Financiële stabiliteit - Meerdere bronnen van inkomsten

Financiële stabiliteit - Meerdere bronnen van inkomsten Door meerdere bronnen van inkomsten naast elkaar te creëren waarvoor een relatief kleine tijdsinvestering noodzakelijk is, is het mogelijk om een stevig platform van financiële stabiliteit te creëren.

Unieke kwaliteiten

Iedereen heeft unieke kwaliteiten: er zijn altijd dingen die je kunt doen die anderen minder goed of niet kunnen. Het is belangrijk om jezelf af te vragen hoe je met deze unieke kwaliteiten toegevoegde waarde aan anderen of aan de maatschappij kunt leveren. Hoe kan jij jouw unieke kwaliteiten zo verpakken, zo verkopen of aanbieden dat het anderen er meerwaarde aan kunnen beleven en jij er geld aan kan verdienen.

Financiële stabiliteit

De meeste welvarende mensen hebben niet één bron van inkomsten, maar meerdere bronnen tegelijkertijd. Een belangrijk verschil tussen deze twee vormen is dat één bron van inkomsten weinig stabiliteit levert en in geval van ophouden de gehele inkomstenstroom aantast. De metafoor hiervoor zou kunnen zijn dat één inkomstenbron als een surfboard is. Het surfboard heeft één contactpunt met het water, wanneer dit verbroken wordt dan zink je en lig je in het water. De financiële onzekerheid die hieruit zou kunnen voortvloeien, kan worden opgevangen door meerdere inkomstenbronnen naast elkaar te creëren. Een metafoor voor een dergelijk model zou het parthenon kunnen zijn: meerdere bronnen van inkomsten die als pilaren de gehele inkomstenstroom onderbouwen. Wanneer één of meerdere pilaren het begeven kunnen de overige dit opvangen.

Investering van tijd

Om meerdere inkomstenbronnen naast elkaar te creëren is het noodzakelijk om je mentaal open te stellen voor nieuwe mogelijke inkomstenbronnen en om de tijd die je spendeert aan deze bronnen anders te gebruiken. Mensen verdienen over het algemeen hun inkomsten door hun tijd en energie in te ruilen voor geld. Door je tijd niet in te ruilen voor een uurloon, maar door het te eenmalig te investeren, is het mogelijk om met een relatief kleine tijdsinvestering een "constant" inkomen te creëren. Door je tijd in te ruilen voor geld ben je gebonden aan een maximum bereikbaar inkomensniveau. Deze strategie behoort daarom tot één van de slechtste strategieën om echte welvaart voor jezelf te creëren. Daarnaast geeft een systeem als het parthenon, wanneer eenmaal neergezet meer vrijheid om nieuwe dingen op te pakken en of oude projecten te stoppen. Dit ten opzichte van de gebondenheid die je hebt wanneer je gebruik maakt van het surfboard.

Inkomensverdeling

In bijna elk land over de gehele wereld is het zo dat een klein percentage van de mensen een zeer groot percentage van het totaal aan inkomsten in dat land verdienen. Gebruik van tijd is hierin niet de enige bepalende factor, maar het speelt wel een rol.
Met een juiste eenmalige investering van hun tijd (en waarschijnlijk periodiek een kleine tijdsinvestering) ontvangen zij veelal een of meerdere langere termijn inkomen(s). Deze mensen ruilen hun tijd niet direct in voor een uurloon.

Vaardigheden, kennis, product

Er zijn eigenlijk maar 3 dingen die je kan aanbieden: vaardigheden, kennis of een product. Het aanbieden van je vaardigheden kost het meeste tijd. Het aanbieden van kennis of een product vraagt in eerste instantie een tijdsinvestering, maar wanneer de inkomstenstroom die hieruit voortvloeit een nettowinst op maandbasis levert, kun je uiteindelijk geld verdienen door het geheel met een kleine tijdsinvestering te managen. Dit dient dan ook altijd het streven te zijn in het neerzetten van een stevig platform voor financiële stabiliteit.

Ideeën

Hoe kan jij jouw platform van meerdere inkomensbronnen opbouwen en wat kan jij met jouw unieke kwaliteiten creëren dat andere mensen willen hebben of kunnen gebruiken? Concrete ideeën zouden de in de volgende vorm verpakt kunnen worden:
  • Het schrijven van een boek of e-book
  • Opzetten van een webshop/webwinkel
  • Aanbieden van een online cursus
  • Aanbieden instructie DVD's
  • Verspreiden van jouw product via bestaande retailers
  • Verkopen van jouw idee

Het is natuurlijk niet dat je zomaar in één van bovengenoemde voorbeelden een winstgevende business op kan zetten. Je zal altijd concurrentie hebben en je zult waarschijnlijk altijd wel tegen een aantal blokkades aan lopen. Maar dit betekent niet dat jij het niet kan. Met een juiste voorbereiding, mindset en de bereidheid om te leren, geef je jezelf en jouw idee de beste kans van slagen.
© 2011 - 2024 Daniel-p, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…
Intenties en doelenIntenties en doelen stellen is een zeer belangrijke opgave, wanneer je ten eerste iets wilt bereiken en ten tweede wanne…
De drie boxen van ons belastingstelselDe drie boxen van ons belastingstelselOns belastingstelsel is verdeeld over drie boxen, namelijk box één, box twee en box drie. Welke inkomsten vallen in welk…
Wat houdt het boxenstelsel in?Ons belastingstelsel is verdeeld in drie verschillende boxen. De hoogte van de heffing verschilt per box, en de bedragen…

Goud en gouden sieraden verkopenGoud en gouden sieraden verkopenCash geld krijgen voor gouden sieraden is eenvoudig, er is niets moeilijks aan en dat maakt goud interessant. Maar wat i…
Hoog inkomen, hoge lastenHoog inkomen, hoge lastenMensen met een hoog inkomen, hebben ook hoge maandlasten. Wij hebben namelijk de gewoonte om onze maandlasten te verhoge…
Bronnen en referenties
Daniel-p (18 artikelen)
Gepubliceerd: 03-08-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.