AcceptEasy vervangt AcceptGiro

AcceptEasy vervangt AcceptGiro De AcceptEasy als e-factuur rukt steeds meer op. Papieren nota’s zijn al behoorlijk uit de tijd en we zien steeds meer digitale nota’s. Daar is nu het gemak van de AcceptEasy bijgekomen. Facturen versturen per email en niet meer in de brievenbus. De voordelen en nadelen van de AcceptEasy, iDeal en PayDutch op een rij. Kies ook voor digitaal factureren. Kies ook voor veilig betalen en kopen op het internet met PayDutch.

Internetbankieren

In Nederland is internetbankieren niet meer weg te denken. Er zijn grote voordelen bij internetbankieren, minder kosten en een groot gebruiksgemak. Natuurlijk zijn er ook risico’s wanneer de pc of app niet veilig gebruikt worden. Ongeveer vijf miljoen Nederlanders internetbankieren.

Acceptgiro

De papieren Acceptgiro is uit 1977, ruim dertig jaar geleden. De acceptgiro wordt nog steeds massaal gebruikt en verstuurd. Momenteel gaat het nog om circa 170 miljoen stuks. Toch is te verwachten dat dit aantal binnenkort sterk omlaag gaat. Zo zien we dat automatische incasso’s stijgen naar grofweg 1,2 miljard stuks, ongeveer 50 procent meer dan in 2000. En de concurrentie neemt verder toe met de digitale nota’s en de AcceptEasy.

AcceptEasy en e-factuur

De AcceptEasy als e-factuur ontvangt u, zoals de naam al aangeeft, per email. Het is een e-mail factuur, die zo in elkaar zit dat u daarmee online kunt betalen met iDeal. Alle gegevens zijn ingevuld. Het is een kwestie van de link aanklikken en de rest gaat bijna vanzelf. Natuurlijk moet u ook hier zorgen dat uw pc veilig is om fraude als phishing van uw persoonlijke bankgegevens te voorkomen. Groot voordeel boven de acceptgiro in combinatie met internetbankieren is dat alles al voor u is ingevuld. De kans op fouten is daarmee veel kleiner, en het kost minder tijd. Bovendien bekijkt bijna iedereen regelmatig zijn e-mails, zodat vergeten te betalen minder vaak zal voorkomen. Tot slot is de AcceptEasy gratis, terwijl steeds meer bedrijven voor een gewone acceptgiro wel geld in rekening brengen. iDeal kan momenteel worden gebruikt via een internetrekening bij de Rabobank, ING, ABN Amro en SNS Bank.

Voordelen van de AcceptEasy

Enkele voordelen van de AcceptEasy voor het bedrijf:
  • Snelle manier van betalen.
  • Lagere kosten, zowel direct als indirect.
  • Kans op fouten is veel kleiner met de AcceptEasy dan bij de traditionele acceptgiro.
  • Een AcceptEasy is een definitieve manier van betalen. Storneren, een incasso terugboeken is niet mogelijk.

PayDutch

PayDutch is een tweede betaalmethode, die niet gratis is en wordt gebruikt voor betalingen bij web aankopen. Voordeel is wel dat bij PayDutch het geld eerst via iDeal naar een tussenrekening gaat, waar het 7 dagen wordt vastgehouden. Als de consument zich tussentijds bedenkt, kan het geld worden teruggestort. Voor de tussenkomst van PayDutch moeten de verkoper en de koper momenteel €0,50 betalen. De koper en verkoper gaan beide naar deze site en kiezen op de homepage voor de optie “Ik ben koper” respectievelijk “Ik ben verkoper”. De koper vult zijn persoonlijke gegevens in, een mobiel nummer en enkele gegevens over het te kopen product. Daarna krijgt de koper per sms een transactiecode. Daarna gaat hij naar PayDutch en betaalt het verschuldigde bedrag via iDeal. PayDutch houdt dit bedrag vast totdat de koop is bevestigd. Zo is het bedrag veilig geparkeerd bij PayDutch totdat de koper aangeeft dat goederen ook zijn ontvangen.

Veiligheidstips

Tot slot nog enkele tips om de veiligheid te vergroten:
  • Bekijk een ontvangen e-mail altijd goed op zijn betrouwbaarheid en bedenk dat een financiële instelling u nooit per mail zal vragen om inloggegevens, pin codes of tan codes.
  • Bekijk de webpagina, de url’s en de aangegeven links altijd goed.
  • Beveilig de computer met een actuele goede firewall, antivirusprogramma en antispyware software.
  • Let er op dat uw transacties verlopen via een beveiligde pagina met https, een slot of sleuteltje in de statusbalk. Overigens werd onlangs in Duitsland de beveiliging van het slot gekraakt.
  • Vertrouwt u de site niet, koop daar dan niets en vul niets in.

Slot AcceptEasy vervangt acceptgiro

De AcceptEasy wordt nu al volop gebruikt door uitgevers, webshop, telecombedrijven, verzekeraars. Het is een kwestie van tijd, en we betalen bijna alles via de AcceptEasy. Simpel, praktisch, overzichtelijk en 24 uur per dag mogelijk. Wat wilt u nog meer.
© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Internetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealInternetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealHet kopen op het internet raakt in ons land steeds meer ingeburgerd. Internetbankieren groeit in Nederland als kool. Als…
Betaalmanieren in het betalingsverkeerGeef mij jouw mooiste kip dan krijg jij van mij een konijn. Die zogenaamde ruilhandel was ooit een manier van betalen to…
Het gevaar van internetbankierenHet gevaar van internetbankierenInternetbankieren biedt veel gemak, maar het brengt ook extra gevaren met zich mee. Zodra iemand beschikt over uw inlogg…
Voorbeeld van een factuur gemaakt in WordVoorbeeld van een factuur gemaakt in WordHeb je een eigen bedrijf, dan zijn facturen de basis voor je omzet en voor het berekenen van de BTW. Op basis van uw fac…

Groen bankieren een uitstekend alternatiefGroen bankieren een uitstekend alternatiefNa de kredietcrisis en het omvallen van een aantal banken wordt het tijd om pas op de plaats te maken. Loopt mijn spaarg…
Kasboek maakt financiële situatie duidelijkKasboek maakt financiële situatie duidelijkDe economische crisis van 2008, 2009 en 2010 heeft veel invloed op mensen gehad. Mensen verloren hun baan door de econom…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 14-09-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.