Een ander soort Creditcard: de Prepaid Creditcard

Een ander soort Creditcard: de Prepaid Creditcard In Nederland komt de vorm Prepaid Creditcard amper voor, maar deze ‘nieuwe’ vorm van Creditcard biedt vele voordelen, voornamelijk voor nieuwe gebruikers. Een bewijs van inkomen is niet nodig en ook geen BKR toetsing. Wat is een Prepaid Creditcard eigenlijk?

De prepaid creditcard

De Prepaid creditcard is een creditcard die je dient op te laden voordat je hem kunt gebruiken wordt net als een Visa of Mastercard overal geaccepteerd in winkels, tankstations, restaurant en bij online winkelen. Daarnaast kun je met deze kaart ook gewoon geld opnemen bij een Pinautomaat. De kaart is zeer geschikt voor dagelijkse aankopen, speciale gelegenheden, en in noodsituaties back-up.

Hiermee verschilt hij eigenlijk heel weinig met de normale Creditcard, alleen het grote verschil is dat je niet meer kunt besteden dan dat je op deze kaart gezet hebt. Je stelt dus je eigen bestedingslimiet in, bepaald door de hoeveelheid geld er op deze kaart staat en je maakt dus geen gebruik om te lenen van de creditkaart maatschappij.

Hoe werkt de prepaid creditcard?

Gezien het een prepaid-kaart is, zijn uitgaven beperkt door de hoeveelheid geld die je op de kaart zet. Indien je een aankoop met de prepaid credit card maakt, zal het aankoop bedrag af worden getrokken bij je beschikbare tegoed. Je kunt gemakkelijk en vaak via het internet de kaart opladen wanneer het geld bijna opraakt. Bij de meeste prepaid creditcard kan dit al via Ideal of via een gewone bankoverschrijving. Daarnaast is het saldo ook vaak via het internet te controleren.

Wat zijn de voordelen van de prepaid creditcard?

Een van de grote voordelen van de Prepaid creditcard is dat deze veilig is en dat er alleen geld op staat wat jij er opgezet hebt en dat de kaart gelijk geblokkeerd kan worden indien deze verloren is of gestolen. De kaart heeft net zoals de gewone Creditcard een pincode. Daarnaast is deze kaart ideaal in geval je een negatieve BKR notering hebt, gezien er geen BKR controle uitgevoerd word. Met een Prepaid creditcard leen je namelijk ook niks en kun je alleen geld uitgeven die jij op deze kaart zet. Omdat bij de meeste creditcard ook een inkomens check gedaan wordt en je een bepaald inkomen moet hebben om een creditcard te krijgen, is deze ideaal voor mensen die een te laag inkomen hebben. Als laatste voordeel is dat je bij deze kaart geen maandelijkse kosten hebt en vaak alleen een kleinere jaarlijkse bijdrage.

Wat zijn de nadelen van de prepaid creditcard?

Het grootste nadeel van de Prepaid Creditcard is dat je inderdaad alleen maar kunt beschikken over het geld dat je zelf op de creditcard hebt gezet. Waar bij je bij de normale creditcard de mogelijkheid hebt om te lenen, is dit bij deze niet mogelijk en zul je het gehele bedrag wat je wilt besteden eerst bij elkaar moeten sparen.

Een ander nadeel is dat je de meeste Prepaid Creditcards niet kunt gebruiken bij een autoverhuurbedrijf. Zij gebruiken namelijk een creditcard als zekerheid (borg), maar met een prepaid creditcard is dit niet mogelijk. Het reserveren van een auto kan vaak wel, maar bij het ophalen van de auto kan de kaart geweigerd worden. Neem hiervoor eerst altijd contact op met het autoverhuurbedrijf.
© 2010 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Prepaid creditcard voordelig?Prepaid creditcard voordelig?U kunt een prepaid creditcard zonder BKR-toets gebruiken in plaats van de gewone Visa creditcard, ANWB creditcard of Mas…
Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Een creditcard is handig in gebruik, maar heeft meestal hoge kosten. De Visa creditcard is de bekendste creditcard. Bove…
Prepaid creditcard aanbiedersPrepaid creditcard aanbiedersDe prepaid creditcard wint aan terrein, omdat deze veel gemakkelijker aan te vragen is dan een reguliere creditcard. Bij…

Goedkoper boodschappen doenMet veel haast boodschappen doen kost u meer geld. Door goed te kijken en vergelijken kunt u eenvoudig €10 besparen op b…
Executieverkoop woning voorkomenHoe voorkom je executieverkoop? Er zijn mogelijkheden om een executieverkoop te voorkomen. Een prijsgarantie is één van…
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 30-05-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.