Budgettips voor iedereen

Budgettips voor iedereen Vind je het leuk om af en toe wat te kunnen besparen op je aankopen, of is het financieel gezien echt nodig om zo zuinig mogelijk met je budget om te gaan? Er bestaan diverse handige tips over mogelijkheden om te kunnen besparen op je uitgaven. Voor vele diensten en producten bestaan er namelijk alternatieven die vaak net zo goed maar veel goedkoper of zelfs gratis zijn.

Gratis boeken lezen

In plaats van reisboeken of studieboeken te kopen of te lenen bij de bibliotheek, kun je ze ook legaal gratis downloaden van internet. Op de website van bijvoorbeeld studentenkorting vind je namelijk reisboeken die je helemaal gratis kunt downloaden en eventueel kunt printen.

Ga bewust om met energie

Er zijn vele mogelijkheden om zonder dat je er last van hebt en er veel moeite voor hoeft te doen, te besparen op het gebruik van energie hetgeen beter is voor het milieu en je energierekening. Denk hierbij aan de volgende tips:
  • Gebruik spaarlampen in plaats van gewone gloeilampen.
  • Douche wat korter en laat de kraan niet onnodig lopen.
  • Het een halve of hele graad lager zetten van de verwarmingsthermostaat bespaart heel wat energie, waarvan je weinig tot niets zult merken.
  • Zet alle apparatuur uit in plaats van deze op stand-by te laten staan.
  • Trek de stekkers van oplaadapparatuur uit als je deze niet gebruikt.
  • Voor nog veel meer tips om zuiniger met energie om te gaan, kun je kijken op de website van Milieu centraal.

Tips voor goedkope uitstapjes met de kinderen

Wanneer je kinderen hebt, is het leuk om af en toe een uitstapje te maken. Hoe kun je voor minder geld toch leuke activiteiten met de kids ondernemen?
  • Bezoek je een pretpark, dan kun je vooraf op zoek gaan naar kortingsbonnen. Veel pretparken geven deze uit via fabrikanten van diverse artikelen en ook in kranten en tijdschriften vind je vaak interessante kortingsbonnen van pretparken.
  • Neem zelf lekkere snacks en drankjes mee voor tijdens de reis en op de bestemming, tenminste wanneer het op je bestemming is toegestaan om zelf meegenomen eten en drinken te nuttigen.
  • Ben creatief in het bedenken van leuke en interessante uitjes. Er zijn vele activiteiten die kinderen geweldig vinden en het hoeft niet altijd een duur pretpark te zijn. Voor leuke tips kun je terecht op bijvoorbeeld de website van Dagjeweg.

Informatie over budgettips

Er zijn heel wat boeken met daarin tips over hoe je zo goedkoop mogelijk bepaalde dingen kunt doen of kopen. Ook op internet kun je hierover veel informatie vinden. Denk hierbij aan de website van het Nibud, maar ook websites met de naam rijkerleven.com, zuinig.info en huishoudplaza.nl bieden een groot scala aan handige tips om geld te besparen en zuiniger te leven. Pik hier om te beginnen gewoon de tips uit die voor jou het meest geschikt zijn en het beste in je manier van leven passen!

Repareren in plaats van vervangen

De huidige maatschappij wordt aangeduid als consumptiemaatschappij en daardoor zijn trends als consuminderen en zuinig zijn in stijl ook erg populair. Voor veel mensen is het niet alleen normaal om resten levensmiddelen direct weg te gooien, maar ook een kledingstuk met een klein gaatje en een elektrisch apparaat dat even hapert worden zonder pardon weg gegooid. Het loont altijd de moeite om eerst eens te kijken of reparatie een goede optie is. Dit is nagenoeg altijd goedkoper dan een nieuw product te kopen, en daarnaast is het beter voor het milieu.

Koop tweedehands

Sommige mensen kopen heel veel gebruikte artikelen in plaats van nieuwe artikelen, terwijl anderen het gewoon niet prettig of fris vinden om tweedehands zaken in huis te halen. Er zijn echter van die producten die je echt net zo goed tweedehands kunt kopen als nieuw. Denk bijvoorbeeld aan artikelen zoals een kruiwagen voor in de tuin of een voorraadrek voor in de kelder. Het bespaart veel geld en je merkt er niets van in het gebruik!

Lees verder

© 2010 - 2020 Annika_schrijft, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoeveel geef ik wekelijks uit aan boodschappen?Hoeveel geef ik wekelijks uit aan boodschappen?Uw vaste lasten kunt u niet of nauwelijks beïnvloeden. Er valt veel geld te besparen op de dagelijkse boodschappen. Zond…
Budgettips voor een verre reisBudgettips voor een verre reisReizen is duur. Naast kosten voor vliegtickets en verblijf moet je ook rekening houden met de kosten van dagelijks leven…
Goedkoop interrailenMet een InterRail pas kun je onbeperkt met de trein door Europa reizen. Je kunt interraillen zo duur maken als je zelf w…
De meest gehaaide bezuinigingstipsDe meest gehaaide bezuinigingstipsBespaar op je kosten door te bezuinigen en te besparen. De crisis blijft maar voortduren, en is het ergste al geweest? w…

Snel geld nodig: hoe je snel aan extra geld kunt komenSnel geld nodig: hoe je snel aan extra geld kunt komenSoms heb je tijdelijk extra geld nodig om al je rekeningen te kunnen betalen. Misschien is het mogelijk geld te lenen bi…
Tips om geld te besparen op levensmiddelenTips om geld te besparen op levensmiddelenOf het nu financieel nodig is om te besparen op je uitgaven of niet, het is mogelijk je uitgaven aan levensmiddelen te v…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Budgettips voor iedereen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annika_schrijft
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Budgettips
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!