Zo verdient ieder mens snel en makkelijk geld als water

Zo verdient ieder mens snel en makkelijk geld als water De simpelste manier om een leuk bedrag aan huishoudgeld te besparen is om slim de financiele mogelijkheden van kraanwater te benutten. Met goedkoop gezond drinkwater kan geld als water worden verdiend. Tevens goed voor de conditie en gezondheid van uw gezinsleden, als u limonades en frisdranken voortaan voor de helft met water verdunt. Het voorkomt ongezond dikke kinderen. Maar ook voor volwassenen is het een makkelijk vol te houden afslankmethode.

Geld als water

Het principe om via de kraan veel geld te besparen, berust erop om vloeibare etenswaren, drank, zeepproducten e.d. op verantwoorde wijze aan te lengen met dit gezonde kraanwater. Dusdanig dat zowel de kwaliteit als de smaak van de voedingsmiddelen er niet door vermindert. Deze vindingrijke besparingsmethode heeft als bijkomend voordeel dat we tevens veel beter onze noodzakelijke dosis gezond water binnen krijgen.

Frisdranken, voortaan: “ drie halen twee betalen”

Veel frisdranken zijn vaak veel te zoet door toevoegde ongezonde witte suiker. Op 2 of 3 pakken fris kun je daarom vaak probleemloos 1 pak water toevoegen zonder dat dit de smaak aantast. De frisdrank wordt alleen wat minder zoet, dus vaak lekkerder en in ieder geval gezonder. In de zomer kan dat voor een gezin een forse besparing opleveren. Dus als u de volgende keer een leeg pak bewaart kunt u met 2 nieuwe pakken, maar liefst 3 volle pakken lekker fris bereiden. Het spreekt vanzelf dat ook zuivere vruchtensappen verdund mogen worden, bijvoorbeeld als u hartje zomer een kinderfeestje hebt en de dorst van de kinderen niet te stillen is. Overigens kan water ook in de vorm van ijsklonten aan de cola of andere frisdrank worden toegevoegd. Die besparingstruc wordt ook in de horeca toegepast.

Zuivelproducten

Waarom zou u dure drinkyoghurt kopen terwijl u heel eenvoudig zelf drinkyoghurt kunt maken door normale dikke vruchtenyoghurt met water aan te lengen. Het zal u verbazen dat de smaak vrijwel hetzelfde blijft als van de dikke yoghurt. Dus ook hier de voordeelformule: 3 halen 2 betalen. Maar al zou u uitsluitend het laatste restje, dat aan de binnenkant van het pak blijft kleven en dat u normaal met het lege pak weggooit, verdunnen met water. Dan betekent dat in ieder geval één extra gratis glas heerlijke drinkyoghurt, die anders bij het afval komt.

Vla

In meer of mindere mate geldt bovenstaand advies ook voor andere zuivelproducten zoals vla. Meng eens vla met water, zodat je als het ware drinkvla krijgt. Je staat er versteld van hoe goed de smaak is. En je hebt een heerlijke, gezonde, voedzame en goedkope frisdrank voor de kinderen, maar ook voor jezelf.

Appelmoes en jam

Er is ook helemaal niets mis mee om het laatste restje uit pot of pak te halen door het te verdunnen met water. Op die manier krijg je alle voeding binnen waarvoor je betaald hebt en tevens je benodigde dosis gezond water in de vorm van gratis appelsap. En gooi voortaan niet gelijk het lege jampotje weg, doch spoel het eerst met water voor een heerlijk glas (gember)sap.

Verse sinaasappelen

Als je sinaasappelen uitperst, blijven er in de pers niet alleen pitten achter, maar ook heel wat vruchtvlees met sap. Gooi het zeefje daarom niet direct leeg in de prullenbak maar gooi er eerst nog een glas water over, zodat het achtergebleven sap en vruchtvlees de kans krijgt in het sapbakje terecht te komen. Giet na het persen van 2 sinaasappels telkens een kopje water over het achtergebleven vruchtvlees. En u heeft steeds één sinaasappel gratis.

Chocolade drank

Als je cacaopoeder gebruikt voor chocoladedrank, neem dan eens i.p.v. melk gewoon water. Menigeen vindt dat zelfs lekkerder dan melk. Tevens gezond en goedkoper. Op een heel pakje cacaopoeder, al snel een besparing van € 2,-

Pannenkoeken

Er is niets mis mee om ze te maken van 50% melk en 50% water. De voedingswaarde wordt uiteraard wat minder, maar als het om een tussendoortje gaat of het flensje is bedoeld als toetje is het zelfs beter voor de lijn. Dus op een portie pannenkoeken is uw besparing een halve liter melk.

Vleesjus

Geniet langer van uw kostbare vleesjus door er minstens een kwart hoeveelheid water aan toe te voegen. Goed voor de lijn en even lekker.

De Senseo koffie-automaat

U zult begrijpen dat de fabrikant van koffiepads, zoveel mogelijk van die dingen aan u wil verkopen. Dat is de reden dat de Senseo kopjes zo klein zijn, waardoor u vaker behoefte aan koffie heeft. Maar niemand kan u verplichten om er van die kleine kopjes onder te zetten. Zet daarom eens 2 grotere koppen onder het apparaat. Nadat de automaat de normale hoeveelheid heeft geproduceerd, wacht u tot hij weer op temperatuur is en drukt u nogmaals op de vulknop. Wel tijdig op de grote "uit'-knop drukken, zodat de koppen niet overlopen. Het resultaat is twee lekkere grote mokken koffie, waar u veel langer voldoening van heeft. Een variatie hierop is dat u een grote kop onder het apparaat zet en op de twee-kopjes knopt drukt terwijl u er maar één koffiepad in heeft.

Pindakaas

Hoort in dit rijtje eigenlijk niet thuis, maar pindakaas kun je veel smeuïger maken met een beetje (sla)olie. Je smeert er dan heel wat meer boterhammen mee.

Water bij de wijn

Vaak willen we geen water bij de wijn doen. Maar er zijn uitzonderingen: In Duitsland is een Weinschorle een heel gewoon drankje. Het is witte wijn met sprudelwasser, een soort Spa-rood (water met toegevoegd CO2 dus).

Een gezin van 4 personen, door deze besparingsmethode consequent door te voeren, veel geld op de voedingsuitgaven besparen. Het is in het begin even wennen en u bent niet verplicht uw omgeving er uitgebreid over in te lichten. Maar als u eenmaal de smaak te pakken heeft, is het volop genieten. Want stelt u zich eens voor: elke keer dat u aan producten op verantwoorde wijze wat water toevoegt, is het net alsof de Euro’s uit de kraan stromen. Terwijl u gezonder leeft!

Fabrikant laat u duur betalen voor water

Al die dure zogenaamde lightproducten bevatten ook veel water. Want dat is de reden dat bijvoorbeeld dergelijke bak & braad producten dikwijls zo spetteren in de braadpan. Simpelweg omdat het aanwezige water spat doordat het kookt. En u maar veel geld uitgeven voor producten waarbij het oorspronkelijke vet is vervangen door gewoon water! Dat kunt u zelf beter en goedkoper.

Shampoo en andere cosmetica

Kun je gemakkelijk verdunnen met 30% water. In een lege shampoo flacon de helft van een volle flacon doen en aanlengen. Geldt ook voor vloeibare zeep in de handpompjes.

Lees verder

© 2009 - 2024 Robbie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Water: geld besparen op (drink) water, douche, bad en wcWater: geld besparen op (drink) water, douche, bad en wcGemiddeld gebruikt één persoon 50.000 liter water in een jaar. Daar kan op bespaard worden. Zo kan je ongemerkt tijdens…
Besparen van geld op waterBesparen van geld op waterHet is altijd fijn om geld te besparen op je maandelijkse kosten. Eén van die maandelijke kosten maak je door het gebrui…
Direct geld besparen in en rond je huisDirect geld besparen in en rond je huisWie moeite heeft om maandelijks de 'financiële touwtjes' aan elkaar te knopen, kan baat hebben bij de tips in dit artike…
Bronwater of kraanwater?Bronwater of kraanwater?Op vakantie wordt geadviseerd om geen kraanwater te drinken. Voor Nederland geldt een dergelijk advies niet. Uit onderzo…

Bespaartips met een babyBespaartips met een babyEen baby kost geld. Hoeveel geld? Dat hangt af van een hele hoop factoren. Natuurlijk zijn er de basisbehoefte en benodi…
Met sterke argumenten afdingen op prijs, en korting krijgenMet sterke argumenten afdingen op prijs, en korting krijgenAfdingen en onderhandelen over de publicatieprijs is steeds gebruikelijker. Veel verkopers zijn bereid (extra) korting t…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Reactie

Francesca, 05-12-2013
Wat een onzin om geen water bij (witte) wijn te doen! In Duitsland is een Weinschorle een heel gewoon drankje. Het is witte wijn met sprudelwasser, een soort Spa rood (water met toegevoegd CO2 dus). Ik maak al sinds jaar en dag mijn eigen sprudelwasser, spuitwater, met behulp van een Sodaclub Jet in plaats van dure flessen Spa rood te kopen. Zou ook prima gebruikt kunnen worden om een pak frisdrank mee te verdunnen, al is het niet zo goedkoop als water.

Succes met de verdere besparingen! Reactie infoteur, 06-12-2013
Dank voor je tip Francesca, heb het verwerkt in het artikel.

Robbie (588 artikelen)
Laatste update: 16-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.