Geld lenen met een negatieve BKR, kan dat wel?

Geld lenen met een negatieve BKR, kan dat wel? In bijna ieder mensenleven breekt er wel een periode aan waarin je wel wat extra geld kan gebruiken. Zeker mensen die vaak toch al niet zo ruim bij kas zitten, komen vroeg of laat op een punt waarop een lening afsluiten een uitkomst lijkt te zijn. Maar hoe kan je een lening afsluiten met een negatieve BKR-notering? Het vervelende met geld is: hoe harder je het nodig hebt, hoe moeilijker het is om het te verkrijgen. Breng je maandelijks een inkomen binnen waar je U tegen zegt, dan is het helemaal niet zo moeilijk om in geval van acute geldnood een lening af te sluiten. Maar ja, heb je met zo'n inkomen wel een lening nodig?

Een heel ander verhaal wordt het, wanneer je geen cent te makken hebt. Dan kan je soms op korte termijn best een extraatje gebruiken. Bijvoorbeeld om de kapotte wasmachine te vervangen, een dure reparatie aan je auto of scooter te bekostigen of omdat men dreigt je water af te sluiten. Hoe kom je op zo'n moment aan geld?

Een minilening biedt vaak uitkomst

Met een minilening is het vaak mogelijk om op zeer korte termijn wat extra geld in handen te krijgen. Hierbij moet je niet denken aan een bedrag van duizenden euro's: dat wordt niet uitgeleend met minileningen. Een paar honderd euro daarentegen is helemaal niet zo moeilijk te belenen, zelfs niet wanneer je een negatieve BKR-notering hebt.

BKR en leningen, hoe zit dat?

Kredietverleners, dus banken en financiële instellingen, willen natuurlijk wel de zekerheid dat het geld dat zij uitlenen, ook weer bij hen retour komt. Je kredietwaardigheid geeft informatie over de vraag in hoeverre jij in staat bent aan je financiële verplichtingen te voldoen. Eén van de manieren om je kredietwaardigheid te testen, is door navraag te doen bij het BKR, oftewel het Bureau Kredietregistratie. Dit bureau is gevestigd in Tiel en informeert banken en kredietverstrekkers over de kredieten die een potentiële klant heeft lopen. Wanneer er sprake is (geweest) van een betalingsachterstand, dan weet het BKR dit ook. Er is op dat moment sprake van een negatieve BKR-notering.

Er zijn 5 coderingen bij het BKR:
  • BKR A1 Codering
  • BKR A2 Codering
  • BKR A3 Codering
  • BKR A4 Codering
  • BKR H Codering

De H-codering krijg je wanneer een betalingsachterstand is ingelopen. De H-codering heeft dus geen negatieve gevolgen voor jouw kredietwaardigheid. De andere coderingen wél!

Een geldlening en jouw BKR-notering

Wil je geld lenen en heb je een negatieve BKR-notering, dan ontdek je al snel dat lenen gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Er zijn immers heel wat kredietverstrekkers die niet in zee willen gaan met dergelijke klanten. Voor het afsluiten van een minilening, ook wel flitskrediet, SMS-krediet of snel krediet genoemd, is een negatieve BKR-notering vaak helemaal geen probleem. Je kan dus in dergelijke gevallen gewoon aankloppen voor een lening, ook als je niet zo best bekendstaat bij het BKR.

Waarom aanbieders van minileningen geld uitlenen zonder BKR

De reden dat een negatieve BKR-notering geen probleem is bij de aanbieders van minileningen, is gelegen in het feit dat deze kredietverstrekkers simpelweg geen navraag doen bij het BKR. Een eventueel negatieve registratie bij het BKR zal dus volledig onopgemerkt blijven.

Aanbieders van minileningen hebben gewoonweg de tijd niet om eerst op een antwoord van het BKR te wachten. De klant die de minilening aanvraagt, verwacht immers snel geholpen te worden. Bijna iedere aanbieder geeft binnen enkele dagen en soms zelfs enkele uren, antwoord op de vraag om een minilening. Het geld staat dan ook op korte termijn op je rekening. Een kleine kanttekening moet hierbij gemaakt worden: het geld is niet alleen gauw beschikbaar, maar moet ook weer op korte termijn worden terugbetaald. Hou hier rekening mee wanneer je een minilening aanvraagt! Een lening aanvragen die je niet kunt terugbetalen, is vragen om problemen.

Hoe vraag je een minilening (zonder BKR) aan?

Een minilening aanvragen is, zeker in de huidige tijd, heel gemakkelijk. Vaak hoef je er niet eens de deur voor uit, maar regel je alles eenvoudig via internet of via je mobiele telefoon.
© 2014 - 2024 Stippels, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel geld lenen met een minilening of minikredietSnel geld lenen met een minilening of minikredietWanneer je plotseling zonder geld op je rekening zit, of wanneer je iets wilt kopen waarvoor je volgende maand het geld…
Wat is een minilening en/of flitslening?Wat is een minilening en/of flitslening?De laatste jaren zijn de minileningen en/of flitsleningen steeds meer in opmars en lijken meer en meer mensen een af te…
Direct lenen met flitslening of minileningDirect lenen met flitslening of minileningDirect geld lenen kun je in 10 minuten met een flitslening, minilening of flitskrediet. Het kan nog steeds in 2022, bij…
Minilening populair bij jongeren vanaf 18 jaarMinilening populair bij jongeren vanaf 18 jaarSnel geld lenen kan iedereen via een flitslening. Het is snel geld lenen is zeer populair bij jongeren vanaf de leeftijd…

Energie besparen, zo doe je dat!Energie besparen hoeft niet duur te zijn. Het kan ook op een kosteloze en gemakkelijke manier. Met handige tips bespaart…
Contactloos betalen: de nieuwe betaalmethodeBetalen met je betaalpas zonder dat je je pincode hoeft in te vullen? De nieuwste ontwikkeling is het contactloos betale…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Bureau_Krediet_Registratie
Stippels (68 artikelen)
Gepubliceerd: 19-03-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.