mijn kijk op

De beste besparing: loterijen opzeggen

De meeste Nederlandse gezinnen kunnen grote besparingen doorvoeren, zonder dat ze er iets van merken. Ze doen namelijk massaal mee aan één of meerdere van de grote loterijen. De kans om een miljoenenprijs te winnen is echter ontzettend klein. Mensen dromen graag, en daar profiteren de loterijen van. De grootste Nederlandse loterijen, de Staatsloterij, de Lotto en de Postcode Loterij, ontvangen maandelijks of wekelijks miljoenen euro’s. De deelnamegraad is hoog. Aan de Postcode Loterij doen maar liefst 2,4 miljoen mensen mee, sommigen zelfs met meerdere loten. Als u nagaat dat de Staatsloterij nog meer deelnemers heeft, begrijpt u dat er in Nederland veel geld weggegooid wordt aan loterijen.

Winkansen Postcode Loterij, Staatsloterij en de Lotto

Bij de loterijen maakt u een kans om prijzen te winnen die op kunnen lopen tot € 30 miljoen. Iedere trekking gaat de hoofdprijs naar een deelnemer, maar de kans dat u diegene bent is ontzettend klein. Er zijn niet alleen veel deelnemers, maar er zijn nog meer loten in de omloop. Er zijn namelijk deelnemers die meerdere loten hebben. De winkansen om een keer een paar euro te winnen, of een bloemetje of een bakje ijs (Postcode Loterij) is groot, maar daar doet niemand voor mee. De winkansen op de hoofdprijzen zijn:
  • Lotto – 1 op 50 miljoen
  • Staatsloterij – 1 op 20 miljoen
  • Postcode Loterij – 1 op 100 miljoen

Postcode Loterij steunt goede doelen

De Postcode Loterij steunt goede doelen, waar een groot deel van de opbrengst naar toe gaat. Het is dus niet helemaal zinloos, maar verwacht geen grote prijzen in ieder geval. Een mooie besparing is in ieder geval om maar met één lot mee te doen. Zou de hoofdprijs op uw postcode vallen, dan deelt u in ieder geval mee en u steunt de goede doelen.

Geld niet meer in een bodemloze put storten, loterijen opzeggen

U kunt maandelijks tientallen euro’s besparen door te stoppen met de loterijen. Dit geldt zeker voor de mensen die niet omkijken naar de loterijen. Iemand die er hoop door krijgt op een betere toekomst, kan de loterij aanhouden, maar ga er niet van uit dat u de dikke prijs gaat winnen. De Staatsloterij kost bijvoorbeeld: € 15. Op jaarbasis kost de deelname u dus: € 180. Indien u geluk hebt, wint u jaarlijks een bedrag terug van € 50.

Hoe kan ik de loterij opzeggen?

Het opzeggen van een abonnement is redelijk eenvoudig. U kunt gewoon een mailtje sturen naar de betreffende loterij om de deelname op te zeggen en de machtiging in te trekken. U zult een bevestiging van de loterij krijgen met een opgave van de datum dat uw deelname stopt. Ze zullen de deelname niet per direct opzeggen en de incasso zal ook nog een paar weken of één maand door gaan.

Stel dat de miljoenen wel op mijn postcode vallen?

De grote angst van de deelnemers aan de Postcode Loterij is, dat de hoofdprijs valt op hun postcode, terwijl ze de loterij opgezegd hebben. Dit is de macht van de Postcode Loterij over de Nederlandse gezinnen. Door deze angst blijven de meeste mensen lid. Bij de andere loterijen zult u niet weten of u gewonnen hebt.
© 2012 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nederlandse schatkist de grote winnaar van loterijenNederlandse schatkist de grote winnaar van loterijenDe Nederlandse staatskas wordt flink gespekt door de legale loterijen. De belastingdruk is dermate hoge dat de staatskas…
De winkansen van de StaatsloterijDe winkansen van de StaatsloterijDoor mee te spelen met de Staatsloterij of andere loterijen, maakt u kans om grote geldbedragen te winnen. Deze kans is…
Moeilijk rondkomen? Loterijen opzeggenDoor slimme marketingacties van loterijen geven gezinnen vaak meer uit aan loterijen dan dat hun lief is. Deze lidmaatsc…
Nederlandse loterijenHeel veel Nederlanders wagen graag een gokje in een van de Nederlandse loterijen. Er zijn een aantal grote en bekende Ne…

Besparen, hoe begin je?Besparen, hoe begin je?Plotseling minder inkomen of een grote uitgave in het vooruitzicht? In deze tijd kan je helaas geen hypotheek verhogen e…
Belasting en de huishoudelijke uitgaven rond een kind/gezinBelasting en de huishoudelijke uitgaven rond een kind/gezinIeder jaar in januari zijn er wijzigingen in de belastingregels die gevolgen hebben voor het huishoudgeld. Veelal is het…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Postcode_Loterij
  • Juul.infoteur.nl
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 10-01-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.