Banken & met Visa betalen via een internet kassa

Banken & met Visa betalen via een internet kassa In Nederland is iDeal de meest gebruikte betaalmethode voor online aankopen en online betalen. Maar iDeal heeft ook zijn beperkingen. Daarom zijn er via de internet kassa meerdere manieren van betalen via internet. Meer weten over de grote spelers van de internet kassa en intermediair Buckaroo? Bij Buckaroo vindt u namelijk de complete afhandeling, iDeal met internet kassa.

Wat is iDeal?

IDeal is een ideale betaalmethode op internet, voor wie betaalt via de Nederlandse banken ABN AMRO, Fortis, ING bank, Rabobank en SNS Bank. Denk ook aan PSP's als Icepay of Targetpay iDEAL. Online kopen en betalen nemen inmiddels grote proporties aan, reden om het allemaal goed te regelen. Ook met een website of webshop is iDEAL voor binnenlandse betalingen een ideale manier van betalen:
 • Geen last van uitgestelde betalingen.
 • Gemakkelijke en veilige manier van betalen.
 • Betalingen via iDEAL kunnen niet worden herroepen.
 • Beschikbaar voor zowel zakelijke als particuliere transacties.

Let wel dat buitenlandse klanten alleen met iDeal kunnen betalen, als ook hun betaling gaat via deze Nederlandse banken. Afhankelijk van de webwinkel die u hebt, kan dat een groot nadeel zijn. Al met al een goede reden, om op uw website verschillende manieren van betalen via internet aan te bieden.

Welke betaalmethode op het internet?

Sommigen betalen liever onder rembours of gebruiken PayPal. Iedereen heeft zo wel zijn favoriete betaalmethode. De ondernemende webwinkel wil geen klant laten lopen om die reden en zal daarom ook andere veilige betaalmethodes willen aanbieden die goed controleerbaar en te volgen zijn. In die gevallen is een internetkassa een goede oplossing. Overigens hebben ook steeds meer gemeenten met succes een internet kassa op de website staan.

Bron: Republica, PixabayBron: Republica, Pixabay

Met Visa betalen via een internetkassa

Wie een internetkassa wil, moet een contract afsluiten met een bank. Let wel goed op de voorwaarden en aangeboden diensten. Sommige banken vragen vooral eenmalige kosten, andere vooral transactiekosten. Sommige hebben zowel een starterspakket, waarmee u ervaring kunt opdoen, als ook pakketten met zeer uitgebreide diensten. Een goede internet kassa ondersteunt:
 • Creditcardbetalingen via MasterCard, Visa en Amex.
 • Internetbankieren.
 • Heeft een extra beveiliging van creditcard transacties via MasterCard Securecode en Verified by Visa.
 • Biedt de mogelijkheid om bij leveringsproblemen de creditcardbetalingen geheel of gedeeltelijk te annuleren.
 • Is veilig, snel en efficiënt.
 • Kan zo met de website worden gelinkt dat de klant er geen last van heeft.
 • Is zo ingesteld dat de ondernemer van de site er zelf geen onderhoud aan heeft. Het contact met de bank moet voldoende zijn. Hoe de bank het allemaal regelt en via welke veilige platforms zoals Ogone of bijvoorbeeld Bibit, is een probleem van de bank en als het even kan moet er een snelle toegang zijn tot de statistische transactiegegevens.
 • Liefst moet een snelle bevestiging van de betaling naar de klant mogelijk zijn, bijvoorbeeld per e-mail.

Buckaroo

Veilig betalen kunt u bijvoorbeeld met Buckaroo. Buckaroo Online Payment Services is een een internet kassa die wereldwijd voor webshops veilig de online betalingen afhandelt. Buckaroo voldoet aan de strenge vereisten van de PCI Data Security Standaard klasse 1, maar ook van MasterCard, Visa en American Express. De betaalgegevens worden ook vergrendeld en versleuteld verstuurd volgens de internetbeveiliging standaard Secure Sockets Layer SSL. Buckaroo geeft geen bank- en/of creditgegevens van consumenten door aan de bij haar aangesloten webshops of aan andere derden. Als er onverhoopt sprake is van een onterechte incasso of een verschil van mening over een online betaling, dan kan de consument dit melden op de website van Buckaroo. Buckaroo geeft dit vervolgens door aan de betreffende webshop, zodat die de zaak verder kan afhandelen.

Slot

Het zal duidelijk zijn, dat het ook van de klantenkring van de webshop of webwinkel afhankelijk is welke betaalmethode in uw internet kassa past. Ook spelen de kosten een rol, hoewel die bij een gerichte keuze niet hoog uit hoeven te vallen. Tot slot is van belang, dat op de website meteen duidelijk is hoe er betaald kan worden, met eenvoudige buttons en links. De klant van tegenwoordig is immers veeleisend, wil direct weten waar hij aan toe is en vooral online winkelen op de goed ingerichte websites. En dat is inmiddels zeker mogelijk.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Internetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealInternetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealHet kopen op het internet raakt in ons land steeds meer ingeburgerd. Internetbankieren groeit in Nederland als kool. Als…
Het gevaar van internetbankierenHet gevaar van internetbankierenInternetbankieren biedt veel gemak, maar het brengt ook extra gevaren met zich mee. Zodra iemand beschikt over uw inlogg…
Voordelen van internetbankierenVoordelen van internetbankierenHet internetbankieren is in Nederland de normaalste zaak en heeft vele voordelen. Zelf thuis bankieren met de bankpas en…
Internetbankieren, banken maken internetbankieren veiliger?Internetbankieren, banken maken internetbankieren veiliger?Internetbankieren en digitaal bankieren zijn in Nederland volledig ingeburgerd, maar het betalingsverkeer in ons land ka…

Hongaarse valuta: de Forint in HongarijeHongaarse valuta: de Forint in HongarijeHongarije is sinds mei 2004 lid van de Europese Unie. De grensovergangen zijn per 1 januari 2008 ook vrijgegeven en hoef…
Spaarbank of hypotheek, zo profiteert u van een crisisSpaarbank of hypotheek, zo profiteert u van een crisisVelen schreeuwen moord en brand als er een crisis is. Een crisis betekent vaak een forse recessie en zelfs een financiël…
Bronnen en referenties
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 11-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.