Affiliate marketing tips om meer te verdienen

Affiliate marketing tips om meer te verdienen Wat affiliate marketing is en hoe het precies werkt, daar zijn al genoeg artikelen over geschreven, waarvan een groot aantal ook op deze website staan. De goede tips voor affiliate marketing worden echter vaak niet gedeeld of beschreven, omdat de kennis mist of omdat de persoon dit graag voor zichzelf wil houden. Wij besluiten vandaag eens een boekje open te doen en de beste affliate marketing tips te geven zodat je direct meer geld online kunt verdienen.

Affiliate marketing, een makkelijke manier om rijk te worden

Is het de intentie om snel en gemakkelijk rijk te worden, zonder al teveel inspanning of tijd te besteden aan hetgeen je doet, dan is affiliate marketing helemaal niets voor jou. Laten we eens eerlijk zijn: De programma's binnen de affiliate marketing systemen veranderen constant en zijn zeer dynamisch, waarnaast er ook nog eens een grote mate van concurrentie bestaat. Er zijn altijd meer mensen met hetzelfde idee en met meerdere websites die er alles aan doen om meer geld te verdienen. Denk je het te kunnen redden met een halve inzet of maandelijks een keer een uurtje vrij te maken, dan ga je het gewoon niet redden. Hetzelfde geldt overigens voor de inkomsten. Ja, er gaan veel verhalen over affiliates die honderd euro per sale verdienen, maar deze sales zijn behaald op producten die tegen de 400 euro of meer kosten. Hoe vaak denk je dat zo een product verkocht kan worden? De meeste en makkelijkste leads, clicks en sales zijn de laagdrempelige, de goedkopere. En die leveren heel veel minder geld op. Slapend rijk worden is het niet, maar er liggen zeker kansen.

Kansen binnen affiliate marketing

De kansen binnen affiliate marketing in Nederland zijn nog redelijk groot. Er zijn weinig mensen die een optimale website op hebben weten te zetten voor echte allround affiliate marketing (zoals in bijvoorbeeld Amerika en Engeland al wel het geval is). Er zijn dus altijd mogelijkheden. De eerste affiliate marketing tip die we hier maar direct bij weggeven, is het zoeken naar een affiliate programma dat werkelijk interessant kan zijn. Inschrijven bij alle honderden tegelijkertijd werkt namelijk averechts; het meest optimale is er twee of drie te kiezen en voor websites en blogs in het Nederlands, raden we sterk Nederlandse aanbieders aan omdat deze net wat meer betrouwbaar zullen blijken, en omdat deze Nederlandse producten en diensten aanleveren die je kunt verkopen (of inschrijvingen op kunt behalen, in het geval van de leads).

Gebruik productinformatie

Een andere tip voor betere affiliate marketing is het gebruiken van productinformatie. Je kunt een hele website helemaal volgooien met linkjes en banners, maar het effect hiervan zal ontzettend tegenvallen. Ten eerste omdat je niet in de zoekmachines gevonden zult worden, aangezien je geen teksten hebt, kun je namelijk geen zoekmachineoptimalisatie toepassen. Daarnaast is je website op deze manier zeer onvriendelijk en ongemakkelijk voor elke bezoeker. Als laatste punt moeten we ook aangeven dat de bezoeker geen enkele drang of aanleiding zal vinden om op de links te klikken. Je hebt geen informatie gegeven immers? Zorg daarom voor een goede, nette omschrijving van hetgeen de bezoeker achter de link kan vinden en waarom deze informatie waardevol kan zijn voor hem of haar. Wedden dat je hiermee een stijging van het conversiepercentage van een paar procent zult kunnen zien?

Focus op een doelgroep bij affiliate marketing

De meest gemaakte fout bij affiliate marketing in Nederland is dat de eigenaar van de website kiest voor een bonte verzameling aan linkjes en producten, waarbij er totaal geen lijn te trekken is. Dit is niet alleen vreemd, het is ook nog eens ontzettend onhandig omdat er geen enkele bezoeker weet wat hij aan kan treffen op de website. En dat werkt dus niet. Focus je daarom altijd op een doelgroep en zorg dat de links, producten en leads die je kiest ook echt interessant zijn voor deze doelgroep. Op deze manier krijg je vanzelf een bepaald aantal mensen dat regelmatig terug zal keren om te kijken of er nieuwe informatie gekomen is.

Hoe beter je de doelgroep vast kunt stellen, en het aanbod aan kunt passen op de vraag vanuit de doelgroep, hoe beter het resultaat op de langere termijn zal worden.

Meten is weten en kennis is geld

Je kunt blind een aantal producten kiezen en volgende maand hetzelfde doen, maar is het niet veel verstandiger om in de statistieken bij te houden welke producten het best verkopen? In het affiliate programma heb je altijd een overzicht met statistieken waarbij je precies kunt zien wat je waaraan hebt verdiend. Vertaal dit door naar productgroep overzicht en je weet direct waar je op in kunt zetten om meer geld te verdienen. Linkjes die stelselmatig niets opleveren, die kun je gewoon verwijderen. Dat is namelijk zonde van de ruimte.

Niets is duurder dan een dode link

Houd ook regelmatig in de gaten of er aanpassingen of veranderingen in het programma zijn doorgevoerd. Linkjes zijn namelijk niet altijd geldig en vooral kortingscodes voor jouw bezoekers willen nog wel eens verlopen. Wanneer je deze laat staan, ga je op twee manieren direct de boot in. Allereerst komen de bezoekers van jouw website op een andere website, zonder dat je hieraan verdient. Dat is nog niet zo heel ernstig, maar de tweede reden is veel erger: De bezoeker gaat winkelen met jouw kortingscode, die verlopen blijkt te zijn. En daar krijgt jouw goede naam een flinke deuk van.

Affliiate marketing tips

De affiliate marketing tips die we hier gegeven hebben, zijn bewezen effectief. We noemen opzettelijk geen programma's van affiliates, omdat elk programma zijn voor- en nadelen heeft. Daarom hebben we een aantal algemenere adviezen gegeven, waarbij je vooral moet letten op de teksten die je gebruiken kunt, het affiliate programma dat je gebruikt, het kiezen van een doelgroep, het werken met statistieken en het goed bijhouden van het programma dat je gebruikt. Doe je dit allemaal op de goede manier, dan is de kans groot dat je er nog leuk wat geld mee kunt gaan verdienen.
© 2013 - 2024 Historia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesGeld verdienen met affiliate marketing: de beste websitesMet affiliate marketing is er veel geld te verdienen. Je prijst op je eigen site een product aan waar de bezoekers van j…
Affiliate MarketingAffiliate marketing is een vorm van marketing die de laatste tijd steeds populairder aan het worden is. Deze vorm van ma…
Hoe zit affiliate marketing in elkaar?Hoe zit affiliate marketing in elkaar?Over aflliate marketing bestaan vele misvattingen. Een daarvan is dat je gemakkelijk snel rijk kunt worden. Dit is een b…

Lokale GeldalternatievenLokale GeldalternatievenGeld is een betaalmiddel, in Nederland wordt tegenwoordig met Euro’s betaald. Uit onvrede met het huidige geldsysteem is…
Online de juiste sponsor vindenOnline de juiste sponsor vindenOf het nu gaat om een sportclub of een groot evenement, vaak is de hulp van een sponsor nodig om de financiering voor ee…
Historia (50 artikelen)
Laatste update: 15-12-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.