Internetsparen heeft vele voordelen

Internetsparen heeft vele voordelen Internetsparen is ook in 2020 goedkoper dan een traditionele spaarrekening, want het levert een hogere rente op. Online sparen kan bijvoorbeeld bij MoneYou, Nibc Direct, Leaseplanbank en Nationale Nederlanden. Het is zo eenvoudig online te regelen. Niet alleen is bij deze vorm van online sparen de rente vaak hoger, maar u bent bovendien ook veel flexibeler. Toch zijn er nog spaarders die niet kiezen voor internet sparen. Waarom eigenlijk, want zo verliest u onnodig veel geld en laat zo een optimaal rendement liggen.

Sparen in 2020


Internetsparen op online gratis te openen spaarrekening

Kijkt u het internet er maar op na. Er is bijna geen bank meer, die naast traditioneel sparen niet ook een internetspaarrekening aanbiedt. Een bank als NIBC of de Credit Europe Bank bieden zelfs geen traditionele spaarrekening meer aan. En dat is ook niet zo gek, want de kosten voor de bank van een internetspaarrekening kunnen veel lager zijn en daardoor kan er een hogere rente worden geboden. Bank blij, klant blij.

Voordelen van internetsparen

Internetsparen heeft meerdere voordelen:
 • De rente is vaak hoger;
 • Het is handig eenvoudig. Een internet-spaarrekening is namelijk snel geopend, u kunt eenvoudig overboeken en hebt altijd inzicht in uw rekeningen, 24/7;
 • Een print van uw rekening hebt u zo gemaakt;
 • Vaak kunt u transacties ook verwerken in een boekhoudprogramma;
 • U hoeft niet langer te wachten op de maandelijkse afschriften van de bank;
 • Ook het terugboeken naar uw tegenrekening is zo gebeurd, zonder tussenkomst van de bank;
 • Vaak kunt u vanuit een internet-rekening ook meteen een deposito met hoge rente afsluiten.

Nadelen internetsparen

Er zijn ook nadelen, relatief althans:
 • U moet wel internet hebben;
 • Uw pc moet goed beveiligd zijn;
 • Er zijn internet-criminelen op het net.

Maar wie zijn pc goed beveiligd en toch het slachtoffer wordt van internet-criminaliteit moet dit bij de bank melden en zal bijna altijd worden gecompenseerd. Een spaaroverzicht hebt u 24 uur per dag online. Het is wel altijd verstandig om regelmatig een afdruk van de stand van zaken te maken. De bank veronderstelt namelijk, dat u regelmatig uw transacties controleert en bijhoudt.

Spaarbank: sparen zonder voorwaarden

Waar u altijd op moet letten is of u een internetrekening opent met of zonder aanvullende voorwaarden. Aanvullende voorwaarden kunnen namelijk onhandig zijn. En dan moet u vooral denken aan voorwaarden als:
 • Een verplichte maandelijkse inleg;
 • Een minimale periode, waarin u het geld moet laten staan. Denk aan kwartaal spaarrekeningen of jaar spaarrekeningen.

Garantie van De Nederlandse Bank, particulier en zakelijk

Wanneer een bank onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank, DNB, valt, doen de internetspaarrekeningen van een dergelijke bank dat ook. U loopt daarmee dus geen extra risico. Sterker nog, als u op deze voorwaarde let, kunt u veilig een internetspaarrekening openen bij een kleinere bank die een hoge rente biedt.

Variabele rente

Waar u bij online sparen wel op moet letten is dat de rente variabel is en dus ook omlaag kan. Bovendien keert niet elke spaarrekening even vaak uit. Sommige rekeningen keren per maand uit, andere zelfs eenmalig per jaar. Dat maakt de verschillende rentepercentages door het effect van rente op rente vaak wat moeilijker vergelijkbaar. Wilt u uw geld langer vast leggen, dan kiest u het beste voor een spaardeposito. Ook dat kan via het internet online worden geregeld.

Hoogste spaarrente in 2020

Behulpzaam kan zijn een overzicht met hoogste rente bij Nederlandse banken. In dat geval is een spaarrekening veilig via het internet af te sluiten. U kunt ook kiezen voor een spaardeposito, de rente is in de meeste gevallen dan een stuk hoger.

Lees verder

© 2009 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Spaarrente Credit EuropeSpaarrente Credit EuropeDe Credit Europe Bank, CE, biedt heeft in 2020 voor u een spaarrekening zonder voorwaarden. De internet spaarrekening ku…
Spaarrente NIBC DirectSpaarrente NIBC DirectNIBC Direct is een bekende online bank met een relatief hoge rente ten opzichte van de grootbanken. Deze hogere spaarren…
Top deposito rente 2020Top deposito rente 2020Een top deposito in 2020 geeft tot 0,90% rente, een hoog rendement. Dat is veel meer rente dan de spaarrente op een gewo…

Gouden handdruk & betaal minder aan de BelastingdienstGouden handdruk & betaal minder aan de BelastingdienstStel u hebt een gouden handdruk of een ontslagvergoeding in 2019 of 2020 op basis van de nieuwe kantonrechtersformule (t…
Rijkste royalty’sRijkste royalty’sLeden van het koninklijk huis hebben financieel niets te klagen. De tien rijkste leden van het koninklijk huis wereldwij…

Reageer op het artikel "Internetsparen heeft vele voordelen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 12-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Hoogste spaarrente 2020
Schrijf mee!