijs is ontzettend klein. De kans is bijna te verwaardelozen, maar iedere maand gaan de grote prijzen er wel uit. Dit is ook de reden dat zoveel mensen meedoen met de loterijen, er is een kans om miljonair te worden.

Loterijen opzeggen is de oplossing

U kunt er vanuit gaan dat u nooit een grote prijs gaat winnen. U kunt het bedrag dat u maandelijks inlegt beter storten op een spaarrekening. Zonder dat u er financieel op achteruit gaat, kunt u vermogen opbouwen voor een doel die ver in de toekomst ligt. U kunt het opgebouwde geld bijvoorbeeld beter gebruiken om uw pensioen mee aan te vullen, of voor die ene reis waar u al jaren van droomt.

Hoe kan ik mijn deelnames aan loterijen beëindigen?

Lidmaatschap opzeggen is zeer eenvoudig. U kunt een brief of een mail sturen naar de loterij om per direct uw deelname te beëindigen. Per direct zal waarschijnlijk niet gaan, maar zij gaan aan u terugkoppelen per wanneer zij uw deelname gaan beëindigen. Vervolgens zullen ze u nog een keer bellen met een behoudpoging, die u eenvoudig kunt afwijzen.

Bespaarde bedrag automatisch doorsluizen naar de spaarrekening

U kunt vervolgens maandelijks het bespaarde bedrag over laten boeken naar uw spaarrekening. U kunt nu een buffer gaan opbouwen, zonder dat u het gaat merken in het maandelijks besteedbaar bedrag.

Gevaar van de Postcode Loterij

De Postcode Loterij heeft macht over de deelnemers. Ze durven hun deelname namelijk niet te beëindigen, uit angst dat er binnenkort een grote prijs gaat vallen op hun postcode. Dit kan inderdaad gebeuren, maar de kans hierop is klein.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
mijn kijk opDe beste besparing: loterijen opzeggenDe meeste Nederlandse gezinnen kunnen grote besparingen doorvoeren, zonder dat ze er iets van merken. Ze doen namelijk m…
Nederlandse schatkist de grote winnaar van loterijenNederlandse schatkist de grote winnaar van loterijenDe Nederlandse staatskas wordt flink gespekt door de legale loterijen. De belastingdruk is dermate hoge dat de staatskas…
Winkansen bij de Postcode LoterijWinkansen bij de Postcode LoterijDe winkansen bij de Postcode Loterij liggen lager dan de meeste andere Nederlandse loterijen. Bij de Postcode Loterij li…
De winkansen van de StaatsloterijDe winkansen van de StaatsloterijDoor mee te spelen met de Staatsloterij of andere loterijen, maakt u kans om grote geldbedragen te winnen. Deze kans is…

Hoe laat ik mijn gezin goed verzorgd achter?In een goede financiële planning voor de toekomst, moet er ook rekening worden gehouden met de mogelijkheden dat één van…
mijn kijk opSnel rijk worden of tering naar de nering zettenDe vraag of je graag rijk zou willen zijn zal door de meeste mensen wel met een volmondig ja worden beantwoord. Rijk zij…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 25-02-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.