Online geld verdienen: geld verdienen via internet

Online geld verdienen: geld verdienen via internet De ultieme droom van iedereen: heel veel geld verdienen en liefst zonder veel inspanning te moeten leveren. Een mogelijkheid om geld te verdienen is via internet. Er bestaan heel wat formules op de markt om online geld te kunnen verdienen. Zo kan je een blog aanmaken (via Google AdSense verkrijg je inkomsten), aandelen verhandelen of domeinnamen kopen en deze achteraf voor meer geld doorverkopen. Eén ding is zeker: vaak zal je er zelf heel wat tijd moeten insteken om elke dag wat meer te gaan verdienen. Je doet er dus goed aan om je internetactiviteiten in bijberoep uit te oefenen en je huidige baan (voorlopig) te behouden.
Geld verdienen kan via internet. / Bron: FirmBee, PixabayGeld verdienen kan via internet. / Bron: FirmBee, Pixabay

Online geld verdienen is gemakkelijk, of toch ook niet?

Het is algemeen geweten dat je op het internet veel geld kan uitgeven. Wie het echter slim aanpakt, kan via internet ook geld verdienen. Je hoeft zelfs niet in de Verenigde Staten te wonen om online geld te verdienen. In Europa, en zelfs in België en Nederland, bestaan er genoeg mogelijkheden om een centje bij te verdienen. Reclamebanners op een website, aandelen verhandelen, gamen, boeken schrijven en publiceren zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Er zijn zelfs mensen die erin geslaagd zijn om er rijk van te worden. Deze personen zijn echter zeldzaam. Het is wel zo dat er heel wat mensen een mooie bijverdienste hebben door online-activiteiten te ontwikkelen. “Geld verdienen via internet” is hierdoor erg populair geworden.

Tips om online geld te verdienen via internet

Een blog maken en geld verdienen via Google AdSense of affiliate marketing

Maak een website of een blog aan en schrijf er dingen neer die je interesseren en waar je echt een toegevoegde waarde kan leveren voor de lezers van je blog. Indien je bijvoorbeeld graag reist, dan kan je een reiswebsite ontwikkelen met al jouw vakantie-avonturen. Hoe beter de content, hoe specifieker de bijgaande advertenties kunnen zijn, waardoor ze beter aangeklikt zullen worden. Uiteindelijk is het een win-win-situatie. Jij kan je kennis meedelen aan anderen en in ruil verdien jij geld. Je kan geld verdienen via Google AdSense. Je zal een variabele vergoeding krijgen, afhankelijk van op welke soort reclame er wordt geklikt. Financiële advertenties zorgen vaak voor de hoogste opbrengsten. Een andere mogelijkheid is om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Via affiliate marketing verdien je geld, telkens als iemand op een banner klikt of een product koopt. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Tradedoubler of Tradetracker. Het inhoudsbeleid van de affiliate netwerken en Google AdSense is heel erg streng. Zelf klikken op je eigen advertenties is verboden en kan aanleiding geven tot uitsluiting van deze marketingprogramma's.

Domeinnamen aan- en verkopen

Er bestaan heel wat domeinnamen (URL’s). Populaire domeinnamen zullen echter heel snel ingenomen worden of al ingenomen zijn. Er bestaat immers een business die zich richt om heel goedkoop domeinnamen aan te kopen, om ze vervolgens tegen een veelvoud van de prijs opnieuw van de hand te doen. Onderwerpen of nieuwigheden die een hype kunnen worden, zijn interessant om een URL van te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is de domeinnaam pizza.com. Deze URL werd in 1996 voor 20 USD aangekocht, om in 2008 te worden verkocht voor het monsterbedrag van 2,6 miljoen USD.

Via een YouTube-kanaal kan je door Google AdSense op CPM- of CPC-basis uitbetaald worden. / Bron: Stux, PixabayVia een YouTube-kanaal kan je door Google AdSense op CPM- of CPC-basis uitbetaald worden. / Bron: Stux, Pixabay
Geld verdienen met YouTube-video’s
YouTube is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld voor video’s. Om geld te verdienen dien je een YouTube-kanaal aan te maken over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld over “reizen”. Binnen dit kanaal kan je dan gerelateerde video’s plaatsen. Je kan bijvoorbeeld een video plaatsen over een onvergetelijke safaritocht, je bezoek aan Egypte of je avonturen tijdens je doorrit in Death Valley beschrijven. Deze video’s moeten uiteindelijk heel veel views opleveren. Vanaf een bepaald aantal views heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor Google AdSense. Google (AdSense) zal je dan betalen per klik (CPC) of per duizend views (CPM).

Word fotograaf en verkoop je foto’s

Heel wat reclamebureaus en websitebouwers zijn op zoek naar fotomateriaal om websites of reclame-advertenties mee aan te kleden. Met jouw eigen fotomateriaal kan je dus via internet een centje bijverdienen. Het dienen uiteraard unieke en prachtige foto's te zijn. Een alledaagse foto zal immers minder interessant zijn voor reclamebureaus dan een unieke of zeldzame foto. Voorbeelden van grote fotodatabanken zijn Shutterstock of Thinkstock. Indien je je aanmeldt voor de “Contributor site” van Shutterstock, dan kan je je eigen foto’s verzilveren met geld. Dit "Contributor platform" kan men beschouwen als een virtuele plaats waar kopers en verkopers met elkaar in contact komen.

Aandelen (met winst) verhandelen

Aandelen verhandelen kan heel gemakkelijk via internet. In principe volstaat een computer met internetaansluiting en het openen van een effectenportefeuille. Uiteraard moet je beschikken over een goede dosis "computerskills", kennis van de aandelensectoren en voldoende financiële en economische marktkennis. "Daytraden" is een optie, maar het beste advies is om op lange termijn te beleggen. Met de zogeheten "stop loss" kan je mogelijke verliezen inperken. Een stop loss is een order, dat automatisch tot uitvoering wordt gebracht, op het moment dat de koers een bepaalde waarde aantikt. Professionele handelaars, maar ook particulieren maken van deze techniek gebruik. Acties worden automatisch uitgevoerd op basis van bepaalde ontwikkelingen. Door de stop loss-methode in te voeren, kan men zich indekken tegen grote verliezen. Een nadeel is dat er in het geval van grote veranderingen en schommelingen een sneeuwbaleffect (crash) kan ontstaan.

Facebook biedt interessante mogelijkheden om een centje bij te verdienen.Facebook biedt interessante mogelijkheden om een centje bij te verdienen.
Geld verdienen met Facebook
Om geld te kunnen verdienen moet je voldoende kennis hebben over Facebook en de werking ervan. Er bestaan immers manieren om een extraatje te kunnen bijverdienen via het populaire social media-medium.
  • Facebook-templates: je kan Facebook-templates maken en verkopen.
  • Facebook-applicaties: indien je sterk bent in het schrijven van applicaties, dan kan je zelf een Facebook-applicatie schrijven. Bij een echte superapplicatie bestaat de mogelijkheid dat Facebook zelfs een bod doet om deze applicatie over te kopen.
  • Facebook-groepen aanmaken: indien je genoeg volgers op deze pagina's kan krijgen, dan kan je op deze pagina's gesponsorde berichten laten verschijnen. Een Facebook-groep met miljoenen bezoekers kan de aandacht trekken van grote bedrijven die deze pagina misschien wel willen overkopen.

Last but not least: Kortingscodes en dagaanbiedingen

Het is misschien wat vreemd om dit als tip te nemen, maar via kortingscodes of dagaanbiedingen kan je ook geld verdienen. Geld verdienen staat dan eerder in de context van "besparen op je uitgaven". Er zijn heel wat kortingscodewebsites of dagaanbiedingen waarmee je heel wat geld kan uitsparen, of lees "geld verdienen". Voorbeelden hiervan zijn www.kortingscode.nl of www.solden.be. Je zal een kortingscode ontvangen (procentuele of absolute korting) van deze webwinkel via Facebook, Twitter of e-mail, om vervolgens te gaan gebruiken op deze website. Af en toe kan de korting ook bestaan uit gratis verzendkosten. Op deze manier kan je wat "geld terugverdienen" op je normale uitgaven.

Conclusie

Online geld verdienen is een mogelijkheid. Veel hangt af van welke activiteit je gaat ondernemen. De voordelen zijn wel gekend. Je kan werken in je eigen huis en bovendien is geld verdienen via internet relatief gemakkelijk. Toch zal je na verloop van tijd merken dat het echt wel tijdrovend is als je echt een mooie som wil gaan verdienen. De advertentiemarkt kan immers op een hoog of laag niveau draaien, wat een impact zal hebben op de waarde van de kliks, of wat een adverteerder wil gaan betalen. Doorgaans geldt de volgende regel: indien je een mooi extraatje per maand wil verdienen, dan is geld verdienen via internet een mooie en gemakkelijke oplossing. Miljonair worden is mogelijk in zeldzame gevallen, maar doorgaans voor 99% van de starters een utopie.
© 2015 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyGeld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyWat is er nu leuker om geld te verdienen met je hobby? Geld verdienen met je hobby is met behulp van het internet ook mo…
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
Domeinnaam: Geld verdienen met handelen in domeinnamenDomeinnaam: Geld verdienen met handelen in domeinnamenEr kan goed geld worden verdiend met het kopen en doorverkopen van domeinnamen. Vooral na de oprichting van het internet…

Voordelen en nadelen van een sterke euroVoordelen en nadelen van een sterke euroDe euro is de betaalmunt van de lidstaten in de Eurozone. De Europese Centrale Bank (ECB) treedt op als verantwoordelijk…
Deflatie: oorzaken en gevolgen voor de economieDeflatie: oorzaken en gevolgen voor de economieHet “spook” deflatie is een grote vrees voor heel wat economen. Deflatie is de tegenhanger van inflatie. Inflatie staat…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: FraukeFeind, Pixabay
  • Slapendgeldverdienen.be, http://www.slapendgeldverdienen.be/wil-je-geld-verdienen-op-internet-dit-zijn-de-4-populairste-manieren/, 15 december 2015
  • Leukewereld.be, http://www.leukewereld.be/wp/2015/06/zeven-op-zondag-manieren-voor-mamas-om-geld-te-verdienen-via-internet/, 15 december 2015
  • Enqueteplanet.be, http://www.enqueteplanet.be/, 15 december 2015
  • Verdienonlinegeldforum.com, http://www.verdienonlinegeldforum.com/index.php?PHPSESSID=284861f31f70c919045415ae87e5b4e7;wwwRedirect, 15 december 2015
  • Afbeelding bron 1: FirmBee, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Stux, Pixabay
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 06-04-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.