Rijk worden: de 6 geheime regels van rijkdom van Kiyosaki

Rijk worden: de 6 geheime regels van rijkdom van Kiyosaki Robert Kiyosaki onthult de zes geheime regels die mensen die rijk zijn hun kinderen meegeven. Leer hoe je door je activa te vermeerderen je rijkdom generaties lang kunt doorgeven! Dus dan ben jij niet alleen jij rijk, je kinderen en kleinkinderen profiteren nog jaren later van jouw inzet. Dus als je alleen denkt: "Hoe word ik rijk?" denk je misschien aan snel rijk worden. Dit wil niet altijd betekenen dat je kinderen nog van jouw verdiensten profiteren. De echte rijken denken in generaties. Een echte rijke zegt tegen zijn geliefden: "Spaar en geef je geld niet uit aan onzin". Geef je geld uit aan zaken die hun waarde behouden of zelfs meer waard worden.

Boekenrecensie "Rijke pa, arme pa" van Robert T. Kiyosaki

Robert Kiyosaki had in zijn jeugd twee vaders: zijn echte vader: de “arme pa” die goed verdiende, maar door zijn eigen onwetendheid altijd een gebrek aan geld had. De tweede “vader” en raadgever was de “rijke pa” de vader van zijn beste vriend Mike. Deze had nooit de middelbare school afgerond maar was uiteindelijk wel een van de rijkste mannen van Hawaï!
Deze beide mannen gaven wat geld betreft tegenstrijdige adviezen. Omdat Robert ouders de beste leermeester van hun kinderen vindt wil hij hen het beste uit beide werelden meegeven. Hij heeft dit boek geschreven zodat je nooit meer angst hoeft te hebben voor een tekort aan geld. Dit heb je volgens hem compleet zelf in de hand! In het boek "Rijke pa, arme pa" staan een aantal regels over rijkdom. De zes belangrijkste regels van R. Kiyosaki zullen kort toegelicht worden.

Hoe word ik rijk? Rijke mensen werken niet voor geld

Doordat je niet betaald wordt voor het werk dat je verricht, gaat je brein op zoek naar andere manieren om geld te vinden. Je gaat dus “opportunities” zien. Als je hersenen denken: ik werk, dus dan krijg ik aan het eind van de maand geld zoeken ze niet verder. “Zoek” dus bewust naar geld. Gebruik je vindingrijkheid om geld te genereren. Denk bij jezelf de hele tijd: "Hoe wordt ik rijk?". Geld zie je met je brein, niet met je ogen. Als je een bedrijf hebt dat geld voor je genereert hoef je zelf niet te werken.

Spaar. Ontwikkel jezelf financieel en verzamel activa

Wat een heleboel mensen niet weten is dat de kwantiteit van het verdiende geld niet belangrijk is, maar wat je ervan weet te behouden voor jezelf, je kinderen, je kleinkinderen enzovoorts. Het is belangrijk dat je weet dat activa geld opbrengen en dat passiva geld kosten. De rijkeren weten dat het van belang is bezittingen te verzamelen die geld op blijven brengen. Dit zijn bijvoorbeeld: onroerend goed, auteursrechten, patenten, bedrijven enzovoorts. De lagere en middenklassen geven hun geld uit aan luxe (bijvoorbeeld een groter huis) en vernietigen zo belangrijk investeringskapitaal. Leer het verschil zien tussen bezittingen die geld opbrengen en bezittingen die geld kosten. Spaar dus geld en geef het uit als je de mogelijkheid hebt om activa te verwerven.

Hoe word je rijk? Zorg voor je eigen zaken

Problemen met geld kunnen het gevolg zijn van het feit dat je je hele carrière volledig inzet voor je werkgever. Bij je pensioen kun je er achter komen dat je je werkgever wel rijk hebt gemaakt, maar dat je zelf na veertig jaar weinig bezittingen hebt opgebouwd om een (in ieder geval) financiële oude dag te genieten. Hoe word ik rijk betekent dat je je best mag inzetten, maar dat je ook aan jezelf moet denken. Verzamel voldoende activa en bronnen van inkomsten zodat je niet in een enorm financieel gat valt als je met pensioen gaat.

Rijk worden. Belastingen en de kracht van ondernemingen

De rijken betalen pas belasting nadat ze al het geld in een onderneming hebben uitgegeven. Met andere woorden: de rijken blijven rijk doordat ze weigeren onnodig belasting te betalen. Ze maken handig gebruik van allerlei mazen die de wet hun biedt om hun belastingdruk te verminderen. Rijk worden is niet altijd het probleem. Zorg dat je financieel inzicht opbouwt zodat jij en je geliefden lang van de rijkdom kunnen genieten.

Hoe rijk worden. Rijke mensen bedenken geld

Geld is eigenlijk niet meer dan een set afspraken tussen mensen. Hoe rijk worden? Zorg dat je geld met je brein gaat “zien”. Een geoefende zakenman kan immense rijkdom vergaren en dat aan zijn nakomelingen nalaten.
  • Leer getallen te lezen
  • Leer geld te investeren
  • Volg de trends
  • Speel het spel eerlijk

Snel rijk worden. Werk om te leren

Veel mensen zijn nog maar een bekwaamheid verwijderd van rijkdom. Zorg dat je je breed ontwikkeld. Zo doen ook de rijken het. Ze laten hun nakomelingen zo veel als mogelijk leren voordat ze het familiebedrijf voortzetten. Let niet alleen op het salaris bij een baan: denk na over de nieuwe vaardigheden die je gaat leren. Ga niet alleen voor snel rijk worden (salaris), maar denk aan de lange termijn.
© 2011 - 2024 Tinamoreno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maakt hoog opgeleid en hardwerkend ons rijk?Maakt hoog opgeleid en hardwerkend ons rijk?Wil jij leren hoe rijke mensen in het echte leven te werk gaan? Wil jij leren hoe je rijk kan worden? Ouders houden van…
Armoede onder de rijkenDe meeste mensen met een groot vermogen uiten het niet aan de buitenwereld. De mensen die willen laten blijken dat ze ri…
Grootste valkuil van het levenGrootste valkuil van het levenWelke prijs betaal jij voor angst, verlangen en hebzucht? Hoe hard ga jij werken in een poging om de angst de kop in te…

Wettelijke schuldsanering, stappenplanWettelijke schuldsanering, stappenplanWie zijn schulden niet meer kan betalen, bijvoorbeeld door verlies van baan en teruggang in inkomen, kan doorgaans een b…
20 Top Tips om geld te besparen20 Top Tips om geld te besparenIedereen komt wel eens geld te kort. Voordat je echter meer gaat werken of geld gaat lenen, loont het de moeite om te ki…
Bronnen en referenties
  • Auteur: Robert Kiyosaki en Sharon L. Lechter. ISBN10 9080396044; ISBN13 9789080396043.
Tinamoreno (130 artikelen)
Laatste update: 24-11-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.