De meest onzinnige besparingen

De meest onzinnige besparingen Het internet is overladen met tips om geld te besparen. Sommige besparingen zijn echter zinloos. De besparing is zeer gering of het kost té veel tijd om de geringe besparing te kunnen verantwoorden. Elektrische apparaten niet op stand-by laten staan en het gebruiken van energiezuinige lampen zijn nuttige besparingen, maar dat geldt niet voor enkele onzinnige tips die ik van het internet heb gehaald. In dit artikel treft u de meest onzinnige bespaartips aan.

Steen in stortbak van de wc

Per spoelbeurt wordt er 8 tot 10 liter schoon water gebruikt. De meeste toiletten hebben een bespaarknop waardoor er minder water gebruikt wordt. U kunt nog meer water besparen door een baksteen in de stortbak te leggen. Per volledige spoelbeurt kan dit ongeveer één liter water besparen. Hierbij wordt voorbij gegaan aan de reden waarom een volledige spoelbeurt zoveel water vergt. De grote hoeveelheid water is nodig om een grote boodschap weg te spoelen. Als u nagaat dat één spoelbeurt ongeveer één tot twee centen kost aan water, zal de steen in de stortbak u dagelijks mogelijk twee tot drie centen besparing opleveren. Met andere woorden, het is de ergernis niet waard.

WC-rol ovaal maken

Ook de tweede tip heeft betrekking op het toilet. Door een wc-rol plat te drukken voordat u deze in de rolhouder plaatst, kunt u het gebruik van wc-papier beperken. Door de ovale vorm van de wc-rol zal het lastiger worden om in één keer veel papier van de rol af te halen. Het resultaat is dat er minder papier wordt gepakt per keer. Alleen al door de beeldvorming is dit een gore tip.

Tablet zeep in plaats van een zeeppompje

De laatste tip gericht op het toilet heeft betrekking op het gebruiken van zeep. De zeeppomp is hygiënischer, maar duurder. Door de pomp gewoon weer te vervangen door een blok zeep, kan er een besparing van tien tot vijftien euro per jaar doorgevoerd worden. Indien u deze bespaartips gaat combineren met de vorige tip, wordt het een smerig verhaal.

Iedere avond om 21:30 uur naar bed

Door vroeg op bed te gaan verbruikt u minder stroom. De televisie en het licht gaan vroeg uit, en de verwarming kan vroeger op de nachttemperatuur gezet worden. Dit zal op jaarbasis inderdaad een grote besparing opleveren, maar u moet ook fors inleveren op de kwaliteit van het leven. Het is wel eens verstandig om vroeg op bed te gaan, maar om dit iedere avond of vrijwel iedere avond te doen om geld te besparen, gaat te ver.

Plassen onder de douche

Mijn excuses, maar ook de vierde tip heeft met de stoelgang te maken. Door te plassen onder de douche kan er een spoelbuurt bespaard worden. De besparing zal ongeveer één tot twee centen per keer zijn dat u uzelf over de benen gaat plassen. Tel uit je winst.

Verkleumen door de thermostaat op 19 graden te zetten

De verwarming een paar graadjes lager is een nuttige besparing als u kijkt naar het geld dat u kunt besparen, maar levensvreugde is ook iets waard. Indien u het prettig vindt om met een dikke trui en dubbele sokken in uw huis te lopen, kan dit een verstandige tip zijn. Door te verkleumen in uw huis gaat u zich zo ongelukkig voelen dat alle energie uit uw lichaam gaat verdwijnen. Dit geeft weer een extra besparing, want u hebt niet meer de energie om iets te ondernemen.

Een stofzuiger kopen zonder stofzuigerzakken

Er zijn nu veel te dure stofzuigers te verkrijgen die geen stofzuigerzakken meer hebben. Wat er in de reclame-uitingen van deze stofzuigers niet wordt gezegd is dat deze stofzuigers 100 tot 150 duurder zijn dan de stofzuigers met stofzuigerzakken. U moet heel lang met uw stofzuiger doen om de extra investering terug te winnen.

Stofzuigerzakken leeg halen

De stofzuigerzakken zijn zo vormgegeven, dat het niet eenvoudig is om deze te hergebruiken. Dit moet u echter ook niet willen. Met enige moeite kunt u de zakken leegtrekken, maar het is een stoffige klus die de moeite niet gaat lonen.

Niet naar de kapper, maar een tondeuse gebruiken

Niet meer naar de kapper omdat u een tondeuse gebruikt, kan op jaarbasis inderdaad flink geld besparen. U slaat echter door als u een tondeuse gebruikt om uw haar zeer kort te scheren, terwijl u het niet wenst wat betreft haardracht. U gaat toch niet tegen uw zin uw haar eraf scheren om de kosten van de kapper te besparen? Voor de mensen die de voorkeur geven aan zeer kort haar, is het gebruiken van een tondeuse een goede besparing.

Vogelzaad eten

In vogelzaad zitten voedingsstoffen die wij als mens ook moeten hebben. Het gaat naar mijn mening echter te ver om maaltijden te vervangen door eten voor vogelzaad. U krijgt mogelijk voldoende voedingsstoffen binnen, maar alleen al de gedachte dat er vogelzaad wordt gegeten gaat naar mijn mening een stapje te ver.

Kopen op voorraad

Winkeliers proberen zoveel mogelijk producten te verkopen. Vijf voor de prijs van vier, is inderdaad een besparing, maar in de praktijk blijkt vaak dat er meer geconsumeerd gaat worden als er meer in huis is. Met andere woorden in het groot inkopen kan voordelig zijn, maar let wel op dat het verbruik hierdoor niet groter gaat worden.
© 2013 - 2022 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leven als een vrekLeven als een vrekProberen zuinig te leven is een goed uitgangspunt. U kunt ook helemaal doorslaan door ook weer te besparen op de kosten…
Hoe lekkende / doorlopende wc repareren?Hoe lekkende / doorlopende wc repareren?Een lekkage van de stortbak is hinderlijk maar nog vrij goed te verhelpen. Wanneer de lekkage van onder de wc-pot komt m…
Sparen in NederlandSparen in NederlandSparen was in Nederland van oudsher voorbehouden aan de traditionele spaarbanken. Maar de invoering van de AOW en andere…
Kleine besparingen hebben geen zinKleine besparingen hebben geen zinBesparen door iets goedkopere merken boodschappen te kopen heeft weinig effect. Consumenten focussen zich teveel op de k…

Een A-merk heeft vaak dezelfde kwaliteit als een C-merkEen A-merk heeft vaak dezelfde kwaliteit als een C-merkEen A-merk wordt gezien als zijnde een product van de beste kwaliteit. Daar wordt dan ook het meeste voor betaald. Smake…
Waarom staatssteun voor banken?Waarom staatssteun voor banken?Begin 2013 moest de Nederlandse belastingbetaler opnieuw opdraaien voor de hoogmoed, de hebzucht en het wanbeleid bij ba…
Bronnen en referenties
  • http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/belachelijke-bespaartips-bij-meer-voor-minder/speel/1/
  • http://bespaar-tips.com/
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 06-02-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.