InfoNu.nl > Financieel > Geld > Ervaringen met Sloop de Crisis

Ervaringen met Sloop de Crisis

Ervaringen met Sloop de Crisis Sloop de crisis is een initiatief voor collectieve inkoop van energie, verzekeringen, mobiele telefonie en abonnementen voor televisie, telefoon en internet. Door je in te schrijven krijg je scherpe aanbiedingen voor deze producten. Het is echter maar de vraag of je daarmee echt het goedkoopst uit bent. Verschillende mensen hebben inmiddels ervaring met Sloop de crisis en lang niet iedereen is tevreden. Vaak ben je op vergelijkingssites goedkoper uit dan door in te gaan op het collectieve aanbod.

Hoe werkt Sloop de Crisis?

Door je in te schrijven bij Sloop de Crisis kun je gebruik maken van aanbiedingen voor energie, verzekeringen, mobiele telefonie en abonnementen voor internet, telefoon en televisie. Deze aanbiedingen komen voort uit collectieve veilingen. Sloop de Crisis verzamelt zoveel mogelijk mensen die zich inschrijven, en vervolgens mogen aanbieders van de producten (bijvoorbeeld een energiecontact voor één jaar) een bieding doen (in het geval van energie een bieding van tarieven voor gas en elektriciteit). De aanbieder met de laagste prijs wint de veiling en haalt daarmee een grote groep klanten tegelijkertijd binnen.

Omdat de aanbieders van bijvoorbeeld energie niet weten wat hun concurrenten gaan bieden, zullen ze een zo laag mogelijke prijs bieden. Op die manier wordt consumenten via een collectieve veiling een aanlokkelijk aanbod gedaan, waarbij de prijzen en tarieven vaak een stuk lager zijn dan gebruikelijk.

Als consument kun je je vrijblijvend inschrijven op de website van Sloop de Crisis. Dat houdt in dat je je voorafgaand aan een veilingmoment inschrijft. Als vervolgens het aanbod van de winnaar van de veiling er ligt, kun je kiezen of je hier gebruik van wilt maken of niet.

De veilingen van Sloop de Crisis

Sloop de Crisis is begonnen in de tweede helft van 2013. Rondom het programma Een Dubbeltje op zijn Kant werd er destijds veelvuldig reclame voor gemaakt. Daarin waren ook de presentatoren van Een Dubbeltje op zijn Kant, John Williams en Annemarie van Gaal te zien. Door deel te nemen aan Sloop de Crisis zou je volgens de reclame op jaarbasis 1000 kunnen besparen op je vaste lasten.

Eind 2013 werden de eerste veilingen gehouden. De Nederlands Energiemaatschappij (of NL Energie) en Budgetenergie wonnen de energieveiling voor respectievelijk het goedkoopste aanbod voor 1 jaar en voor 3 jaar. Bij de abonnementen voor mobiele telefonie won Youfone. Bij internet, telefoon en televisie was dat Tele2. Begin 2014 was er wederom een energieveiling. Ook toen won de Nederlandse Energiemaatschappij.

Halverwege 2014 organiseert Sloop de Crisis opnieuw een energieveiling. Ook hiervoor wordt reclame gemaakt op televisie. De bekendmaking van de winnaar en het aanbod vindt plaats op 23 juni. Vervolgens kun je overstappen tot 26 juli 2014.

Kritiek op en klachten over Sloop de Crisis

Sloop de Crisis krijgt flink wat kritiek te verduren. Diverse partijen hebben hun vragen bij het inkoopcollectief en hebben het idee dat John Williams en Annemarie van Gaal zich voor een karretje laten spannen. De kritiek bestaat er vooral uit dat men denkt dat er belangenverstrengeling in het spel is. Sloop de Crisis is namelijk opgericht door het bureau MindGrind. Twee van de personen achter dit initiatief zijn Pieter Schoen en Harold Swinkels. Zij zijn beiden ook oprichter en eigenaar van de Nederlandse Energiemaatschappij.

Volgens de website van Sloop de Crisis is er geen sprake van belangenverstrengeling, omdat Pieter Schoen en Harold Swinkels niets met de veilingen te maken hebben. Deze worden georganiseerd door een onafhankelijk veilinghuis.

Het is echter wel opvallend dat de Nederlandse Energiemaatschappij twee van de twee keer als winnaar uit de bus komt. En ook de winnaar bij de mobiele telefonie, Youfone, blijkt banden te hebben met de Nederlandse Energiemaatschappij.

Of Sloop de Crisis doorgestoken kaart is, is hiermee zeker niet bewezen. Maar op diverse websites en fora wordt hier wel over gespeculeerd. Wat belangrijker is, is of Sloop de Crisis daadwerkelijk het goedkoopst is. Dat blijkt helaas niet altijd zo te zijn.

Ervaringen met Sloop de Crisis

Sinds de oprichting hebben meer dan 600.000 mensen (februari 2015) zich ingeschreven bij Sloop de Crisis. Hoeveel consumenten ook daadwerkelijk op het aanbod van Sloop de Crisis zijn ingegaan is niet bekend. Wel zijn er op internet diverse verhalen te vinden van mensen met ervaringen met Sloop de Crisis. Deze ervaringen zijn wisselend. Verschillende mensen zijn zeer tevreden. Door de overstap die zij gemaakt hebben, hebben zij daadwerkelijk honderden euro's bespaard.

Er is echter ook een behoorlijk aantal negatieve reacties. De ervaring van veel mensen op forums (op diverse plekken op internet) is dat het aanbod voor hen lang niet altijd geschikt is. Dat geldt vooral voor aanbiedingen van mobiele telefonie en internet. Hoewel de aanbiedingen die gedaan worden scherp zijn, moet het aanbod wel passen bij de gebruiker. Als jij meer belminuten nodig hebt, of een hogere of juist lagere internetsnelheid, dan heeft het weinig zin om er gebruik van te maken.

Een harder punt van kritiek is dat de aanbiedingen lang niet altijd het voordeligst zijn. De zorgverzekering en de energiecontracten die via Sloop de Crisis worden aangeboden zijn weliswaar goedkoper dan de standaardtarieven, maar daarmee is Sloop de Crisis nog niet het goedkoopst. Voor veel consumenten blijkt dat zij op vergelijkingssites of op de websites van individuele aanbieders goedkoper uit zijn.

Dat is mogelijk doordat je, wanneer je zelf een contract of verzekering afsluit, vaak een welkomstkorting krijgt voor nieuwe klanten. Deze varieert van 75 tot 200. Met een collectieve veiling is het energietarief per Kilowattuur of per kubieke meter gas weliswaar lager, maar je loop wel de welkomstkorting mis. Daardoor ben je uiteindelijk toch duurder uit. Daar komt nog eens bij dat niet altijd alle aanbieders meedoen met een collectieve veiling. Een aantal prijsvechters kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen juist niet mee te doen, omdat zij een deel van hun marge dan moeten afstaan aan de organisator van de veiling. Dat geldt overigens niet alleen voor Sloop de Crisis. Ook bij andere collectieve veilingen krijg je vaak niet het voordeligste aanbod. Ook is het zo dat je sommige verzekeringen helemaal niet nodig hebt. In dat geval is het natuurlijk het voordeligst om helemaal geen verzekering af te sluiten.

Besparen met Sloop de Crisis

Je inschrijven bij Sloop de Crisis kan absoluut geen kwaad. Inschrijven is volledig vrijblijvend. Wanneer je een aanbod krijgt voor energie of een ander product is het echter wel verstandig om goed te kijken of dit aanbod echt het goedkoopste is. Vaak ben je op vergelijkingssites goedkoper uit, en is het dus verstandig om niet in te gaan op het aanbod van Sloop de Crisis. Er zijn andere manieren waarop je meer besparen kunt dan met Sloop de Crisis.

Lees verder

© 2014 - 2019 Brempie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Auto naar de sloopAuto naar de sloopIn dit artikel kunt u lezen hoe het werkt om een auto 'naar de sloop te brengen' Uw auto is 'overleden' en er is niks me…
Opgepast met de kredietkaart!Opgepast met de kredietkaart!Steeds meer mensen beginnen hun kleine aankopen nu ook met een kredietkaart te betalen. Is dat wel slim?
IJzerhandel: oud ijzer kopen en verkopenIJzerhandel: oud ijzer kopen en verkopenEr kan goed geld worden verdiend met het verkopen van ijzer en schroot dat vrij komt bij bijvoorbeeld de sloop van een g…
Relatie: Wat als je partner twijfelt?Relatie: Wat als je partner twijfelt?Een crisis binnen de relatie of huwelijk is zwaar, maar hoe zwaar is het als je geliefde in een relatiecrisis verkeert e…
Religie in de levenscyclus van de mens volgens EriksonReligie in de levenscyclus van de mens volgens EriksonDe psycholoog Erikson had veel interesse in de betekenis van religie voor de mens. Volgens Erikson bestaat de cyclus van…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
  • Sloopdecrisis.nl
  • Kassa.vara.nl
  • Vatelastenbond.nl
  • Quotenet.nl

Reageer op het artikel "Ervaringen met Sloop de Crisis"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Boschma, 01-11-2017 11:34 #4
Sloopdecrisis zegt de goedkoopste te zijn met een autoverzekering. Hoe kan het dan dat ik nog véél goedkoper uit ben met mijn autoverzekering? Trap er niet direct in maar doe eerst zelf onderzoek, dan kun je namelijk echt besparen! Reactie infoteur, 08-11-2017
Beste Boschma,

Dank voor je bericht! En een goede tip. Altijd zelf blijven vergelijken, en niet zomaar in dit soort collectieven stappen. In veel gevallen ben je (nog) voordeliger uit wanneer je zelf op zoek gaat naar de goedkoopste verzekering.

Vriendelijke groet,

Brempie

Hans Vollmuller, 10-02-2016 13:06 #3
LS
In uw artikel wordt veel over energiekosten gesproken. Waar ik zelf tegenaan loop zijn de leveranciers, waar je noodgedwongen toe veroordeeld bent. Heb nu al jaren ENECO als aanbieder. Deze verhoogt gewoon elke keer weer zijn tarieven, ondanks schommelingen op de huidige oliemarkt. Probleem is dat dit een stadsverwarmingscontract betreft, waar je
nooit meer van los komt, tenzij je verhuist. Heel veel bewoners in Nederland hebben hiermee te maken, dus in feite een monopolie, waar blijkbaar niets aan te doen is. Of hebben jullie een oplossing?
Vriendelijke groet
Hans Reactie infoteur, 12-02-2016
Beste Hans,

Helaas heb ik hiervoor geen oplossing. Ik heb wel begrepen dat hier politieke discussie over is, en dat er burgerinitiatieven zijn die beogen hier iets aan te veranderen. Maar voor zover ik weet heeft dit nog niets opgeleverd.

Vriendelijke groet,

Brempie

Tinus, 05-11-2015 21:39 #2
Ik heb mij ook aangemeld, aanbod voor energie gekregen. Wat mij dus ook opvalt dat ze met het aanbod komen van budget energie terwijl energie direct op diverse vergelijking sites veel goed koper is met het zelfde verbruik. Dus sloop de crisis door zelf te gaan vergelijken wat dat is voordeliger. Reactie infoteur, 06-11-2015
Beste Tinus,

Dank je wel voor je reactie!
Wat jij beschrijft is ook mijn ervaring: Sloop de Crisis komt met een aantrekkelijk aanbod, maar dit is zeker niet in alle gevallen het voordeligst! Blijf dus altijd zelf vergelijken.

Vriendelijke groet,

Brempie

Hj, 03-09-2015 15:24 #1
Hoe kan ik me aanmelden bij sloop de crisis? Reactie infoteur, 03-09-2015
Www.sloopdecrisis.nl

Infoteur: Brempie
Laatste update: 06-02-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Geld besparen
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 4
Schrijf mee!